by mijajlo » 11 Mar 2025, 14:00
Zamišljam da se u subotu oko 16, kada počne zvanično protest , odabrani govornici popnu na binu i nešto pročitaju... E,od toga što pročitaju mnogo toga zavisi, hoće li to opet biti lekcije iz istorije, hoće li biti samo pnovljeni zahtevi studenata, ili recimo poziv da okupljeni narod izglasa neki novi , ultimativni zahtev - e, to bi već bila žurka.
Naravno, ako do toga svega dođe , odnosno ako se , ne daj Bože, nešto pre toga ne desi što bi promenilo zamišljeni tok protesta. Pa onda, da li bi ti novi zahtevi (lupam, prelazna vlada ili nešto slično) imali rok ili bi bila varijanta - ne napuštamo dok se to ne ispuni ... Uh, sve ovo je lako pisati na tastaturi,ali tamo na licu mesta ...
I šta mu sad znače ova rotiranja takozvanih studenata koji žele da uče ? Ma dajte, mi iz manjih sredina znamo i ko zove (i nudi novac) da se svaka dva dana smenjuju i dolaze novi da glume studente u kampu, a tek ovi novi likovi sa beretkama, pa ovi iz reality-ja, uz obavezne članove SNS koji su već konstanta i nezaobilaznog Čacija koji se više i ne spominje toliko, jer dolaze ozbiljnije glave tamo. I koja je njihova uloga 15.03. preko dana i noći ? Znači , oni koji su svoju decu uredno poslali u inostranstvo sada tuđu decu šalju u Pionirski park da brane ideju stranke koja je imala slogan "za našu decu" ...E, pa da....
Ako stvarno blokiraju prilazne puteve Beogradu traktorima, onda će to isto imati i on dve nedelje kasnije kada namerava da organizuje taj najveći ikad... kao što nam je i BDP najveći i sve ostalo čime se hvale. Mislim, ako do tog "najvećeg" uopšte i dođe . A jeste li primetili kako se sužava broj onih kojima veruje ? Brnabić, Mali, Glišić, Vučević i to je otprilike to. Uz podršku svetog medijskog trojstva - Pink,Informer, Hepi...
Kad smo već kod pomenute koja obitava u onoj vili na Dedinju i koja glumi predsednicu Skupštine , često ovih dana ( doduše i pre, ali sad pojačano) ima narativ u smislu - vlast se ne osvaja na ulici, nego na izborima . Na kojim si ti izborima, nesrećo, osvojila vlast na kojoj si već desetak godina ? Ni na jednim nema njenog imena, ni na jednoj opštini, ni na jednoj listi.... Ali, činjenica je da se bori svim svojim (ograničeno usmeno-pismenim)sredstvima ...