Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby ExEr » 04 May 2020, 20:43

Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby grobar_Zvornik » 04 May 2020, 20:50

Зоки. :biggrin:

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Ćoba » 04 May 2020, 20:58

Tegi ima li i jedan relevantan političar da nije saradnik DB-a i neke ambasade? Svi su oni nečiji i neko ih gura samo što kad malo ojačaju imaju mogućnost i da okrenu ploču kao npr. Dodik Amerima prije nekoliko godina.
Ćoba

Postby AirBall » 04 May 2020, 21:06

Sezione wrote:Da nije onda malo i do nas?

Kosmet je takodje proces

- Prizrenska Liga
- Odnos Kralja Aleksandra prema Kosmetu
- Komunisti zabranjuju da se vrate prognani Srbi 1945.
- Za vreme Tita jedina granica koja nije bila zatvorena je prema Albaniji i dozvoli su da se menja etnicka struktura
- Broz je Kosovu pripojio opštine: Vitina, Gnjilane, Gora, Zvečan, Zubin Potok, Kosovska Kamenica, Kosovska Mitrovica, Novo Brdo, Istok, Peć, Prizren, Lešak, Podujevo,
Leposavić i Štrpce, a koje su do tada pripadale staroj Srbiji. Time je Kosovu praktično pripojeno i pola Kopaonika – Lešak, Vračevo, Jarinje, Belo Brdo i još na desetine naselja,
sela i zaselaka koji su odvajkada bili deo Srbije.

Znaci nista se nije dogodilo u Slobinom mandatu, ili Vucicevom, ovo su zavrsnice procesa koje traju vekovima, kako gde...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Sezione » 04 May 2020, 21:21

Pa to i hocu da kazem, da nismo malo nesposobni kad je vodjenje politike u pitanju?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby AirBall » 04 May 2020, 21:25

Sezione wrote:Pa to i hocu da kazem, da nismo malo nesposobni kad je vodjenje politike u pitanju?

Ima jedan lep opis u romanu Vuka Draskovica Noz koji je napisao dok mu svrake nisu popile mozak, a koji otprilike glasi

"Jedni su uvek gledali u Vatikan, drugi u Istanbul, a treci u Moskvu i cekali pomoc"

Nama je pomoc najredje dolazila jer i kad su dosli tenkovi iz Moskve to nisu bili ruski vec sovjetski...

Oni su i svoju naciju tad ubijali
AirBall

Postby Skafi » 04 May 2020, 21:25

grobar_Zvornik wrote:Зоки. :biggrin:

Oduvek me nervirao. Preko noći postao bogataš.
Skafi

Postby Dr Arslanagic » 04 May 2020, 21:32

Sezione wrote:
AirBall wrote:Primer Kosmeta je najbolji jer mi kao drzava odavno nismo imali bolje odnose sa tri kljucna aktera Amerikom, Rusijom i Kinom pa ne mozemo situaciji makar malo okrenuti u svoju korist..

Da nije onda malo i do nas?

Можда мало јесте, и то само у оном делу, када су политичари попуштали западном притиску, дакле оном који их је поставио јер све до сада је поставио западни фактор, на уштрб српских интереса.

Са друге стране, истина је, да је Србија систематски уништавана, лепо је то аир побројао, мада доста и није, али не може све у један пост, и да је над Србијом увек демонстрирана њихова основна мантра - ред из хаоса.
У преводу, прво вам направимо хаос, онда дођемо као миротворци или они који ће донети слободу, ред ....

Наши политичари су криви што су веровали таквима.
Ни један није имао идеју велике Србије, повратка територија, планско деловање и постављање темеља за деловање његових наследника.
Само се гледало да се испуњавају услови да би се што дуже остало на власти.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby bukowski » 04 May 2020, 21:35

air,
kako su mogli da se švercuju šleperi i šleperi cigara i cisterne i cisterne nafte, a brašno nije moglo? na stranu što ne živimo u pustinji pa da je sejanje žita sizifov posao. meni je stvarno neverovatno da se ovde ubeđujemo da l' je sloba bio pozitivac ili negativac. ima i do drugih, ne sporim, ali njegovi, najčešće pogrešni, izbori i procene su ti koji su nas pokopali devedesetih.
a tek mi je teško da razumem ljude iz RS koji se kunu u slobu, a on uvodio sankcije u najtežim mogućim vremenima za srpski narod preko drine i tako uspeo da u ime istih srba izgubi dobijen rat. izdaju krajine i onog jadnog naroda pa tek ne mogu da shvatim. ja razumem težnju ljudi za idealizacijom i romantizacijom prošlosti, ali toliko prenebregavanje istorijskih činjenica od ljudi koji su tome svedočili je zabrinjavajuće. zato nam se istorija i ponavlja kao nijednoj naciji u svetu
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby AirBall » 04 May 2020, 21:45

