Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dexi » 19 May 2025, 16:50

Iskreno apsolutno sam za to da se ide sa dve liste jednom studentskom i jednom sacinjenom od ujedinjene opozicije.

Misljenja sam da ce SNS kartelu biti mnogo teze da se bore na dva fronta,nego ako imaju samo jednog protivnika(studente).

Taj neki zajednicki front,pomoc oko logistike,zajednicko nastupanje u nekim mestima,moze ta opozicija dosta da olaksa posao studentima.

Mislim da zajednicka opozicija moze da skupi nekih 10-15% glasova ,da studenti mogu da uzmu najmanje 25-30% na izborima.Studenti bi tu pridobili glasove od mladje populacije i generalno mladih ljudi.

Naravno u ovoj sada situaciji Oskaru ne pada na pamet da raspisuje izbore.Posle ovih fijaska na ovim mitinzima jasno je i njemu da on sustinski i nem pravu podrsku u narodu.Tu je sada vece pitanje kako ga nagovoriti ,naterati da raspise izbore ,nego bilo sta drugo.

Nazalost dosta se zakasnilo sa ovim zahtevom,kao sto se zqkasnilo dobrano sa podrskom za uhapsene aktiviste u NS.

Gledam sada malo inserte sa mitinga u Nisu,one ljude dovezene ko zna od gde,atmosfera mlaka,svi samo cekaju da se sto pre zavrsi i da odu.

Pre nekih 15-20 god.i ti radikali su bili drugaciji,njihovi mitinzi bucniji itd.Totalna suprotnost od ovog vidjenog u subotu.

Pohvala za zandarmeriji koja je valjda prvi put od kad protesti su zaziveli primenila silu prema clanovima SNS-a :okk:
Dexi

Postby Bogisa91 » 19 May 2025, 16:51

Ne pada energija toliko nego jednostavno nema još raspisanih izbora. Sva ova okupljanja po Srbiji koje organizuju studenti su izborna kampanja od mesta do mesta. Sad su 8 juna izbori u Zajecaru i Kosjeriću i to je sada možda i najbitnije jer su to stvarni izbori a ovi parlamentarni neće biti do jeseni možda i početka zime.
Bogisa91

Postby Edge » 19 May 2025, 16:52

Edge

Postby Dexi » 19 May 2025, 17:21

Pit Bull wrote:Ako je to sad neki wow toliki problem, neka idu sa dvije liste i to je to.

Neka bude jedna lista studentska i neka bude jedna opoziciona politicka.

Na kraju dana, studenti ne mogu zabraniti bilo kojoj opozicionoj partiji da izadje na izbore ukoliko ih Vucic raspise.

Sve u svemu, kako vrijeme odmice, tako mi se cini da energija bas jenjava i pada.

Na osnovu cega si to zakljucio?Ja licno ne vidim to nigde.Dokazi za to su Subotica,NS,Nis ovih dana,zatim maratonci ,blokada RTS,pre toga Pazar,Kraljevo itd.itd.

Sada si u Subotici imao 8.5 hiljada ljudi sto je skoro kao onih Oskarovih 20 hilj.skupljenih i dovezenih iz pola Srbije.
Dexi

Postby Woodoo » 19 May 2025, 17:32

Woodoo

Postby Malkovic » 19 May 2025, 17:36

"A liberal arts university"

Поискакаће склопке дежурним домољубима иако у суштини ништа не значи.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Pit Bull » 19 May 2025, 17:46

@Dexi

Po komunikaciji sa ljudima koji su aktivni na protestima.

Mozda grijesim, ali ne bi valjalo sad da padne entuzijazam.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby V.M. Varga » 19 May 2025, 18:16

medjutim wrote:da ne odgovaram svakom pojedinačno

nemam problem s tim da studenti neće ništa s opozicijom, ok, praktično nastupaju kao posebna stranka koja neće u koalicije, bar ne pre izbora.

Imam problem s tim što je manja sramota biti radnik RTS za sve ove godine, nego biti u opoziciji.

Imam problem s tim što se očekuje da su eksperti koji su ćutali dok nas jebu odjednom veći borci za pravdu i slobodu od onih koji su se za to vreme stvarno borili.

Imam problem s idejom da su policajci naši samo eto treba da skinu jaram, a oni koji su godinama dobijali batine od policije jer nisu hteli da ćute, e ti su nam neprijatelji.

A posebno s idejom da su svi isti, jer to je ideja koja je u suštini i dovela SNS na vlast.

No da sačekamo da neko zapravo raspiše nekakve izbore, pa da vidimo o kakvoj listi i kakvim ljudima pričamo, jer smo već iks puta videli kako su nestranačke liste pune blago rečeno čudnih likova..

Borili se i šta uradili? Levitirali oko cenzusa, a oko bitnih pitanja ćutali i pravili se mrtvi kada problemi nisu po ukusu udbe?

Je l tako? Tako je?

Čekalo se i sanjalo da se Vučić sam samoubije i da se onda krene još veće sisanje fondova i naroda. Neko je čekao da ovaj završi sa Kosovom pa to da right iskoristi da zasedne narednih decenija, bez tog balata. Sanjalo se kad će da se sedne u fotelje i odbore bez znanja i dana iskustva?

Je l tako, tako je?

Sad se pojavio neko ko je uspeo gde vi niste, ko je uspeo da animira i pridobije narod i ko ima perspektivu da satre SNS i celokupan sistem.

