jupol wrote:Domingoo wrote:Kolimo ljudi ocekujete 15 marta ? Sta ocekujete od tog protesta ? Da li je istorija pokazala slicnu istrajnost i omasovlje je i kakvi su ishodi bili ?
Ja licno imam svoje neko vidjenje ali iznecu ga kasnije.
mislim da Srbija ne pamti kvalitetnije demonstracije od ovih... kvalitetnije u smislu organizacije, discipline i ideja... ovo do sad sve tece kao doktorat narodnih protesta, nadam se da ce se tako i zavrsiti 15.3. ili u danima posle... mislim da je vazno i koji ce ljudi doci i koliko ce ih doci... ne znam koja je ideja... nadam se nekoj verziji 5. oktobra... pretpostavljam da ce se ici na mirnu blokadu svega i preuzimanje rts-a... rekao bih da je tv bastilja pred padom i da zato bolesnik krece u pljuvacinu po njima, da bi svoje podanike preusmerio sto pre ka pinku, informeru i sl... videcemo... ono sto je sigurno je da svi moramo biti na ulici da bi svako odradio svoj deo posla, i od 15.3. mora da ide rasplet... dakle svi u Beograd i nema vise skole, nema vise na posao, nema u prodavnicu, nema saobracaja u centru grada... oni koji prete moraju sto pre da shvate da su oni divljac a ne lovci...
Mirnu blokadu i preuzimanje rts-a.To nece moci,jer je to zadnje sto ce da dozvoli.Padom rts,on je gotov i toga je svestan.
Ako dodje do radikalizacije ,ocekujte najgore.On je ludak.Njegovo necemo sukobe,nista mu ne verujem.
Zato bih ljude upozorio,kao neko ko je iskusio pendreke ,suzavce.
Nikako nevoditi zene,jer su podlozne panici.One mogu da budu udaljene od desavanja i kriticnih tacaka.Nemojte ih onda voditi,gde moze doci do eskalacije.Razmisljajte na veme,jer kad udjete u masu,kasno je.Ne paniciti,ako krenu suzavci,a sve je moguce.Ici ce na to da se narod uspanici,poplasi.
Obavezno svi da poneste limunade ,marame,salove,podkape i sl.Oni koji znaju,ne panice,pomoci ce sebi i onima oko sebe,a to je najvaznije.Kakvo god da bude vreme,ko ima kabanicu,to je spas.Ko je sluzio vojsku,zna sta je kabanica i zasto sluzi.Ona neupija suzavac i stiti garderobu od direktnog delovanja.Uzmes obicnu vodu i speres.Garderoba kad upise smrad,tesko se oslobadja. .Kisobran moze da bude koristan,ako je vetar direktno ka vama.
Gledajte pravac vetra.Nek vam vetar duva,pirka u ledja,nikako ka vama.Oni koji nemaju neko iskustvo,nek tako biraju mesto.Vetar u ledja.Vetar od vas,ka njima tj onima koji ga ispaljuju.Pravac duvanja u ledja,ne ka vama.Ako je suprotno,ocekujte da tu moze doci do ispaljivanja,zato budite spremni.
Sad je zima,sezona skijanja.Svi imate naocare za skijanje ili za ronjenje.Decije,nebitno.
Mali saveti,koji ce vam pomoci.
Detaljnije ako bude naznaka za tako nesto.
Ovo nije za zezanje,krenuli smo na piknik.Nemojte seljacki narativ,moze mi se i kurcenje.Nema tu kurcenja,vec smireno i pametno.
Oko RTS savet da ga zaobidju oni koji nisu spremni na svaki scenario.