Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby walterwhite95 » 12 May 2020, 17:33

bwa wrote:Ne smeta Karadjordje i Vuk Karadzic al smetaju Radoman Bozovic i Tole Karadzic. Super :okk:

Meni ne smeta ja sam sam dete izbeglica,samo sam hteo da pojasnim razlike u shvatanju nacije i države i nadovežem se na ono što je air rekao.
walterwhite95

Postby stihl » 12 May 2020, 17:38

bwa wrote:Ne smeta Karadjordje i Vuk Karadzic al smetaju Radoman Bozovic i Tole Karadzic. Super :okk:

Пусти, српска посла :biggrin:
stihl

Postby treci » 12 May 2020, 17:38

AirBall wrote:U srpskom narodu su uvek postojale dve vrste nacionalizma

- Prva je gradjanski nacionalizam, uglavnom monarhisti, ljudi iz centralne Srbije i Beograda koji sa pijetetom pricaju o Kralju, o proslim vremenima, zapadnim prijateljima, saveznicima, Srbiji kao evropskoj zemlji, zajednici evropskih naroda itd

Ispred te vrste nacionalista je nekad stajao Vuk, danas Bosko i njemu slicni... Iz tog miljea su raznorazni Velja Ilici, Batici, Kostunice itd

- Postoji prekodrinski nacionalizam ciji je najupecatljiviji predstavnik Seselj, ali se u tu kategoriju mogu svrstati gotovo svi politicari iz RS i bivse RSK...

Nije cudno sto su iza te politicke stali npr Radeta cija je porodica iz Livna i gde su Srbi u drugom svetskom ratu desetkovani od ustaskog noza i mnogi drugi da ih ne navodim...

To je ratni nacionalizam jer se ne veruje u mir na ovim prostorima, ne veruje se u dobre namere komsija jer su u svakom ratu kad se zapuca vrsili stravicne zlocine nad civilnim stanovnistvom i aktivno rade na nestanku srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjista...

Taj narod nikad nije bio previse okrenut Kralju jer je Kralj kalkulisao i oni su cesto bili kusur u tim transakcijama...

Ta dva nacionalizma nikad nisu bila ista i nikad nece biti, prvi je suverenisticki nacionalizam, dok je ovo drugo nacionalizam nacionalnog opstanka...

Oni koji podvlace jednakost se ne razumeju u procese na ovim prostorima i ne razumeju generacije ljudi koji stradaju od komsijskog noza...

Citati malo vise stihove Ducica i Santica npr da bi se bolje razumeo taj narod..

To je iz ugla gledano sukoba SPOvsSRS devetesetih. Ni jedna ni druga partije nemaju ozbiljno uporiste kod Srba vise. Prevazidjeno. Svi ozbiljni nacionalnih intelektualci pa i pomenuti Ducic nikad nisu delili nacionalnih ideju na sumadijsku ili prekodrinsku ili delili nacionalizam na ovaj ili onaj tip kod Srba. Nacionalna ideja je jedna. Ona je izvan tih prevazidjenih sukoba SPO i SRS. Kao sto su imali Srbi u Bosni tokom rata. Znaci moze i Boze pravde kao himna (uslovno monarhisticka) i kadar Srba oficira iz bivse JNA pod srpskom kapom. Jedinstvo dakle.
treci

Postby Cuburac » 12 May 2020, 18:08

E bas si nasao licnosti za poredjenje, po svemu sa jedne strane, sa druge, sta tu nije jasno?
Usrecili smo se sa Radomanom i Toletom, zbog ovolikog ćara nisu nam ni trebali.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby bwa » 12 May 2020, 18:12

Cuburac wrote:E bas si nasao licnosti za poredjenje, po svemu sa jedne strane, sa druge, sta tu nije jasno?
Usrecili smo se sa Radomanom i Toletom, zbog ovolikog ćara nisu nam ni trebali.

Aha, vi biste da proberete one sto su bas dobri a oni sto nijesu su i nama odlicni. Fala :okk:
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Sezione » 12 May 2020, 18:14

Pa kad vec dolaze u tolikom broju valjda imamo pravo da biramo :D
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby bwa » 12 May 2020, 18:18

Sezione wrote:Pa kad vec dolaze u tolikom broju valjda imamo pravo da biramo :D

Ma, sve je to u redu, samo da se ne pravimo fini...

