Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Zappa » 29 Apr 2020, 19:28

AirBall wrote:Napada vlast u granicama u kojim mu ne steti, stranka ne bi prezivela tri dana kad bi krenuli u frontalni napad jer nemaju podrsku i pomoc ni od koga sa strane...

Ova rečenica najbolje pokazuje besmisao srpske političke scene, političara, njihovih ideologija.

I ne treba da preživi nijedna politička stranka koja je dozvolila ovakvo uništenje srpskog naroda i Srbije.

Ova vlast ne izručuje Hagu neku Radeta Vjericu I još dve marginalne osobe i to je opravdanje zašto se ne bori protiv ove vlasti.
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby stihl » 29 Apr 2020, 20:05

Хагу се више не смије изручити ниједан Србин.
stihl

Postby grobar_Zvornik » 29 Apr 2020, 20:06

Младић, Караџић, Шешељ... Стотине других. Хиљаде година робије. Стотине хиљада докумената и архива продато да се сатанизује властити народ. Десетине фондова и организација отворене да раде на штету државе и властитих интереса... Још се поставља питање мањег зла... Крив Војислав што тим и таквим треба да крчи пут...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 20:08

Zappa wrote:Ova rečenica najbolje pokazuje besmisao srpske političke scene, političara, njihovih ideologija.

I ne treba da preživi nijedna politička stranka koja je dozvolila ovakvo uništenje srpskog naroda i Srbije.

Ova vlast ne izručuje Hagu neku Radeta Vjericu I još dve marginalne osobe i to je opravdanje zašto se ne bori protiv ove vlasti.

Ti na moju veliku zalost ne razumes prostu cinjenicu da kad bi hipoteticki mogli, a ne mogu, da sruse sa vlasti rezim ne bi na vlast dosli oni vec neki drugi koji bi nastavili gde su stali 2012. godine...

Mi nemamo dobra resenja trenutno, okupaciona zona smo...

Borimo se da prezivimo u svakom smislu...

Nacionalnom i svakom drugom...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Zappa » 29 Apr 2020, 20:27

Razumemo se mi odlično. Samo imamo različite metode borbe.
Država Srbija je okupirana, kolonija. Dobrih rešenja nema i samo je bitno da preživimo.
Ali nisu oni stali 2012 godine, današnji režim je pogubniji za Srbiju.
Oni su napredna verzija dosovskog režima.
Dosovci su učinili prvi korak okupacije svesti, a naprednjaci su prešli u sledeći korak.

Smatram da je za onoga ko voli Srbiju uvek bolje da su na vlasti tzv.gradjanske stranke sa klimavom većinom, nego naprednjaci sa lažnom nacionalnom retorikom, a istim ciljevima kao i ovi prvi.
U prvom slučaju slobodna je svest, klica slobode je aktivna, u drugom slučaju mir ti kupuju par emisija o Košarama, par pojavljivanja heroja iz devedesetih na masovnim medijima, a na glavnim pozicijama su isti ljudi.
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Grba » 29 Apr 2020, 20:31

Ovi rade mnogo veći posao za strance (ono o čemu su žuti sanjali, a nisu smeli da zagrizu), tako da im se gleda kroz prste za neizručivanje ovih marginalaca u Hag...
Grba

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 20:34

Grba wrote:Ovi rade mnogo veći posao za strance (ono o čemu su žuti sanjali, a nisu smeli da zagrizu), tako da im se gleda kroz prste za neizručivanje ovih marginalaca u Hag...

Za mene konkretno ne postoje marginalci, isto bih branio i tebe kad bi neko hteo da te isporuci Hagu, ili bilo kom sudu van nase zemlje
AirBall

Postby Grba » 29 Apr 2020, 20:36

Pa ne za mene, za njih.

Saglasan sam da našim gradjanima treba suditi kod nas.
Grba

Postby Bojdo » 29 Apr 2020, 20:37

AirBall wrote:Za mene konkretno ne postoje marginalci, isto bih branio i tebe kad bi neko hteo da te isporuci Hagu, ili bilo kom sudu van nase zemlje

Potpis, nikog ne treba Hagu izručiti!
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Bojdo » 29 Apr 2020, 20:39

Ако осуде Симатовића, онда ће се оптужнице проширивати на јединице које су биле претече ЈСО, које су обучавале локалне Србе по БИХ. Тада ће тражити водеће људе тих јединица.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dr Arslanagic » 29 Apr 2020, 20:52

То је још један пример страначког размишљања.
Мрзиш, у овом случају, радикале, па навијаш да њихови чланови заврше у хагу.

Тамо се не суди радикалима него Србији.
Морамо да бранимо своје из које год странке да су.

