Unikaha odbranila naslov prvaka FIBa Lige Šampiona pobedom u finalu nad Galatasarajem.
Kontrolisali su rezultat gotovo celim tokom utakmice. U 2/4 se Turska ekipa vratila sa dvocifrnog minusa na egal ali su Spanci bolje finisirali poluvreme. U 3/4 je Unikaha konstanto vodila Galata je držala neki korak i onda bar po meni ključna situacija pred sam kraj četvrtine. Galatasaraj promasuje oba bacanja za -2 (promašili gomilu u 2.poL) i primaju trojku za -7. Taj momentu je Unikaha prenela u poslednji kvoter i nije se osvrtala do samog kraja.
Nema sta ta ekipa je doktorirala ovo takmičenje steta sto nemaju priliku da se pokazu na EL nivou. Nisu hteli onu varijantu Evrokup/Evroliga sad smo tu sad nismo.
U utakmici za 3.mesto domaćin AEK preokretom u poslednjem minutu (gubili 39 prethodnih) pobedio Tenerife.
Dr. Thomas wrote:Опет Уникаха смор.
Jbg možda bi Galatasaray imao vece sanse da se ovo igralo u Istanbulu. Ne znam koji je kriterijum za određivanje domaćinstava (ove sezone je to bilo izmedju pobednika 1/4fin AEK-Nantere) ali mislim da je Turska zaslužila da jednom to organizuje. Ovo je 3.put da neki njihov klub igra finale. Prethodno su to bili Banvit i Karsijaka. Ovo je recimo 2.put da je AEK domaćin u Atini. Igralo se u Spaniji nekoliko puta, u Belgiji, Rusiji cak i prosle sezone u Beogradu potpuno nebulozno jer nije imao nijedan tim iz Srbije.
No nema tu neke prevelike zamerke realno Unikaha je najbolji tim u ovom takmičenju. Galatasaray moze biti zadovoljan ovim finalom s obzirom da prethodnih sezona nisu mrdali dalje od grupnih faza.