Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Old school » 06 Mar 2025, 12:23

Bang wrote:Tako je, moram da zaradim botovsku platu, pa se ovde peglam sa vas 10.
Jadni komentari i obrazloženja na nivou SNS-a - etiketiranja i argumenti - a kako su oni radili?
Njih i hoćemo da menjamo. Daj mi da budemo ispravni i normalno razmišljamo.
Ko normalan može da kaže da je dobro što deca ne idu u školu?

Svako da pođe od sebe. Budi ispravan i onda sa punim pravom možeš da ukazuješ na sve one koji kradu.
Ja se toga pridržavam, zato sam uvek mogao da pišam na sve vlasti i crvenu i žutu i ovu sada, dok je ovde izgleda većina ostalih upisa na stanovištu starih dobrih dvostrukih aršina.

Za pismene i one koji znaju da čitaju, napisao sam više puta - vlast treba da se menja, ali ne isključivo preko leđa dece.

Odlično, ako može bez oblandi i celofana,
Kako bi ti promenio ovu vlast?!
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Cuburac » 06 Mar 2025, 12:26

@bang
Samo mi objasni kome nastavnici da drze nastavu ako djaci nisu u ucionicama ?
Kažeš hoćeš po propisima ? A ko to ovde neće, samo što smo protiv selektivnog sprovodjenja propisa, a to je jedan od najbitnih razloga što je narod ustao .
Ako možemo da bacimo stotine miliona evra za propale projekte i estradne zvezde ne možemo da isplatimo platu ili dve prosveti čije su plate ionako ispod svakog nivoa u poredjenju sa okruženjem.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby ИлићКапитен22 » 06 Mar 2025, 12:29

Ђаци који имају 15,16 година морају да буду у учионицама и били би да су наставници ту.

И шта сте скочили као опарени на човека. Клинци који су прва, друга, трећа година средње морају да иду у школу и тачка. Иако ја подржавам све ово. Али човек је у праву. Неће деца да воде битке за које ми очигледно немамо муда.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Cuburac » 06 Mar 2025, 12:32

Postoji akcija solidarnosti , ko hoće da učestvuje , učestvovaće, ko neće taj neće i tu se priča zavrsava.Učestvovati se ne mora, za razliku, počev od poštovanja Ustava, pa naniže zakona i propisa.
Cuburac

Postby Ziks96 » 06 Mar 2025, 12:32

Na koji nacin onda prosvjetari da strajkuju?
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby balkanski spijun » 06 Mar 2025, 12:35

Bang wrote:Ne znam ko je stvarni autor teksta koji je okačio Balkanski, ali u njemu je navedeno dosta tačnih tvrdnji, a nešto slično sam i pisao pre nekih 15-ak dana.
Ne slažem se jedino sa uvodom, da je dešavanje u skupštini greška. Opstrukcija parlamenta na taj način nije izum naše opozicije i svakako je dodatno zakuvavanje, na aktuelnu situaciju. Jedini minus, a tu ću se složiti sa Balkanskim, je što su napadnute žene. Muškarac je dominantniji i ženu može da porazi na mnogo drugih načina, argumentima, verbalno, intelektualno...Koliki god ološ da je u pitanju, nisam za "biću ženu" varijantu, a pogotovo ne za prskanje suzavcem, koje je samo dalo argumente suprotnoj strani. Bilo je u parlamentu više nego dovoljno muškaraca za takvu vrstu obračuna.

Sa delovima teksta da se kriza mora razrešiti političkim putem i da se mora uspostaviti širok front svih koji su protiv vladajuće garniture, se apsolutno slažem. Pisao sam i o tome ranije, Svi oni koji su protiv SNS-a, na jednu stranu, da se prebrojimo, pa onda u nekim normalnijim uslovima da se delimo ko je gde programski.

Vidim da provejava empatija za prosvetu, uplaćuju se iznosi solidarnosti, jer su ostali bez plate za februar. Realno, nisu radili ni 1/3 meseca januara, a dobili su pun iznos za januar. Čak i za februar treba da dostave planove nadoknade i kad nadoknade časove, biće im uplaćena razlika, što je više nego fer. Ne znam kako ti ljudi brane svoje ugovore o radu. Neka proba neko ko radi kod privatnika da kaže gazdi - podržavam studente, neću dolaziti dva meseca na posao, a možda i još koji mesec preko toga - ne znam dokle, pa neka javi kako je prošao, da li je dobio celu platu i da li ga čeka radno mesto.