Док сам рецимо сигуран да ни један радикал не би бранио, да сутра хагу треба да се испоручи, тадић, или Ђилас, Јеремић, да не причамо Бошко.
Он би могао да скапа тамо, то би било најбоље :biggrin:

Не сме ни један Србин више никада да буде испоручен страним судовима.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Zlaja » 29 Apr 2020, 20:59

Ko je to u Srbiji od političara odgovarao za kriminal?

Toliko ministara i poslanika, niko nema dan zatvora.

Kod Slobe je bilo daj šta daš, u Srbiji ne bi video zatvor jedan dan da je hteo sam da ode.
Zlaja

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 21:04

Zlaja wrote:Kod Slobe je bilo daj šta daš, u Srbiji ne bi video zatvor jedan dan da je hteo sam da ode.

Zlajo, za tvoju informaciju Sloba je bio u CZ u Beogradu nekoliko meseci dok ga nisu isporucili na Vidovdan..
AirBall

Postby Zlaja » 29 Apr 2020, 21:12

Nebitan je period od hapšenja do izručenja, da nije bilo te međunarodne optužnice ne bi bio dan u zatvoru.

Bitanga u domaćem zatvoru > bitanga bilo gde u zatvoru > bitanga na slobodi
Zlaja

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 21:14

Zlaja wrote:Nebitan je period od hapšenja do izručenja, da nije bilo te međunarodne optužnice ne bi bio dan u zatvoru.

Bitanga u domaćem zatvoru > bitanga bilo gde u zatvoru > bitanga na slobodi

To je u Titovom maniru da se ne treba drzati zakona kao pijan plota...

Milosevic se ne bi ni predao da nije dobio pisanu garanciju da nece biti izrucen Hagu...

Ovako je njegovu isporuku obralozio tadasnji upravnik CZ-a Dragan Blanusa

-Na Vidovdan 2001. godine izašao sam na ručak sa prijateljem. Samo što je stigla hrana, zvoni mi mobilni: Zoran Mijatović (načelnik DB). Rekao mi je da se hitno vratim u zatvor, i ja sam odmah znao čemu se radi. Samo sam spustio pribor i izašao.

"Vlada je odlučila o izručenju Miloševića": Zoran Mijatović je odluku saopštio Blanuši
Vlada srbije je odlučila da se izruči, rekao mi je Mijatović. Dobro, kažem mu, očekujem da će sudija doći sa rešenjem, ali on samo ponavlja “Ne, ne, Vlada je odlučila, poslaću ti dopis”. A dopis, dva lista sa po tri reda teksta: odluka, zaključak, kraj. Presekao sam se. Zove me potom Batić, objašnjava mi sve isto. Pozvao me i Dragan Vulić, moj direktni nadređeni iz ministarstva, , ali meni hladno oko srca.

Onda sam pozvao Vidu Petrović Škero (predsednicu Okružnog suda). Imali smo dobar odnos, ali ona mi je samo kratko rekla da sud tu nema nadležnosti. Čavlina mi je odgovorio nešto slično. Svi su bili uplašeni, ma tresli su se! Telefon nastavlja da zvoni, pritiskaju me, to sad već traje sat vremena. U trenutku sam prelomio i rekao svojim ljudima: hoćemo li da radimo? Ipak, znao sam da moram sam to da izvedem. Poslao sam četvoricu ljudi samnom u ćeliju.

Ulazim u sobu, Sloba se tek vratio iz šetnje. Bio je samo u gaćicama i ogrtaču, svilenom, srebrnaste boje. Pogledao me, a čelo mu se naboralo kao na Koraksovim karikaturama. “Pa, šta je ovo upravniče?”, pita. “Ništa, idete u Hag”, odgovorio sam, kratko. “Molim?”, opet me upitao. “Kažem, idete u Hag, spakujte stvari odmah”, podviknuo sam i počeo da se dernjam na stražare, “Ajde, pakujte ovo”, kažem im. Nisam ga gledao u oči.

Ponavljao je da mu dam telefon da se javi Miri, ali sam ga odbio. Polako je navlačio čarape, jednu po jednu. Gledam na sat i vidim da već kasnimo. Već smo morali da krenemo ka Institutu (sedištu DB). Samo sam se nadao da neće da legne na pod i počne da pruža pasivan otpor – ne bih znao šta da uradim u tom slučaju. Krećemo, niz stepenice, ja korak ispred njega. U dvorištu stoji jedna „marica“, dežurna tog dana. Kada je vozač video Miloševića sledio se. Rekao sam mu da sam izabere put, da vozi normalno, da ne koči naglo i ne prolazi kroz crveno. Pratio sam ga u svom “mercedes 190”. Lagano smo napustili dvorište: iako je bilo okupljenih ljudi ispred kapije, niko nije obratio pažnju na tu staru “maricu”.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/on-je-izrucio-milosevica-hagu-ispovest-dragise-blanuse-2-pio-sam-viski-sa-milosevicem/cqqnsld
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka