Ти и ја се слажемо у 99% скоро свих тема које су овде покренуте.
Онај један је црвени војвода. И тај један му је много, рецимо 0,1
Нећу да се понављам више око њега, познато ти је зашто имам такав став.
Као што сам се помирио да не могу да мењам твоје мишљење.
За мене, највећи плус Шешеља, убедљиво највеће мајсторство, посматрајући чисто политички, из његовог угла и угла странке, је његово преживљавање на политичкој сцени.
Не смем да износим доста тога, надам се да ћемо се разумети, невероватно успешно је правио прелазе и прилагођавање на нове околности. Ако знаш да ти ја то говорим онда знаш и на шта циљам.
За то му скидам капу.
Сви остали су се разочаравали, предавали, понижавали се ... само он није.
Дакле, политички гледано, маестро политике, опстанка на сцени (што је најбитнији сегмент опстанка политичке партије. Ако опстаје може нешто и да уради, ако не, џаба све), и продаје приче/идеологије.
За њега је мурат нула.
Чак сматрам, да је и за Милошевића, који је био врхунски политичар (у смислу знања и умешности како се влада, политички посматрано, јер је издајник РСК), био тата. Шешељ је морао да опстаје између две јако вруће ватре, и врхунски је то одиграо.
Поред невероватне интелигенције, оно што разликује Шешеља од осталих је спремност да иде до краја, свака жртва, ако је за живота, је добродошла.
Са друге стране, ја знам доста тога о њему, и не могу да кажем да је нешто тако кад није.
Увек сам екстремно критичан, не само према њему, него према свима који подређују Србију и српски интерес страначким интересима.
Нећу ни око овога да се понављам.
То је легитиман политички потез, али за мене је продаја, издаја ..... како год, зарад опстанка на политичкој сцени.
У томе је разлика.
То око СРС и опозиције од 05.10. стоји.
И подводи се под оно што сам написао, камелеонска способност прилагођавања.
Као што стоји да ће бранити мурата до последњег само да жути не би поново узјахали, уједно свесно бранећи сваку издају и диктатуру.
Рекао сам једном, радикали би били радикали, када не би били ни на једној страни, већ само на својој.
Али онда не би били на телевизији, и не би могли да пропагирају своје идеје .... бла бла, што ја свакако не подржавам.
Јер се добром надају, све лоше чинећи.
Сутра, када мурат изда, а они се пре тога одвоје од њега, нећу им то заборавити, и свакога кога знам ћу подсећати да су га бранили док је чинио свакакве гадости у сваком смислу према свом народу и земљи, само да не би дошли жути.
И да не заборавим.
Није њега хаг избацио.
Дакле, разлика је, што ти можеш ради политичког интереса/идеологије, да прогуташ много тога.
Ја не могу, јер сам бранио све српске територије које су они раскурцали, и не могу више очима да их гледам.
Све до једног.
И на крају.
Теоретски, боље је и Шешељ него жути.
Али није добар ни он, већ мора неко нови

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.