Nosioci promena su studenti, a profesori, pogotovo osnovnih i srednjih škola u koje idu maloletnici, treba da rade svoj posao.
Masovni protestni skupovi su vikendima, svi mogu da stignu na njih. Radnim danima mogu da se drže skraćeni časovi, može u 11:52h izlaskom i 15-minutnim prekidom da se obeleži tragedija...Načina ima, da deca ne ostanu uskraćena, a da se bunt iskaže.
Kako ne stadoše EPS, bolnice, vodovodi, komunalno na dva meseca? Kakva bi situacija bila kada dva meseca ne bi imali struju, vodu, kad bi svima đubre bilo preko nosa, kad ne bi moglo da se ode kod lekara ili u apoteku?
Ovako ispade da su deca najnebitnija stvar i preko njih može da se pegla stanje u državi.

jedna prepiska izmedju mene i nekoga ko je bio u protestima 78,kasnije jedan od clanova otpora(njih par se nije okoristio kao neki sto jesu)tj organizacije,prikupljao donacije,doveo Pestaloci u Srbiju i ostvario da deca putuju za Trogen itd,itd.

Naravno,ima drugacijih gledista,ali poznajuci je, retko gresi.
balkanski spijun

Postby ИлићКапитен22 » 06 Mar 2025, 12:37

Чубурац је написао коме да предају ако ђаци нису у учионицама.

Да просветари не штрајкују и ђаци би били у учионицама.

Треба да штрајкују, треба цела земља да стане а не само они. Али ми нажалост немамо ту свест у себи. Такав смо народ.

Студенти су пунолетни и могу сами да одлучују о себи. Клинци у средњим школама су већински малолетни и намеће им се нешто што они можда не желе.

Жена мог колеге штрајкује. Иако неке њене колеге раде нормално, она не. Сваки дан баш причамо о томе.

Морате да схватите да постоје људи, ево као Банг нпр, који су против овог зла али се труде и да размишљају мало рационалније. Као и што деда има мишљење да се жене не дирају, али ја га свакако нећу напасти због тога што сам ја мишљења да би требало јахати Вјерицу Радету нпр.
ИлићКапитен22

Postby rabesandratana » 06 Mar 2025, 12:39

Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby fontaneros » 06 Mar 2025, 12:41

Ko je sve bio u tim Vandalima, pakao
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Bang » 06 Mar 2025, 12:41

Old school wrote:Odlično, ako može bez oblandi i celofana,
Kako bi ti promenio ovu vlast?!

Izborima, pisao sam o tome, prelistaj unazad postove.
Svi na jednu stranu, referendum protiv Vučića, pa posle da se delimo ko je gde, poput Crne Gore.
Kontra pitanje - Koje je rešenje za decu? Da izgube godinu? Malo li smo mi godina izgubili, pa treba i oni?

Cuburac wrote:@bang
Samo mi objasni kome nastavnici da drze nastavu ako djaci nisu u ucionicama ?
Kažeš hoćeš po propisima ? A ko to ovde neće, samo što smo protiv selektivnog sprovodjenja propisa, a to je jedan od najbitnih razloga što je narod ustao .
Ako možemo da bacimo stotine miliona evra za propale projekte i estradne zvezde ne možemo da isplatimo platu ili dve prosveti čije su plate ionako ispod svakog nivoa u poredjenju sa okruženjem.

Odgovorio ti je Ilić Kapiten. Ne može odluka da li se pohađa nastava da se prebaci na decu od 14-17 godina, a to je upravo ono što su profesori uradili. Pa gde to ima?
Evo ja se slažem sa tobom i sa ostalima i sam pričam da kradu, ukazujem na odgovornost za tragedije,tonu afera koju su proizveli otkad su na vlasti, kršenja zakona, oni su jedna ustrojena kriminalna organizacija...sve stoji.
Evo i za tebe kontra pitanje...Šta ti kažeš? Koje je rešenje za decu? Zašto se samo preko njih pegla? Zašto svi ostali radimo, privređujemo, trošimo, idemo u kafane, na utakmice, kupujemo...a deca da nemaju obrazovanje koje im je najpotrebnije?

