Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Cinciripini » 19 May 2025, 13:52

Ne trebaju opozicione stranke da se samougase, nego da stanu uz studentsku listu, kako bi se ugasio sns i vučić, a posle neka nastave svoje stranačke borbe ako imaju kapaciteta.
Cinciripini

Postby Foteljas » 19 May 2025, 13:59

Pa ugasice se ako ne budu u parlamentu, to je bar jasno. Svi sem Djilasa su u medjuvremeni javno priznali da je bojkot 2020. bio katastrofalna greska od koje ni do dana danasnjeg ne mogu da se u potpunosti oporave. Gde su danas Dveri, Narodna, Zelenovic?

Da li neko razmislja sta ce da se desi ako recimo u parlament sa opozicione strane udje samo ta famozna studentska lista sa nekih 100+ plenumasa koji su tek labavo vezani nekim nacelnim idejama promene u najsirem smislu te reci, a sa druge strane rezim ipak bude imao neku tesniju vecinu?
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 19 May 2025, 13:59

Na ovo sto je @medjutim pisao ipak treba dodati jos par stavki. Rukovodstva veceg dela opozicionih starnaka su odlucila da bojkotuju lokalne izbore 2020, time su sve one koji rade za njih na lokalu gurnuli u bezdan. Pa im ni to nije bilo dovoljo nego su i 2024 neki predlozili isto. Pri tome su ti isti "priznali" republicke izbore, uzeli mandate i seli u Skupstinu. Ti isti su i trazili te vandredne parlamentarne izbore na kojima su izgubili i niko od njih tada nije preuzeo odgovornost, sto je prakticki za skoro 2 godine produzio vlast SNS-a. O tome koliko su neozbiljni u danu izbora i sa pojavljivanjima na KZS kada su svi vec legli i zaspali da ne pisem. Takvi i ne treba da se bune sto neko zeli da se malo "sklone" u stranu.

Ja verujem da vecina ovih o kojima @medjutim pise, koji su iskreni borci protiv ove vlasti na mikro nivou, nemaju nista protiv toga da parlamentarnim izborima ide "studentska" lista.

Sto se izjave Jovanovica tice, s obzirom da je u pitanju Politika, uzeo bih to sa rezervom.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Golden Warrior » 19 May 2025, 14:46

Cvele wrote:Miloš, Đilas i Ponoš ozbiljni političari. Ne žele da im kroje kapu neki koji su se tek ispilili i ne znaju šta je politika.

Ozbiljni u pm.

Ne znam samo da li kapiraju da i tu crkavicu od podrske imaju samo zato sto je Vucic sa druge strane...
Golden Warrior

Postby Niko123 » 19 May 2025, 14:57

Ako bi "opozicija" stala uz studente, mislim da bi dobar deo stanovništa razmislilo da li da glasa za tu listu.Jedino da stanu uz njih opozicionari koji su u drugom planu. Ne Đilas, Marinika, taj Jovanović i koje kakvi, koji su za ovih 12-13 godina više radili za Vučića nego za narod
Last edited by Niko123 on 19 May 2025, 15:04, edited 1 time in total.
Niko123

Postby Cvele » 19 May 2025, 15:01

Golden Warrior wrote:
Cvele wrote:Miloš, Đilas i Ponoš ozbiljni političari. Ne žele da im kroje kapu neki koji su se tek ispilili i ne znaju šta je politika.

Ozbiljni u pm.

Ne znam samo da li kapiraju da i tu crkavicu od podrske imaju samo zato sto je Vucic sa druge strane...

Ma zajebavam se, ali u pravu je Air za ovo što piše.

Naravno, sve pod uslovom da neko tu nije "njihov".
Cvele

Postby Old school » 19 May 2025, 15:07

Foteljas wrote:Pa ugasice se ako ne budu u parlamentu, to je bar jasno. Svi sem Djilasa su u medjuvremeni javno priznali da je bojkot 2020. bio katastrofalna greska od koje ni do dana danasnjeg ne mogu da se u potpunosti oporave. Gde su danas Dveri, Narodna, Zelenovic?

Da li neko razmislja sta ce da se desi ako recimo u parlament sa opozicione strane udje samo ta famozna studentska lista sa nekih 100+ plenumasa koji su tek labavo vezani nekim nacelnim idejama promene u najsirem smislu te reci, a sa druge strane rezim ipak bude imao neku tesniju vecinu?

