Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Sezione » 10 May 2020, 12:54

@zvornik

Ispostovati medjunarodnu obavezu=uhapsiti Ratka Mladica

Ili u prevodu, uraditi kako cike i tete iz Brisela kazu

"Pozdravljam današnje hapšenje Ratka Mladića u Srbiji. Čekamo njegovo prebacivanje u Hag gde će mu se suditi pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju. Svesni smo posla koji su u hapšenju Ratka Mladića obavile srpske vlasti a posebno Savet za nacionalnu bezbednost i akcioni tim Srbije. Zahvaljujemo im na ispunjavanju obaveza prema tribunalu i pravdi. Svesni smo i napora međunarodne zajednice u merama koje su osigurale hapšenje Ratka Mladića", navodi se u Bramercovoj izjavi.
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Bojdo » 10 May 2020, 12:54

И сада називају опозицију у ЦГ мрионетом београдске власти.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Cuburac » 10 May 2020, 12:55

Kad si se vec dotakao menica, Dacic je bio trasant, ali Vucic je bio avalist. A znas kako funkcionise naplata.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 12:55

walterwhite95 wrote:Ja ispadoh neki advokat Botin a to mi ni u ludilu nije namera,kažem samo upravo to. Treba gledati dela svakog političara i suditi na osnovu toga. Ja mislim da je Dačić najveći patriota među vladajućim političarima trenutno kako i u ovoj tako i u prošloj vlasti. Boriori se oko Kosova najviše i dosta stvari je tu i napravio,često sme da kaže šta misli dok drugi ćute itd. E sad što mi se sps skroz ogadio zbog korupcije i njihov tajkuna to je drugo, ako se gleda iz perspektive desno orijentisanog birača rekao bih da je Dačić najaktivniji na tom polju.

Апсолутно не. Твоје је право, као и свих нас, да изнесеш став. Нема потребе да ти ико лијепи било какву етикету.

Све друго ставиш по страни...
Само овај чин је нанио Републици Српској више зла него 4 ратне године и борба на бројним фронтовима.

https://www.slobodnaevropa.org/a/srebrenica_srpski_parlament_rezolucija/1997489.html

То ниједан грађанин српске националности у РС-у никада не смије заборавити. Овај чин је уствари круна свега раније урађеног. Својеврстан завршетак радова. У преводу, боље да је војску на нас извео и запалио нас, него усвајао овако сраман документ којим је покушао закуцати посљедњи ексер на наше постојање.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Bojdo » 10 May 2020, 12:56

Какво ђубре!
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Grba » 10 May 2020, 12:57

grešiš. pravno sporazum može da bude i validan, a opet da bude politički problematičan. ovde se govori o političkoj odgovornosti, odnosno onome ko je isterao celu tu priču.

ako se i organizuje referendum i bude uradjeno sve u skladu sa Ustavom i zakonom te brnaba kao premijer potpiše konačni sporazum, ona će ispoštovati pravnu proceduru te će pitanje njene "pravne" odgovornosti biti manje više irelevantno. Sa druge strane, onaj ko bude isforisrao tu priču, pretnjama, informerskim nasiljem i slično će biti (makar meni) najviše odgovoran.

isto i za šešelja, što ti ne odgovorih pre neki dan. podneo je on zahtev za ispitivanje ustavnosti (i ne samo on, dss čini mi se) ali ono što se Šešelju zamera kao nekom ko se predstavlja kao desničar je što je političko delovanje u vezi sa tim pitanjem sveo na minimum.
Grba

Postby walterwhite95 » 10 May 2020, 13:03

grobar_Zvornik wrote:Апсолутно не. Твоје је право, као и свих нас, да изнесеш став. Нема потребе да ти ико лијепи било какву етикету.

Све друго ставиш по страни...
Само овај чин је нанио Републици Српској више зла него 4 ратне године и борба на бројним фронтовима.

https://www.slobodnaevropa.org/a/srebrenica_srpski_parlament_rezolucija/1997489.html

То ниједан грађанин српске националности у РС-у никада не смије заборавити. Овај чин је уствари круна свега раније урађеног. Својеврстан завршетак радова. У преводу, боље да је војску на нас извео и запалио нас, него усвајао овако сраман документ којим је покушао закуцати посљедњи ексер на наше постојање.

Slažem se da je ovo katastrofa,srećom je valjda Dačić sprečio da se nazove genocid,mada su bili zaista veliki pritisci tada. Meni iz tadićevog perioda ne nedostaje ništa sem kakve takve demokratije koja je postojala. Nije se gasio mikrofon poslanicima,postojao je neki pristup medijima itd,čega sada nema,uostalom tako je ta vlast i pala.
walterwhite95

Postby AirBall » 10 May 2020, 13:05

Grba wrote:grešiš. pravno sporazum može da bude i validan, a opet da bude politički problematičan. ovde se govori o političkoj odgovornosti, odnosno onome ko je isterao celu tu priču.