I sad imate pitanje da li to bespogovorno da podržite, da podržite svoj narod i omogućite slobodu istom. Ili da gledate vlastite guzice pa makar time omogućili sistemu da preživi jer mislite da imate tapiju na bezuspešno bavljenje politikom i opozicionarstvom. A nemate strpljenja da ovi što pokušajavaju da očiste državu I tako i vama daju realnog prostora u medijima i javnosti.

Svako gleda svoju guzicu umesto budućnosti države i naroda je najgori nakot, gori i od SNS, jer oni barem znaju za čega se bore i šta pokušavaju da sačuvaju.
V.M. Varga

Postby Produzenisamlekom » 19 May 2025, 18:23

medjutim wrote:
Imam problem s tim što se očekuje da su eksperti koji su ćutali dok nas jebu odjednom veći borci za pravdu i slobodu od onih koji su se za to vreme stvarno borili.

..

Koji su ti koji su se sve vreme borili?
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby soniko » 19 May 2025, 18:44

Studenti ako zele izbore da bi rusili vlast i obezbjedili u nekom ogranicenom periodu demokratske uslove za normalne izbore onda svi moraju da se sklone i podrze tu listu.
A ako zele izbore da bi njihova lista dosla na vlast i provodila neke zacrtane ciljeve u punom mandatu onda se ne moze traziti od opozicije da ne ucestvuje, mislim moze ali je razumljiv otpor od strane opozicije.

Druga stvar je sto svi vidimo koliko su nesposobni narocito u unutrasnjosti, evo im prilike da dokazu da su bitni na lokalni izborima sto se odrzavaju sad u dva manja mjesta, ako sad ne mogu obezbjediti dobar rezultat u Kosijericu i Zajecaru onda neka se gase.
soniko

Postby Niko123 » 19 May 2025, 18:52

U Subotici su problem Mađari i njihova stranka SVM.
Niko123

Postby Tegi » 19 May 2025, 18:53

Studentska parlamentarna većina bi bila oročena na 2 godine. To je već definitivno odlučeno.

I ne bi se nastavilo sa političkim angažovanjem ako bi se za to vreme izvršila demokratska konsolidacija.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby jupol » 19 May 2025, 19:19

ma sto se tice opozicije ja sam odavno rekao da cu i za crnog djavola da glasam protiv Vucica, ali zabole me kurac i da se ugase, ajde bre kao da su probijali Solunski front 12 godina pa ginu i ginu i nikako da ga probiju pa da ih zalim... nema ko se nije ili prodao, ili se posvadjao zbog sujete ili napravio neko sranje da ga ucenjuju ili davao imbecilne izjave... cuj uvideli da je bojkot 2020. velika greska, pa to i pravi Patrik iz Koralova shvata da je jedino sto je trebalo raditi biti ujedinjen u maksimalno dve liste...
I onda kad vidis da iz godine u godinu na prvi pogled normalni ljudi sa bar prosecnom inteligencijom prave takve politicke idiotizme i prakticno pucaju sebi u nogu kad god se pojavi neka sansa da ugroze Vucica onda je jasno da njih zabole kurac, bar vecinu lidera opozicije, nego samo gledaju ili da se prodaju Vucicu ili na neki drugi nacina da ostvare neku licnu korist, a na stetu drugih u opoziciji i normalnog naroda...
Eto, ko sada brani Losmiju da se ujedini sa svom ostalom opozicijom? Ko ih je sprecavao da se ujedine dok se nisu digli studenti? Sta je frka - raspodela mandata? redosled na izbornoj listi? kakve to veze ima sa studentima?
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Niksicanin » 19 May 2025, 19:20

Tegi wrote:Studentska parlamentarna većina bi bila oročena na 2 godine. To je već definitivno odlučeno.

I ne bi se nastavilo sa političkim angažovanjem ako bi se za to vreme izvršila demokratska konsolidacija.

То би било идеално.
Niksicanin

Postby Dexi » 19 May 2025, 19:39

@ Pite Mozda tako deluje ,ali ovaj bunt,ovaj pokret i ova borba koja traje vec 6 meseci,uporedio bih je sa nekom fudbalskom utakmicom ili nekom trkom.Nemoguce je drzati isti intenzitet svih 90 min.

Bice tu padova i uspona(nemoguce je drzati onu enwrgiju kao pred 15.03),ali ono sto je bitno je da postoji ideja,da postoje ljudi(studenti i gradjani) koji su tu da zalegnu za tu ideju i reseni da uspeju u tome.

Zw razliku od ranijih kriznih situacija,protesta koji su se gusili sami od sebe,ovaj traje i nema nameru da stane dok ne ispuni svoj cilj,a to je da se oslobode institucije i uspostavi red i pravda u ovoj zemlji.Studenti su tu svakako najveca snaga tog protesta jer su neukaljani i ne moze vlast nikako da ih ukalja ili da ih uceni.

Za pocetak je najvaznije da se nenadlezna instotucija natera da raspise izbore,jer ovaj ocigledno svestan opasnosti za sebe i svoj kartel to ne zeli .

Opasnost je i povecan broj incidenata poslednjih par dana.

O listama,kolonama,strategiji tek kad i ako Oskar raspise izbore.

Opet ponavljam greska jedina je sto se debelo(jedno 3 meseca zakasnilo sa ovim politickim zahtevom)naravno i greska je sto nisu odmah stali uz svoje uhapsene kolege i profesore od 14.03.
Dexi

PreviousNext

Return to Evropska košarka