Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby sho.bgpp » 06 Mar 2025, 13:04

Нека се свако од нас запита да ли је с 15 или 16 година имао развијену политичку свест или су нас друге ствари занимале у том периоду. На узорку од једног просечног одељења, сумњам да има више од пет ђака који се стварно занимају за све што се дешава. Сви знамо шта су у том периоду главне преокупације.

Бојим се да већина те деце размишља "супер, идем на улицу само да нисам у школи", него да стварно разумеју социјалне и политичке процесе који се тренутно одвијају.

С тим у вези, сматрам да нико испод 18 не би требао да учествује у блокадама и протестима у време када је предвиђено да траје настава.
sho.bgpp

Postby ИлићКапитен22 » 06 Mar 2025, 13:05

Ја сам се конкретно ухватио овога да клинци треба да иду у школе.

Што се тиче плата и свега осталог, кад један Аца Лукас прима плату као радник Пошта Србије, онда и Славица из Гунцата треба да прими плату иако штрајкује.

Овде се закон и устав не поштује већ 80 година и да би се ствари промениле, мора да се деси нешто што не смем да напишем да не би прошао као Дилам.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Cvele » 06 Mar 2025, 13:07

Nismo se videli dugo, šta ponovo radiš tu?
Cvele

Postby jupol » 06 Mar 2025, 13:15

ИлићКапитен22 wrote:
fontaneros wrote:Ko je sve bio u tim Vandalima, pakao

Треб'о је да их угаси Невоља Веља.

valjda nisu bez dorucka dosli da brane Gangulu
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby Cinciripini » 06 Mar 2025, 13:19

Bang wrote:Izborima, pisao sam o tome, prelistaj unazad postove.

Opet da ti ponovim, vučić ne može biti pobeđen na izborima koje on organizuje po njegovim uslovima, sloboda i pravda u ovakvim društima kao što je naše se ne dobijaju, nego borbom mora da se osvaje. To rade studenti, ko ne želi sa njima, neka se skloni, ili neka pređe na drugu stranu!
Cinciripini

Postby Karelia slims » 06 Mar 2025, 13:21

to da đaci trebaju da idu u školu je kao kad misica pobedi pa kaže da je za mir u svetu :biggrin:

meni je majka radila u školi (sad je u penziji) pa znam kakvo je stanje u prosveti iz njene priče. ona dobije opomenu od direktora jer je bila u toaletu a ne na mestu dežurstva, kad je debil a udario debila b, a roditelji debila b to prijavili. to se bre rešavalo tako što dođe nastavnik fizičkog pa udari debila a i debila b glavu o glavu, a oni se pomire usput do kuće. da ne pišem da je škola odgovorna kad se debili pobiju na rođendanu, a debili malih debila to prijave pa se onda u školi prepucavaju pa pedagog i odeljenjske starešine slušaju gluposti :biggrin:
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

Postby Cuburac » 06 Mar 2025, 13:23

Cela rasprava je pocela ovako.

Vidim da provejava empatija za prosvetu, uplaćuju se iznosi solidarnosti, jer su ostali bez plate za februar.

Zasto je ovo problem, da sa svojim novcem radim sta hocu ?

Ne shvatam, uplacujem koliko mogu za razne stvari to ne samo u nasoj drzavi, vec i zbog posledica raznih situacija u svetu, ratova, zemljotresa. Realno bih mogao i duplo vise , ali me uvek ogranicava pomisao da li ce novac otici tamo gde treba.SUmnjicav sam tip. NIsu nikavi veliki novci u pitanju , na zalost, ali su uvek iznad neke simbolike.

Svi smo za promene, po meni ne treba da sav teret padne na jednu granu.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Kreanga » 06 Mar 2025, 13:25

ИлићКапитен22 wrote:Јбт ова мутава дебилчина опет сутра долази у Цветке.

Nije proverena informacija. Ja licno mislim da nije istina.
Kao, nije imao kvorum za taj sastanak pa da ponove.
Kreanga

Postby V.M. Varga » 06 Mar 2025, 13:27

Bang wrote:

Odgovorio ti je Ilić Kapiten. Ne može odluka da li se pohađa nastava da se prebaci na decu od 14-17 godina, a to je upravo ono što su profesori uradili. Pa gde to ima?
Evo ja se slažem sa tobom i sa ostalima i sam pričam da kradu, ukazujem na odgovornost za tragedije,tonu afera koju su proizveli otkad su na vlasti, kršenja zakona, oni su jedna ustrojena kriminalna organizacija...sve stoji.
Evo i za tebe kontra pitanje...Šta ti kažeš? Koje je rešenje za decu? Zašto se samo preko njih pegla? Zašto svi ostali radimo, privređujemo, trošimo, idemo u kafane, na utakmice, kupujemo...a deca da nemaju obrazovanje koje im je najpotrebnije?