Da prostis na izrazu ovo vodu tesko da moze da pije jer taj ko se latio papira i olovke je kao punoletan covek znao sta radi...

Mene niko ne bi mogao da natera da potpisem tako nesto, ali je meni lako da izgovorim ovakve reci jer se ne bavim aktivno politikom

Grba wrote:ako se i organizuje referendum i bude uradjeno sve u skladu sa Ustavom i zakonom te brnaba kao premijer potpiše konačni sporazum, ona će ispoštovati pravnu proceduru te će pitanje njene "pravne" odgovornosti biti manje više irelevantno. Sa druge strane, onaj ko bude isforisrao tu priču, pretnjama, informerskim nasiljem i slično će biti (makar meni) najviše odgovoran.

Ovde nije organizovan referendum vec je u pitanju odluka Vlade Srbije na cijem celu je u tom trenutku bio Dacic...

Grba wrote:isto i za šešelja, što ti ne odgovorih pre neki dan. podneo je on zahtev za ispitivanje ustavnosti (i ne samo on, dss čini mi se) ali ono što se Šešelju zamera kao nekom ko se predstavlja kao desničar je što je političko delovanje u vezi sa tim pitanjem sveo na minimum.

Seselj je politicar, a pre svega inteligentan covek...

On ceka svoju priliku, da li ce je docekati ostaje da se vidi...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Niksicanin » 10 May 2020, 13:10

https://vidovdan.org/info/prorokovic-postoji-li-zapadni-plan-o-razgranicenju-srbije-i-kosova/
Искрено, први пут се баш плашим издаје, односно наше реакције и непостојања неког ко би је спријечио.
Niksicanin

Postby Grba » 10 May 2020, 13:16

baš zato što je potpisao ja ga i ne smatram patriotom (Koštunica je npr. izabrao da obori vladu da ne bi pravio takve kompromise). ali ne može on da bude najodgovorniji za to, kad je vlast bila na drugom mestu.

Nema šta da pije vodu, parlament u kome je AV imao većinu je bez problema mogao da izglasa nepoverenje vlade.

i žutima zameramo izručivanje naših u Hag, a oni su postupali u skladu sa zakonom...

briga me za šešelja, ukazujem ti na razlike između "pravnog" i "političkog" delovanja.
Grba

Postby Darko Miličić #31 » 10 May 2020, 14:02

AirBall wrote:
walterwhite95 wrote:Ja ne vidim nikakvu veću razliku između politike prema RS onda i sada,Vučić je u zadnjih par godina malo pokazao zube ali tek jer su mu to dozvolile međunarodne okolnosti.

Svaki drzavljanin RS ima mogucnost da postane drzavljanin Srbije ukoliko to zeli..

Gde ces vecu pomoc...

Хоћеш да кажеш да сваки грађанин РС није могао постати држављанин Србије до доласка издајника вучића?! Без жеље са "одбраном демократа" које су исто зло као и сви остали јер су слуге запада то за остваривање држављанства није тачно, из прве руке!
Коначно се вратисмо на старе стазе славе ко Бостон Селтицси :hatman:
Darko Miličić #31

Postby stihl » 10 May 2020, 14:08

Она власт која сваком Србину по аутоматизму да српско држављанство ће бити права српска власт.
До тада је све само комуњарско мазање очију и брањење тековина Авноја.
stihl

Postby Darko Miličić #31 » 10 May 2020, 14:11

stihl wrote:Она власт која сваком Србину по аутоматизму да српско држављанство ће бити права српска власт.

Амин!
Коначно се вратисмо на старе стазе славе ко Бостон Селтицси :hatman:
Darko Miličić #31

Postby treci » 10 May 2020, 14:20

stihl wrote:Она власт која сваком Србину по аутоматизму да српско држављанство ће бити права српска власт.

To nas i ebe. Srbija je trebala vec 1990 da je bila stvarno Srbija da jednom sirokom podrskom svih stranaka I inteligencije izglasa ponistenje odluka Avnoja pa makar to bilo I samo deklarativnog karaktera. Odluka donesena od strane jedne totalitarne partije I njene politike toboze zastite od "velikosrbijanske hegemonije", u tom trenutku smo imali jedinstvenu priliku za tako nesto.
treci

Postby Zappa » 10 May 2020, 14:25

Ova rasprava kako je Vučić manje zlo za RS od Tadića je dokaz podrške koju SNS ima od Bosanaca, Krajišnika u Srbiji.

Par spinova Informera, Pinka dovoljno je da narod veruje kako je Vučić nacionalista i brani Srbiji od žutih.
Još neko napisa kako je Tadić posle Čede Jovanovića najpoželjni lik u bošnjačkoj javnosti i da je to ključan dokaz :lollol:

Vreme će pokazati koliko je SNS zlo za RS, kada ispune ono što im okupatori nalažu za KiM.
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

PreviousNext

Return to Evropska košarka