Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Karelia slims » 06 Mar 2025, 14:56

Bang wrote:@Varga
Pametni, nemoj da pričaš o tuđoj deci, ako tvoje nije pogođeno ovim što se dešava.
U gimnaziji u koju moje dete ide, niko nije konsultovao roditelje. Pred početak II polugodišta, pušteno je klincima na viber grupi da se izjasne ko je za obustavu nastave, a ko za nastavak.
Ti bi Pametni sigurno rekao da je ovo normalno? Pitati decu od 14-17 godina da li hoće da idu u školu? Imaš gore Ilićev upis, a pisao sam i ja ranije o "političkim" razmišljanjima dece tog uzrasta.

to što pišeš je i do neodgovornosti odeljenjskih starešina i prosvetnih radnika uopšte, jer za vreme zimskog raspusta većina ne ide u školu iako je raspust za decu, a ne i za prosvetne radnike, te onda imaš situaciju da su nepripremljeni za donošenje odluka jer se nisu sastajali, a i u nedoumici su jer ih je sindikat prodao.

ja se slažem da je neodgovorno pitati decu da li žele u školu i te odluke moraju nastavnici da donesu, a ostali (prevashodno roditelji) to da podrže :okk:

imaju sasvim dovoljno razloga da stupe u obustavu nastave, a to su:
- nebezbedni uslovi u školi, koje je samo ministarstvo objavilo i zbog toga skratilo prvo polugodište
- neispunjavanje potpisanog protokola iz 2023. godine
- podrška studentima u njihovoj nameri da srbija bude pravna država
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

Postby Storm11 » 06 Mar 2025, 15:08

podrzava se borba studenata... ali da nastavnici rade.... u tom delu se bas i ne podrzvaju studenti... hoce to tako... :biggrin:
Storm11

Postby Cinciripini » 06 Mar 2025, 15:09

Eddie Brock wrote:
Studentski protest isto, niko nikog ne ugrozava, sve po starom, marsevi dece i doceci su lepe slike normalne Srbije, ali to nista promeniti nece

Nece se sljam olako i bez velike borbe odreci svoji privilegija, pocevsi od psihopate pa skroz do dole do margine.

:beyond:

Da mu to odgovara, ne bi ona novinarka bila imbecil i ne bi nudio nerealne kredite studentima, niti bi aktivirao sve ove šatro akcije protiv korupcije i turenje po Srbiji sa botovima.

Ne da on ni Gazivode, sve pod pritiskom daje, a pritisak oko njega je sve veći, jer mu službenike po opštinama narod šamara, sve više se gubi strah u narodu i to njega najviše plaši!
Cinciripini

Postby Malkovic » 06 Mar 2025, 15:14

@Bang

Добро је што је тако.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Old school » 06 Mar 2025, 15:25

Nisam te bez veze pitao da li imaš dete uzrasta 14g-17g. jer mi deluje da nemaš predstavu kako to funkcioniše.
Dakle, pitanje nije bilo da li imaš dete već da li je uzrasta koje je pogođeno dešavanjima a nije punoletno.

Moje dete jeste tog uzrasta.
Ne mogu deca tek tako da se odluče na protest, bojkota i ne odlazak u školu ako nisu punoletna kao prvo.
Srednja škola koju pohađa moje dete je tražila zvaničnu pisani i potpisanu potvdu da su roditelji saglasni da njihove dete učestvuje u obustavi nastave jer se time ograđuju od vanškolskih aktivnosti i potencijalnih mogućih posledica.
U većini srednjih škola koje su u bojkotu takođe postoji plenum završnih razreda koji jesu punoletni i oni kordiniraju obustavom nastave a ovi mlađi iz 3 godine se savetuju sa njima i prema njima upravljaju bez srljanja.
Mlađi razredi su suštinski izuzeti iz ovih aktivnosti koliko je meni poznato.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Eddie Brock » 06 Mar 2025, 15:30

Cinciripini wrote:
Eddie Brock wrote:
Studentski protest isto, niko nikog ne ugrozava, sve po starom, marsevi dece i doceci su lepe slike normalne Srbije, ali to nista promeniti nece

Nece se sljam olako i bez velike borbe odreci svoji privilegija, pocevsi od psihopate pa skroz do dole do margine.

:beyond:

Da mu to odgovara, ne bi ona novinarka bila imbecil i ne bi nudio nerealne kredite studentima, niti bi aktivirao sve ove šatro akcije protiv korupcije i turenje po Srbiji sa botovima.

Ne da on ni Gazivode, sve pod pritiskom daje, a pritisak oko njega je sve veći, jer mu službenike po opštinama narod šamara, sve više se gubi strah u narodu i to njega najviše plaši!