bukowski wrote:air,
kako su mogli da se švercuju šleperi i šleperi cigara i cisterne i cisterne nafte, a brašno nije moglo? na stranu što ne živimo u pustinji pa da je sejanje žita sizifov posao. meni je stvarno neverovatno da se ovde ubeđujemo da l' je sloba bio pozitivac ili negativac. ima i do drugih, ne sporim, ali njegovi, najčešće pogrešni, izbori i procene su ti koji su nas pokopali devedesetih.
a tek mi je teško da razumem ljude iz RS koji se kunu u slobu, a on uvodio sankcije u najtežim mogućim vremenima za srpski narod preko drine i tako uspeo da u ime istih srba izgubi dobijen rat. izdaju krajine i onog jadnog naroda pa tek ne mogu da shvatim. ja razumem težnju ljudi za idealizacijom i romantizacijom prošlosti, ali toliko prenebregavanje istorijskih činjenica od ljudi koji su tome svedočili je zabrinjavajuće. zato nam se istorija i ponavlja kao nijednoj naciji u svetu

Nisam pisao da je Sloba bio pozitivac vec da su bile nenormalne okolnosti zbog sankcija medjunarodne zajednice...

Sankcije su direktno dovele do raspada domace industrije...

Sasvim je normalno da kad dodje do raspada u cemu god je potrebno odredjeno vreme za konsolidaciju...

Ne pozeleti nikome ono sto je Srbija dozivela devedesetih, Rusija na kolenima, Kina ne postoji na politickoj mapi, imali neku malu pomoc Grka i to ne uvek i Gadafija koji je bio tu neki put da se slika i da ostavi po koju kamilu...

Nama se istorija ne ponavlja zato sto zelimo vec zato sto nisu jos uvek ispunili sve ciljeve, ali nije da ne rade na tome..

Meni je izuzetno glupa teorija po kojoj mi kao mozemo da izaberemo dobro, a konstantno biramo lose...

A sta smo mi to mogli da izaberemo?

Ko nas je sta pitao?
AirBall

Postby walterwhite95 » 04 May 2020, 21:49

Ja kao dete dvoustrukih izbeglica mogu da kažem da je Sloba uglavnom bio negativna pojava po Srbe prečane,recimo jedna od izdaja o kojoj niko više skoro i ne priča je Vukovar i istočna Slavonija. Moja majka je odatle pa mogu da kažem da sam upućen,dakle koliko je Krajinu bilo teško i nerealno braniti i bilo je potrebno napraviti neki dil sa hrvatima kako bi se tsj narod sačuvao toliko hrvati nikad,ni za sto godina ne bi mogli da vrate istočnu slavoniju,ko je nekad tu prolazio zna koliko je blizu Vojvodina i da je naša vojska to mogla da brani skoro zauvek. A Sloba nas je prodao,potpisao gotovo bezuslovnu kapitulaciju. Niko to više i ne pominje a recimo moj rođeni deda nikada nije mogao da se vrati u svoje selo jer su mu hrvati izmisli neku optužnicu kao i svakom Srbinu tamo otprilike. Eto to vam je Sloba ukratko,ušao olako u sukobe a onda kad je postalo gusto,hteo bezglavo da ih okonča po svaki cenu,iako mislim da je još rano davati istorijsku ocenu o njemu,tako stoje stvari iz mog ugla.
walterwhite95

Postby ZmajODSemberije » 04 May 2020, 22:16

Kad se otvori granica, vracam se za Bg, nek se javi u pm ko oce da ide do Pozarevca da se poklonimo predsjedniku i par fotki napravimo, usput cemo nesto pojesti a navece mozemo i na kurve u diskoteku Madona... Ja sve castim, razumije se...
ZmajODSemberije

Postby jupol » 04 May 2020, 22:26

Ne da nam se da za predsednika izaberemo neku bar prosecno stabilnu licnost sa normalnom porodicom... Prvo iskompleksirano siroce sto ga zena usvojila, pa onaj sto je ziveo sa mackama i pricao sa sovama, pa latentni biceps sto je oterao bivsu zenu u samostan, pa ovaj sad sto ga zena pitala da li sme napolje, a bata mu jurio sina po janjicarima... A i Djilas po tim kriterijumima moze lagano da se zagreva pored terena...
PKAŠ
jupol

Postby Sezione » 04 May 2020, 22:36

Kakav narod, takva vlast, jbg :biggrin:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby AirBall » 04 May 2020, 22:47