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby Cuburac » 12 May 2020, 18:20

bwa wrote:Aha, vi biste da proberete one sto su bas dobri a oni sto nijesu su i nama odlicni. Fala :okk:

O cemu ti pricas, uporedio si ljude rodjene u Srbiji sa ljudima koji nisu.
Moj zet je iz okoline Trebinja, sestrići rodjeni u Beogradu, odrasli na asfaltu, Cuburskom parku i na Vracarskom platou. Sta oni imaju sa Hercegovinom ?
Ne, nego ti hoces da pod istu kapu stavis Njegosa i Mila Djukanovica, pa ne moze, ali nikako.
Cuburac

Postby bwa » 12 May 2020, 18:37

Cuburac wrote:
bwa wrote:Aha, vi biste da proberete one sto su bas dobri a oni sto nijesu su i nama odlicni. Fala :okk:

O cemu ti pricas, uporedio si ljude rodjene u Srbiji sa ljudima koji nisu.

Mislis da su oni bolji zato sto su rodjeni u Srbiji? Moguce... I ja sam rodjen u Srbiji :hatman:

Moj zet je iz okoline Trebinja, sestrići rodjeni u Beogradu, odrasli na asfaltu, Cuburskom parku i na Vracarskom platou. Sta oni imaju sa Hercegovinom ?
Ne mogu da sudim, ne poznajem tvoje sestrice. Mozda ti oni mogu objasniti da li imaju nesto sa Hercegovinom ili nemaju :nisamja:

Ne, nego ti hoces da pod istu kapu stavis Njegosa i Mila Djukanovica, pa ne moze, ali nikako.
Auu, precera ga malo

Dje bi ti smjestio npr moga strica koji je bio dekan na Farmaceutskom fakultetu BU-a, upravnik Instituta za fiziku i matematiku, predsjednik Savjeta Instituta za fiziku Srbije, ostalo da ti ne nabrajam a rodjen je u Niksicu, Crna Gora, u ove prve ili u ove druge?

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby Cuburac » 12 May 2020, 18:40

Ja ga ne smestam nigde, smestice se on sam gde oseca da treba, bas kao sto su se smestili Njegos i Milo.
Cuburac

Postby AirBall » 12 May 2020, 18:41

Dobro je ljudi, brat je mio odakle god bio... :D

Necemo vise na tu temu
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Re: Парламентарни избори - Србија 2020.

Postby Angus Young » 12 May 2020, 21:54

Zakljucana je tema unutrasnje politike, pa evo ovde:

U nastavku razgovora Prištine i Beograda biće reči o razmeni teritorija, kažu analitičari i ocenjuju da je vrlo moguće da će konačno rešenje biti zasnovano na korekciji granica, piše RTK2.

.
.
.

Da bi jedna od opcija dogovora mogla da bude razmena teritorija smatra i Zubenica, koji ističe da su to indirektno potvrdili zvaničnici Srbije i pojedini predstavnici Bele kuće.

"U tom ugovoru bi mogla da bude korekcija granica, ali ne onako kako su neki mediji izveštavali, da bi četiri opštine na severu Kosova bile pod kontrolom Srbije, nego da bi možda određeni delovi sa srpskim stanovništvom mogli da dobiju suštinsku autonomiju, a deo Kopaonika da pripadne Republici Srbiji, dok bi neke opštine sa albanskom većinom na teritoriji centralne Srbije možda formalno ojačale veze sa Prištinom, možda se čak i pripojile Kosovu kao nekom entitetu, ali bez formalnog priznavanja od strane Beograda", rekao je Zubenica.

http://rs.n1info.com/Vesti/a598813/Mediji-U-nastavku-razgovora-Pristine-i-Beograda-bice-reci-o-razmeni-teritorija.html
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Re: Парламентарни избори - Србија 2020.

Postby Dr Arslanagic » 12 May 2020, 22:30

Пошто је тема закључана, желим да изјавим следеће.
Ако мурат изда КиМ, оде Република Српска.

Реално, нек иде, само нек јавност једном схвати да је Бошко идиот и лажни десничар и да Ђиласове фирме које учествују у изградњи београда на води не спадају под Ђиласе лопове.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Angus Young » 21 Jun 2020, 09:59

U sporazumu se spominje menjanje granica

Pozivajući se na reči četvoro bivših američkih zvaničnika koji su citirali osobe uključene u pregovore, “Njujork tajms” piše da su Vučić i Tači napravili tajni dogovor o uslovima budućeg sporazuma, uključujući i ideju o menjanju granica Kosova.

https://nova.rs/politika/nyt-vucic-i-taci-sklopili-tajni-dogovor-grenel-posreduje/
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Malkovic » 23 Jun 2020, 16:22

Наши медији поносно износе да је Вучића у Москви дочекао заменик министра спољних послова Русије.

Одмах да га поставе на место. :laugh:
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

PreviousNext

Return to Evropska košarka