Na stranu sto je psihopata, poremecen skroz covek
On sve sto radi radi zarad paznje i kako da on bude nevinasce/spasioc, resavalac -junak.
Pogledaj malo drugacije, i kad nema studenata, protesta, slicne stvari radi.
Da bi on usao u "Legendu" kao spasioc, jedini sposoban i sl.

Da ne bude zabune, studenti ce probuditi ljude, vec su, i dobre ali i lose.

On se najvise bolji spoljnog uticaja, jer kod nas tako dolaze i odlaze s vlasti
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby jupol » 06 Mar 2025, 15:32

Bang wrote:@Varga
Pametni, nemoj da pričaš o tuđoj deci, ako tvoje nije pogođeno ovim što se dešava.
U gimnaziji u koju moje dete ide, niko nije konsultovao roditelje. Pred početak II polugodišta, pušteno je klincima na viber grupi da se izjasne ko je za obustavu nastave, a ko za nastavak.....
...
...
Poenta je da maloletna deca treba da su u školi, a niko ne daje odgovor na pitanje zašto samo oni ne idu u školu, a svi ostali žive normalno svoje živote?

Ja sam prvi napisao na skolskoj grupi da moje dete nece ici u skolu dok se po dvoristu osnovne skole motaju huligani koji crtaju crvene kurceve i na koje policija ne reaguje. Je l' dete treba da gleda da takvi nalupaju ili vredjaju nekog nastavnika i nikom nista? Je l' tome sluzi skola?

Starije dete je u Petoj, nece sigurno da idu u skolu u koju su doveli Zeksovu drogiranu kurvetinu za v.d. direktora. Nema sta iko da konsultuje roditelje oko toga.

Nije tacno da svi ostali zive normalno svoje zivote. Studenti su u blokadi vec vise od 3 meseca. Advokati su bili u strajku ceo mesec, gomila ljudi je na ovaj ili onaj nacin obustavljala svoje aktivnosti i poslove...

Ti pises da pravimo proteste u slobodno vreme... lagani protest, opustene demonstracije, sto bi rekao Bratislav... pa cemu to sluzi, nije to tim bilding, ne protestujem da bih se druzio i setao, imam ja sta da radim subotom i s kim da se druzim... Poenta protesta i jeste da se zaustave svakodnevne aktivnosti zato sto nesto ne funkcionise i da se time natera da profunkcionise...
Last edited by jupol on 06 Mar 2025, 15:33, edited 1 time in total.
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Ziks96 » 06 Mar 2025, 15:32

Mislim da rijetko ko spori da klinci ne treba da idu u skolu. Apsolutno trebaju, ali ako prosvjetari strajkuju, izostanak casova je nazalost posledica. Ispala je ova polemika zato sto je Bang to malo rogobatno napisao, svakako vjerujem iz najbolje namjere. Ali je bas bezveze nipodastavati nastavnike u ovoj situaciji jer oni iznose veliki teret sadasnje situacije. Mnogi od njih placaju kiriju ako nista drugo, pa ih itekako pogadja bilo kakvo smanjenje plate. Apsolutno ova bitka ne treba da padne na ledja klinaca, ali ni iskljucivo prosvjetara i studenata vecinski. Mora se stati i uz njih za sta izgleda cak ni oni generalno nisu sposobni.

A da ne bih kacio sve, ko moze nek udje na profil Pobuna na Instagramu da vidim policijsku represiju, imspektori stite batinase a hapse normalne ljude. I onda ja treba da zalim neke koji su im to omogucili samo jer su zene? Nema vise povlascenih, sekta je kompletno ista i svima im isto zelim, a bolje da ne napisem sta.
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Гроф Тинторето » 06 Mar 2025, 15:47

Inace, danas po ko zna koji put ispunjeni svi zahtevi studenata.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Cinciripini » 06 Mar 2025, 15:53

Eddie Brock wrote:Na stranu sto je psihopata, poremecen skroz covek
On sve sto radi radi zarad paznje i kako da on bude nevinasce/spasioc, resavalac -junak.
Pogledaj malo drugacije, i kad nema studenata, protesta, slicne stvari radi.
Da bi on usao u "Legendu" kao spasioc, jedini sposoban i sl.

Da ne bude zabune, studenti ce probuditi ljude, vec su, i dobre ali i lose.