Evo u gimnaziji gde ide moja bratica roditelji su u viber grupi doneli većinski odluku da im deca ne idu. Dogovorili se i da će blokirati ulaze u školu. A i da se odblokira to, većina roditelja ne bi poslala decu u školu, a deo dece bi samoinicijativno bežalo bez obzira na stav njihovih roditelja.

Koje je tu tvoje rešenje? Pokretanje postupaka protiv roditelja, pisanja neopravdanih deci koja ne dolaze i za njih ponavljanje godine?

Ajde pametni, kako bi ti rešio tu situaciju? Sistem je pao, i bez čišćenja od gore nema ga više.

Ko može da uplati prosvetarima, ja hoću.
V.M. Varga

Postby jupol » 06 Mar 2025, 13:32

Bang wrote:Masovni protestni skupovi su vikendima, svi mogu da stignu na njih. Radnim danima mogu da se drže skraćeni časovi, može u 11:52h izlaskom i 15-minutnim prekidom da se obeleži tragedija...Načina ima, da deca ne ostanu uskraćena, a da se bunt iskaže.

i ako moze negde u blizini dobrih kafana i da ima parking

Bang wrote:Kako ne stadoše EPS, bolnice, vodovodi, komunalno na dva meseca?

zato sto su rezimske picke

Bang wrote: Kakva bi situacija bila kada dva meseca ne bi imali struju, vodu...

ne bi bila, jer bi bolesnik pao posle 7 dana
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby kajblo » 06 Mar 2025, 13:32

Angus Young wrote:
Bang wrote:
Vidim da provejava empatija za prosvetu, uplaćuju se iznosi solidarnosti, jer su ostali bez plate za februar. Realno, nisu radili ni 1/3 meseca januara, a dobili su pun iznos za januar. Čak i za februar treba da dostave planove nadoknade i kad nadoknade časove, biće im uplaćena razlika, što je više nego fer. Ne znam kako ti ljudi brane svoje ugovore o radu. Neka proba neko ko radi kod privatnika da kaže gazdi - podržavam studente, neću dolaziti dva meseca na posao, a možda i još koji mesec preko toga - ne znam dokle, pa neka javi kako je prošao, da li je dobio celu platu i da li ga čeka radno mesto.

i.

Ovo je do jaja, ovo treba isterati do kraja sto vise, informacije ljudi na platnom spisku koji se ne pojavljuju na poslu.

Da li će ovi dobiti platu kao i x takvih ljudi?
UPRAVA NAPOLJE!

.. I da kupis kanavara..
.. I da dodje materaci..
kajblo

Postby ИлићКапитен22 » 06 Mar 2025, 13:37

Kreanga wrote:
ИлићКапитен22 wrote:Јбт ова мутава дебилчина опет сутра долази у Цветке.

Nije proverena informacija. Ja licno mislim da nije istina.
Kao, nije imao kvorum za taj sastanak pa da ponove.

Тако ми синоћ рече колега из Цветака. Баш ћу да видим са њим касније.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Tilt » 06 Mar 2025, 13:40

Ali najjače je kad se uhvate prosvetara kako su nezahvalni, bezobrazni, neće da rade, a eto je l' bilo povećanje itd.

A što su u obustavi? Da neće možda na neko direktorsko mesto, ili botuju da bi se uhlebili u neko javno preduzeće?
U obustavi su ljudi jer ovom ludilu više treba stati na put. U obustavi su od drugog polugodišta, koje je trebalo da počne 20. januara. Premijer zemlje odlučuje kad će da počne polugodište, kad fokus grupe pokažu da će se izduvati sve. Nadstrešnica pala 1. novembra, čisto da imamo tu vremensku odrednicu. Evo ga mart počeo. Kao što se napinju da održe one sednice u skupštini da sve izgleda da funkcioniše redovno, tako se napinju i za sve drugo.
Prosvetari koji su u obustavi ne smeju ostati na vetrometini. Hrabro su ušli u sve to, verujući da će ostale kolege slediti primer. Na žalost nisu uspeli u svojoj nameri. Ovo se tokom ovog meseca rešava. Živi bili pa videli!

Ovo ludilo mora da stane! Ko god ima zadršku, taj je za žvalavog. Svesno ili ne.
Tilt

Postby murinjo80 » 06 Mar 2025, 13:46

Vandali po pedali bilo danas .Napali zene starije ljude sa lancima ...a onda bezanija.Tuzilastvo trazi da se uhapse svi koji su napali obezbeđenje.
"Te ljude treba zauvek proterati sa istoka,ali zauvek. Dozivotno im zabraniti ulazak."
murinjo80

Postby Sezione » 06 Mar 2025, 13:48

Zapravo su deca od 16-17 godina mnogo politicki svesnija od gomile odraslih zatucanih retarda kojih po poslednjem glasanju ima skoro 2 miliona

Zamisli imas 65(ili 35, nije bitno) godina i zelis da gazis decu kolima, za takve bolide je prosecan petnaestogodisnjak Ajnstajn na kvadrat
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

PreviousNext

Return to Evropska košarka