Prestanite sa argumentima - kako su oni. Oni su ološ, znamo kako oni rade.
Jel nudi neko konkretan odgovor na pitanja koja ja postavljam?
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...
Bang

Postby ИлићКапитен22 » 06 Mar 2025, 12:42

fontaneros wrote:Ko je sve bio u tim Vandalima, pakao

Треб'о је да их угаси Невоља Веља.
ИлићКапитен22

Postby jsdp4101945 » 06 Mar 2025, 12:53

ИлићКапитен22 wrote:Клинци који су прва, друга, трећа година средње морају да иду у школу и тачка.

Ne moraju ako su punoletni (ima ih u 3.razredima) i ako su dobili od suda da su pravno nezavisni tj.imaju sva prava kao punoletni gradjani.
jsdp4101945

Postby Karelia slims » 06 Mar 2025, 12:56

prosvetni radnici štrajkuju od početka školske godine, a ne samo od 2. polugodišta. sindikati prosvetnih radnika nisu dali podršku studentima i nisu hteli da se mešaju sa studentskim protestima jer im zahtevi nisu bili isti. na kraju smo videli da je to služba odradila, kao što mi je jedan član tog odbora sindikata i pričao.

te prosvetne radnike je država par puta zajebala sa sve potpisanim dokumentima, a oni kreteni nikada nisu istu državu tužili. veliki problem sa prosvetom je što ima dosta onih koji su na nečiji uticaj dobili posao pa sada ne smeju da štrajkuju. da smo normalna država štrajkova u prosveti ne bi ni bilo, ali je situacija da pandur ima veću platu od nastavnika, plus prevelika administracija, koja se čak i ne plaća, pa tako imaš koordinatore dnevnika, sajta, domena i ništa se to ne plaća. i onda dođe bang i kaže "ćaci u školi". u koju školu? u školu u koju nastavnici idu kao na streljanje? u onu u kojoj ne smeš da daš detetu jedinicu jer te tvoja pp služba uznemirava sa administracijom (pedagoškom sveskom, dopunskom nastavom, preduzetim merama...). u škole u koje idu i deca ometena u razvoju, a država neće da plaća pedagoške asistente. u škole u kojima nemaš pedagoge i psihologe sa punom normom, pa rade u više škola. ustalom, škole trenutno nisu bezbedne za učenike i nastavnike kao što je ministarstvo i objavilo

Uvažavajući osnovne ciljeve obrazovanja i vaspitanja, mera ranijeg završetka prvog polugodišta ima za cilj da očuva zdravlje, bezbednost i dobrobit svih učesnika u obrazovnom procesu

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zimski-raspust-2024-pomeren-kako-ce-da-se-zakljucene-ocene-ministarstvo-prosvete/tdeztbc

verujem da se većina nas seća da nismo išli u školu za vreme bombardovanja i da nije bilo nadoknade nastave i šta nam je falilo? dobro, nisam ja baš najreprezentativniji da postavim to pitanje :biggrin:
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

Postby Angus Young » 06 Mar 2025, 12:57

Bang wrote:
Vidim da provejava empatija za prosvetu, uplaćuju se iznosi solidarnosti, jer su ostali bez plate za februar. Realno, nisu radili ni 1/3 meseca januara, a dobili su pun iznos za januar. Čak i za februar treba da dostave planove nadoknade i kad nadoknade časove, biće im uplaćena razlika, što je više nego fer. Ne znam kako ti ljudi brane svoje ugovore o radu. Neka proba neko ko radi kod privatnika da kaže gazdi - podržavam studente, neću dolaziti dva meseca na posao, a možda i još koji mesec preko toga - ne znam dokle, pa neka javi kako je prošao, da li je dobio celu platu i da li ga čeka radno mesto.

i.

Da li će ovi dobiti platu kao i x takvih ljudi?
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Cuburac » 06 Mar 2025, 13:01

Djaci su 'isterali' nastavnike iz skola, a ne obrnuto.

Ja bih licno voleo da su djaci u skolama, ali ovde ne pisemo o tome,pisemo o smanjenju plata koje vlast ne sprovodi cak i po sopstvenim donetim zakonima, da zanemarimo sve ostalo.

Ti mozes da se zakonom boris protiv bezzakonja tamo gde se zakoni bar donekle postuju, ako je nezakoniti rad uobicajena praksa, a tamo gde se uopste i postuju, tamo se selektivno provodi.
Cuburac

PreviousNext

Return to Evropska košarka