Withnail wrote:skroz si u pravu.
samo ljudi potpuno grese, drugosrbijanci, gradjanoidi, potpisnici apela 88 su jedno, a zuti lopovi i njihova 12ogodisnja vlast nesto drugo. a sad su samo izmesani u svojoj frustraciji, i gubitku polozaja (neki ga nisu izgubili, vec su na istom izvoru)
Postojao je drugaciji vid finansiranja...
Pisao sam na drugoj temi da nema politike bez para kao sto nema ni vrhunskog fudbala bez para...
Npr nas 50 sa foruma napravimo politicku partiju sta nam treba za pocetak...
- Prvo da skupimo potpise i registrujemo se kod notara, to je ne znam ni sam koliko hiljada evra
- Da zakupimo prostorije na nekoj dobroj lokaciji jer nece niko da ide u Zeleznik i Sremcicu
- Da opremimo te prostorije tehnicki, znaci namestaj, kompjuteri
- Da obezbedimo plate makar za one koji su stalno zaposleni u stranci
- Da skupimo potpise za izbore sto opet znaci notari i davanje para
- Pa da platimo neku kampanju jer ko ce da glasa za nas ako niko nije cuo za nas
- Sve se finansira iskljucivo iz privatnih izvora i cak ako se nadje neka budala to da finansira ukoliko ne udjes u skupstinu veliko je pitanje da li ce ti opet izaci u susret
- A i ako udjes u skupstinu moras nekako da mu se revansiras jer to ne bi uspeo bez njegove pomoci...

Lepo je rekao jednom prilikom pukovnik Jevtovic, postoje domaci i strani placenici, nema za dzabe nista...
Tek kad postanes najuticaniji onda ti kontrolises kapital, a ne kontrolise kapital tebe...