On se najvise bolji spoljnog uticaja, jer kod nas tako dolaze i odlaze s vlasti

Pre početka studentski protesta nije vukao botove kao mečke po Srbiji, ova smejurija gde on u jednom danu krene sa kreditima učešće od dve hiljade, do večernjeg dnevnika stigne na petsto evra, to pokazuje koliko je on uplašen. Spoljni uticaj ga i drži ovde, a boji se onoga što ne može da kontrolliše, jer onda puca njegov mehur od sapunice koji je zaštićen medijima na nacionalnoj frekvenciji. za razliku od drugih subjekata studente ne može da kontroliše

To njegovo sve on radi će ga i koštati vlasti, jer zbog toga je i došlo do nesreće, uništio institucije i klupče koje se odmotova odgovrnosti se odmotava prema njemu. Strani uticaj kada vidi da je postao remetilački faktor i da nije stabilan u sprovođenju agende neće ga i dalje podržavati, kao što je bilo i sa onima pre njega.
Cinciripini

Postby AirBall » 06 Mar 2025, 16:00

Oslobađa se narod lagano straha, biće ovo sve dobro...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Woodoo » 06 Mar 2025, 16:07

Woodoo

Postby Domingoo » 06 Mar 2025, 16:54

Kakve su ovo prepirke rasprave na ivici svadje .. Sta je sa vama kolege forumasi kakvo je to nejedinstvo i raslojavanje pred presudni protest ?

Zar mormao oko svega da se podelimo ,ajde jednom u zivotu da budemo jedinstveni i istrajni i da ne merimo ko ima duzeg djoku ..

Ako imamo koncenzus da je napredna stranka najvece zlo koje je pogodilo Srbiju nemamo potrebe dalje da se rasclanjujemo ..

Cilj je isti istrajati u otporu i osloboditi Srbiju od ovog zla .. Ko ce kako individualno da donosi odluke neka ih donosi u skladu sa svojom savescu ..

Moja jedina zelja je da se 15.3.2025 pre odlaska na skup svako ko zeli oseca i moze pomoli Bogu da cuva narod i oslobodi Srbiju i da da snagu svima .

Ajmo Srbi braco i vi koji to niste ali postujete ovu drxavu zemlju zastavu ili se osecate kao Srbi da se slozimo udruzimo i posaljemo sve nase mane , nedostatke i slabosti u istoriju zbog nase dece zbog njihovih smeha i radosti da sutra budemo ponosni na njih u nasoj drzavi da ih ne gledamo preko skajpa i vibera ..

Pogazimo nase male sujete zelje i poruke zbog ljubavi ako ni prema kome drugom onda prema bliznjina ..

Uzdajte se u Gospoda i nista se ne brinite .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Bang » 06 Mar 2025, 16:58

Za one koji ne čitaju selektivno, pisalo je sve u postovima i koja škola, koji uzrast, šta je škola uradila, kako, zašto...
Nego svi Pametni, brdo pitanja, ja botujem, a malo ko odgovara. Stoje postovi i dalje, čitajte...

Samo još na ovo da se osvrnem, prekovremeni rad, bili dobri prilozi...

jupol wrote:Nije tacno da svi ostali zive normalno svoje zivote. Studenti su u blokadi vec vise od 3 meseca. Advokati su bili u strajku ceo mesec, gomila ljudi je na ovaj ili onaj nacin obustavljala svoje aktivnosti i poslove...

Ti pises da pravimo proteste u slobodno vreme... lagani protest, opustene demonstracije, sto bi rekao Bratislav... pa cemu to sluzi, nije to tim bilding, ne protestujem da bih se druzio i setao, imam ja sta da radim subotom i s kim da se druzim... Poenta protesta i jeste da se zaustave svakodnevne aktivnosti zato sto nesto ne funkcionise i da se time natera da profunkcionise...

Svi ostali, osim studenata, su kao što kažeš - bili, delimično, parcijalno, dnevne obustave ili određeni vremenski period...Samo deca ne idu u školu ceo protest.

Protest uglavnom ide u pravcu u kom ga vodi organizator. "Lagani protest" i "opuštene demostracije" je upravo ono što sada imaš na protestima. Ide kolo, piči se basket, šah, okreće se prase, baci se selfi...Verujem da imaš dovoljno godina da si bio i na malo drugačijim protestima. Možda si u neko doba i bacio kamen na pandura? Možda si nekad popio pendrek u celoj toj gužvi? Ja jesam, a bio sam i u nekim malo drugačijim okolnostima i drugačijim sukobima od internet ratovanja.
Poziva se na neku radikalizaciju, a veliko je pitanje - koji bi procenat današnjih klinaca i generalno ljudi, bio spreman na posledice koje to nosi?
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...
Bang

Postby fontaneros » 06 Mar 2025, 17:18

Гроф Тинторето wrote:Inace, danas po ko zna koji put ispunjeni svi zahtevi studenata.

https://www.instagram.com/share/reel/BAEkStq6aZ
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

PreviousNext

Return to Evropska košarka