by Bogun » 22 Apr 2025, 13:52
Olimpijakos - Real 1:3
Skor u sezoni 2:0 za Olimpijakos. Madrid 86:96 - Pirej 79:69.
Iako je u regularnoj sezoni bilo 2:0 za Olimpijakos, mislim da Real uzima seriju iz nekoliko razloga. Prvi je baš loš finiš Olimpijakosa: porazi od Zvezde, Asvela i Monaka, od čega su dva bila u Pireju, a nakon toga su jedva dobili Albu gde su prosuli 20 razlike i gde je Alba vodila u poslednjih par minuta utakmice, a posle i egal meč sa Makabijem. Drugi je da je Real odlično finiširao sezonu 8:2 ako se računa i plejin. Treće, kada se gledaju mečapi, obe ekipe su napunjene na svim pozicijama, međutim mislim da je osnovna prednost Reala u tome što imaju više igrača koji mogu da spuste loptu na parket i da iz toga naprave razliku, na kraju biće zanimljivi dueli Tavaresa sa Falom i Milutinovim, ako njih dvojica tu ne naprave prednost, biće Olimpijakos u problemu.
Pred start plejina sam mislio da Real "gađa" Olimpijakos, pa da vidimo da li sam na tragu istine.
Fenerbahče - Pariz 3:2
Skor u sezoni 2:0 za Fenerbahče. Pariz 83:87 - Istanbul 101:100.
Očekujem seriju sa nekoliko brejkova, ali i da na kraju Fenerbahče na iskustvo prođe dalje. U regularnoj sezoni su odigrali dve odlične utakmice, pogotovo je bila impresivna ona druga u Istanbulu. Od ekipa koje imaju prednost domaćeg terena, Fenerbahče je u najboljoj fomri, dok je i Pariz u vrlo dobrom ritmu završio sezonu, iako su imali poraze od Fenera i Reala, ali su igrali odlično u samoj završnici. Sve ukazuje da će serija biti možda i najzanimljivija od sve četiri. Dodatna zanimljivost je da je ovo duel dve ekipe bez unutrašnje igre koje dosta prangijaju za tri, Fener je najbolja šuterska ekipa u celoj ligi, dok Pariz ume da uđe u šuterska ludila vrlo često.
Panatinaikos - Efes 3:2
Skor u sezoni 1:1. Atina 104:89 - Istanbul 93:67.
Razmenili dve ubedljive pobede na domaćem terenu. Biće ovo baš napeta serija. Efes u istu ulazi kao tim u ubedljivo najboljoj formi, dok je Panatinaikos na kraju izborio domaći teren, ali nisu baš blistali u završnici, što bi se reklo dobili su šta su morali.
Da igra Lesor, očekivao bih da se ovo reši u 3 utakmice, 4 maksimum, ipak PAO ima ozbiljnu rupu u reketu sa njegovim odsustvom, a Efes ima dobru centarsku liniju, sa druge strane, vrlo značajno odsustvo Bobue. Deluje mi da će serija zavisiti od inspiracije Nana, ako on bude na sezonskom nivou, prolazi PAO, ako malo podbaci, ne bih se začudio da prođe Efes.
Monako - Barselona 3:2
Skor u sezoni 2:0 za Barselonu. Monako 84:98 - Barselona 86:71.
Iako je Barsa dobila obe utakmice u sezoni, treba prvo napomenuti da Monaku tada još nije stigao Tajs koji je mnogo podigao plafon ekipe, a drugo Barselona je u međuvremenu ostala bez Metua koji je veoma bitan za njihovu unutrašnju rotaciju.
Blagu prednost dajem Monaku, jer kompletni ulaze u ovu seriju, a Barseloni fali nekoliko igrača, plus je Veseli nedavno izašao iz povrede.
Mislim da će Monaku ključ biti da bude da uspore Pantera kao jedinog igrača Barselone iz spoljne linije sa 20+ poena u rukama svako veče, ako ne mogu da ga spuste ispod te cifre, onda da ga učine neefikasnim, to jest da do te brojke dođe iz što više šuteva.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.