Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 11:13

Специјалне везе. Како то лијепо звучи. Од како смо их потписали, милион ствари нам ускраћено. Кад кажем нам, мислим на људе са обје обале Дрине. Ал'... Навешћу ти један наочиглед минималан примјер. Пјешачки мост на Дрини, који спаја Зворник и Мали Зворник. До потписивања тих паралелних веза, преко њега могли прелазити људи из свих градова двије српске државе. Након, могу само људи који живе у та два града. Директна посљедица споразума.

О осталом не бих.

Не браним ја никога. За мене свако ко оде у Поточаре, а представник је Србије је идентичан олош и гњида која заслужује говњиву мотку. С тим, да и у тој класификацији олоша има мањих и већих.

До 2012. о злочинима над Србима се ћутало у медијском простору Србије или су били на маргини. Директни преноси су ишли са стратишта Бошњака.
Да се не враћамо ко је и на који начин предавао све оне који су бранили свој народ. Предавао документацију и материјалне доказе. Зашто и због чега још увијек се трага за 2000 Срба... Милион других ствари...

Разумијем, да код великог броја вас у Србији нема емпатије и разумијем да вам то није битно.... Само и ви морате разумјети нас, барем у оном дијелу да смо од политичког Београда 12 пуних година сатанизовани. 12 пуних година смо оплакивали своје и чекали да престане сатанизација. Зато и због тога данас нам је тај и такав Вучић увијек опција прије у односу на Тадића и осталу ДОС елиту.

Једнако тако разумијемо да су унутрашња питања Србије вама приоритет и то је легитимно и савршено јасно. Прихватамо и никада, барем с моје стране, није било приче о томе да се у складу са тим и не понашате.

Наша перцепција мањег зла, с ове стране Дрине, се огледа у двије конкретне ствари - односу према Републици Српској и односу спрема националном интересу. Свакодневно радимо на расту буџета Србије и ништа нам друго није преостало већ да се уздамо да ће политички Београд доносити одлуке које неће ићи мимо интереса Републике Српске.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Zlaja » 10 May 2020, 11:26

Za nas su SPS, JUL, SRS i svi ostali derivati vlasti iz 90ih najveće zlo koje je može da postoji.

Zato jbg ne volimo ni Vučića.
Zlaja

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 11:31

Легитимно. С тим проблем немам. Само не волим када неко покушава убијеђивати нас из РС како нам је ДОС ваљао више од неких других или још горе када наше успомене на ДОС работе које се манифестују кроз став о мањем злу се почну дефинисати Вучићевим симпатизерима и поштоваоцима лика и дјела истог. :okk:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby walterwhite95 » 10 May 2020, 11:32

grobar_Zvornik wrote:Специјалне везе. Како то лијепо звучи. Од како смо их потписали, милион ствари нам ускраћено. Кад кажем нам, мислим на људе са обје обале Дрине. Ал'... Навешћу ти један наочиглед минималан примјер. Пјешачки мост на Дрини, који спаја Зворник и Мали Зворник. До потписивања тих паралелних веза, преко њега могли прелазити људи из свих градова двије српске државе. Након, могу само људи који живе у та два града. Директна посљедица споразума.

О осталом не бих.

Не браним ја никога. За мене свако ко оде у Поточаре, а представник је Србије је идентичан олош и гњида која заслужује говњиву мотку. С тим, да и у тој класификацији олоша има мањих и већих.

До 2012. о злочинима над Србима се ћутало у медијском простору Србије или су били на маргини. Директни преноси су ишли са стратишта Бошњака.
Да се не враћамо ко је и на који начин предавао све оне који су бранили свој народ. Предавао документацију и материјалне доказе. Зашто и због чега још увијек се трага за 2000 Срба... Милион других ствари...

Разумијем, да код великог броја вас у Србији нема емпатије и разумијем да вам то није битно.... Само и ви морате разумјети нас, барем у оном дијелу да смо од политичког Београда 12 пуних година сатанизовани. 12 пуних година смо оплакивали своје и чекали да престане сатанизација. Зато и због тога данас нам је тај и такав Вучић увијек опција прије у односу на Тадића и осталу ДОС елиту.

Једнако тако разумијемо да су унутрашња питања Србије вама приоритет и то је легитимно и савршено јасно. Прихватамо и никада, барем с моје стране, није било приче о томе да се у складу са тим и не понашате.

Наша перцепција мањег зла, с ове стране Дрине, се огледа у двије конкретне ствари - односу према Републици Српској и односу спрема националном интересу. Свакодневно радимо на расту буџета Србије и ништа нам друго није преостало већ да се уздамо да ће политички Београд доносити одлуке које неће ићи мимо интереса Републике Српске.

A šta je to tačno Tadić uradio protiv interesa Republike Srpske,meni deluje da je on bio bliži sa Dodikom od Vučića. Vučić je isto išao u Srebrenicu kao i Tadić,po meni nema nikakve velike razlike u odnosu prema RS između njih dvojice,uzmi u obzir da sam i ja poreklom iz podrinja,tačnije iz Milića dakle blizu Zvornika pa mogu da pričam iz te pozicije.
Last edited by walterwhite95 on 10 May 2020, 11:46, edited 1 time in total.
walterwhite95

Postby Niksicanin » 10 May 2020, 11:33

Онај Драган Петровић је код Златановића изјавио да је разговарао са Шешељем, да му је овај рекао да има неких преговора са Шиптарима, али да је далеко од договора.
Niksicanin

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 11:36

walterwhite95 wrote:A šta je to tačno Tadić uradio protiv interesa Republike Srpske,meni deluje da je on bio bliži sa Dodikom od Vučića. Vučić je isto išao u Srebrenicu kao i Tadić,po meni nema nikakve velike razlike u odnosu prema RS između njih dvojice,uzmi u obzir da sam i ja poreklom iz podrinja,tačnije iz Milića dakle blizu Zvornika pa mogu da pričam iz te pozicije.