Da li misliš da bi njegov ego "preživeo" da ima posle 57% tesnu većinu u parlamentu?
To mu je jednako kraju vladavine.
Ako bude imao tesnu većinu znači da bi izgubio barem 2-3 veća grada i dosta opština širom Srbije. I to bi bilo jednako kraju.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Desetka » 19 May 2025, 15:18

Pa nek se ugase, nek se bave nečim drugim u životu, kada za ovo evidentno nisu.
Evo već 13 godina nisu u stanju ni minimalno da ugroze najgoru vlast u modernoj istoriji ove zemlje i sad bih ja trebao da razmišljam o njihovoj sudbini.
Toliki su politički bezveznjaci da su uspeli da evo već drugi mandat na starom gradu vlada napredna stranka, a to stvarno treba da budeš biser da uspes, da su dali ekipi koja bleji kod velike skadarlije kod česme na keca bi odvalili Vučića na starom gradu, ali zato ovim talentima to ne polazi za rukom.
Studenti su uspeli da probude ogroman deo ovog naroda i zaslužuju da probaju da ugroze ovaj režim, pa makar i ne uspeli nema veze, makar bi priča bila časna od početka do kraja.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Zappa » 19 May 2025, 15:23

Tako je Desetka.. To kako je rezim uzeo Vracar i Stari Grad je druga tema i dokaz koliko ima mucaka u opoziciji..

U slucaju pada NS i BG rezim gubi i Srbiju ubrzo i zato tolika razmera kradje, kupovina poslanika..
Zappa

Postby Foteljas » 19 May 2025, 15:29

Odavno rezim u Beogradu vlada sa osetnom manjinom glasova, pa nikom nista...
Sto se Vracara i Starog grada tice, obratiti se premudrim bojkotasima. Mada ruku na srce ni oni koji su izasli nisu pokazali dozu zrelosti, s obzirom da im je na opstini bilo bitnije da zaokruzuju kojekakve Bastace i "drustva za lepsi Vracar" umesto prokuzene im Borbe, sad neka kukaju do mile volje. Ima malo i do nas obicnog naroda.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby AirBall » 19 May 2025, 15:31

Iz nase perspektive je prihvatljivo gasenje svih stranaka, ali iz njihove nije, u tome je problem, a bez stranacke infrastrukture je tesko izaci na izbore... Da se razumemo i sa njima je tesko...

Ovo je zajebana situacija i definitivno crnogorski scenario...

Cekanje nekog Milatovica i Spajica da se pojave niotkuda..
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Niko123 » 19 May 2025, 15:31

E, a možda Zapad uskoro pusti nekog svog kandidata?Ja bih voleo da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini, ali teško, dokle god su oni ovde
Niko123

Postby medjutim » 19 May 2025, 16:03

da ne odgovaram svakom pojedinačno

nemam problem s tim da studenti neće ništa s opozicijom, ok, praktično nastupaju kao posebna stranka koja neće u koalicije, bar ne pre izbora.

Imam problem s tim što je manja sramota biti radnik RTS za sve ove godine, nego biti u opoziciji.

Imam problem s tim što se očekuje da su eksperti koji su ćutali dok nas jebu odjednom veći borci za pravdu i slobodu od onih koji su se za to vreme stvarno borili.

Imam problem s idejom da su policajci naši samo eto treba da skinu jaram, a oni koji su godinama dobijali batine od policije jer nisu hteli da ćute, e ti su nam neprijatelji.

A posebno s idejom da su svi isti, jer to je ideja koja je u suštini i dovela SNS na vlast.

No da sačekamo da neko zapravo raspiše nekakve izbore, pa da vidimo o kakvoj listi i kakvim ljudima pričamo, jer smo već iks puta videli kako su nestranačke liste pune blago rečeno čudnih likova..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Edge » 19 May 2025, 16:35

Edge

Postby Pit Bull » 19 May 2025, 16:40

Ako je to sad neki wow toliki problem, neka idu sa dvije liste i to je to.

Neka bude jedna lista studentska i neka bude jedna opoziciona politicka.

Na kraju dana, studenti ne mogu zabraniti bilo kojoj opozicionoj partiji da izadje na izbore ukoliko ih Vucic raspise.

Sve u svemu, kako vrijeme odmice, tako mi se cini da energija bas jenjava i pada.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Evropska košarka