Баш зато што си из Милића, нема потребе да ја вршим елаборат о опште познатим чињеницама, дјелима и недјелима. :okk:
Шта тачно? - Све. Да ли је морао? То је уствари питање за све оне од Милошевића на овамо. Не ампутира урађено.

Што се осталог тиче, да Додик се лизао са једним, па другим. С аспекта моралних вриједности - пудлица. С аспекта тезе о Матици - неминовност. У тој консталацији замјерам му апсолутно. С друге стране, имајући у виду наше непријатеље, савршено разумијем потребу да предсједник РС-а и предсједник Србије у датом тренутку буду један уз другога. Понављам, не ампутира урађено.

grobar_Zvornik

Postby walterwhite95 » 10 May 2020, 11:44

Ja ne vidim nikakvu veću razliku između politike prema RS onda i sada,Vučić je u zadnjih par godina malo pokazao zube ali tek jer su mu to dozvolile međunarodne okolnosti. Budi siguran da je recimo Hilari Klinton pobedila da bi Srbija već trpela neke posledice zbog recimo stavljanja RS u plan odbrane a pitanje da li bi i Dodik ostao tu gde jeste,srećom po nas Trampa balkan zanima koliko i lanjski sneg a i sve veći deo Evrope. Nešto su povoljnije okolnosti pa može da se vodi nešto snažnija politika prema RS, a dok su bile manje povoljne politika je bila ista kao i pre. Da ne kažem i da je sam dodik svašta pričao uključujući da je bio genocid u Srebrenici dok se to moralo.
walterwhite95

Postby AirBall » 10 May 2020, 11:49

walterwhite95 wrote:Ja ne vidim nikakvu veću razliku između politike prema RS onda i sada,Vučić je u zadnjih par godina malo pokazao zube ali tek jer su mu to dozvolile međunarodne okolnosti.

Svaki drzavljanin RS ima mogucnost da postane drzavljanin Srbije ukoliko to zeli..

Gde ces vecu pomoc...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby ExEr » 10 May 2020, 11:58

grobar_Zvornik wrote:Да се не враћамо ко је и на који начин предавао све оне који су бранили свој народ.

https://www.google.com/amp/s/predragpop ... adica/amp/

https://www.google.com/amp/s/predragpop ... adica/amp/
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 12:00

Постављао си већ те блогове. :okk:
Немају апсолутно утемељење.
Син генерала Младића тачно зна ко је и на који начин издао његовог оца.

grobar_Zvornik

Postby Bojdo » 10 May 2020, 12:02

Сад ће дисредитовати сина од Младића и рећи како они боље од њега знају ко је то урадио.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby walterwhite95 » 10 May 2020, 12:10

Evo izjave iz 2011 kad je Mladić uhapšen gde Vučić bukvalno kaže da bi uradio to isto. Inače Vučić je najviše u odnosu na Tadića reterirao u odnosu prema Srbima u Cg,valjda pošto je Tadić crnogorac pa se nije tako lako mirio sa nezavisnom CG,navodno je on pomogao da se organizuje Demokratski front koji je zamalo pobedio Vujanovića na predsedničkim izborima u CG a vrv i pobedio pa su ovi pokrali. Posle je Milo finansirao i podržao sns o čemu takođe postoje brojni dokazi i izjave,a Srbi u Cg su uglavnom otpisani.
https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-sns-nece-organizovati-mitinge-zbog-mladica/gq0y5tv
walterwhite95

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 12:12

walterwhite95 wrote:Evo izjave iz 2011 kad je Mladić uhapšen gde Vučić bukvalno kaže da bi uradio to isto. Inače Vučić je najviše u odnosu na Tadića reterirao u odnosu prema Srbima u Cg,valjda pošto je Tadić crnogorac pa se nije tako lako mirio sa nezavisnom CG,navodno je on pomogao da se organizuje Demokratski front koji je zamalo pobedio Vujanovića na predsedničkim izborima u CG a vrv i pobedio pa su ovi pokrali. Posle je Milo finansirao i podržao sns o čemu takođe postoje brojni dokazi i izjave,a Srbi u Cg su uglavnom otpisani.
https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-sns-nece-organizovati-mitinge-zbog-mladica/gq0y5tv

Без да браним мањег олоша, гдје је Вучић рекао да би урадио исто??? Нема потребе за импутацијама.

grobar_Zvornik

Postby walterwhite95 » 10 May 2020, 12:14

Rekao je citiram “to je međunardodna obaveza Srbije” bukvalno samo lep način da se kaže morali su da ga uhapse.
walterwhite95

Postby grobar_Zvornik » 10 May 2020, 12:15

Рећи међународна обавеза и поступио бих исто су двије различите ствари, у мом поимању суштине...

grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Evropska košarka