Tegi wrote:
Brat Tanasić. Ljudi poput njega, Vojnova, Filipa Grbića su budućnost nacionalne Srbije, a ne olinjali akademici i Nato četnici iz SPOa.
Kad god vidim Bećkovića i Čavoškog, znam da je reč o selekciji koja je osuđena na propast, kao SCG pod Petkom 2006.
Milutinov Tata wrote:Ljudi koji nisu bili dorasli trenutku, bez ikakve vizije, kruti i uskih pogleda.
Milutinov Tata wrote:
Na izborima u svim republikama sem Srbije i Crne Gore pobedjuju nacionalsticke stranke, Srbija gura pricu o jacanju federacije. Hrvatska formira svoje oruzane jedinice, paradiraju sredinom maja na stadionu u Kranjcivecevoj, mi smo imali tenkove JNA na ulicama u martu u Beogradu na "molbu" naseg predsednika (uz odobravanje Kadijevica) da rastera nase gradjane koji su protestvovali.
Kada je vec sve pocelo, pod pritiskom briselske trojke pristajemo da Mesic bude predsednik predsednistava, a za uzvrat, nasi vojnici se iz Slovenije vracaju u gacama i potkosuljama.
Tegi wrote:Jupole, ta priča o Dafimentu je već više puta dobrim delom dekonstruisana ovde. Udbaški projekat za čiju solventnost država nije garantovala. Upecalo se 5-6 hiljada naivaca koji su hteli leba preko pogače. I opet isto kao i za Crnu Goru, priča se o Jezdi i Dafini posle skoro 30 godina, a ćutke se prelazi preko švajcarskih kredita i privatnih izvršitelja, što su daleko veće i opsežnije pljačke od piramidalnih banaka.
Inače, stepen pljačke i osiromašenja građana je moja najeća zamerka Slobodanu, veća od nacionalne politike. Glad i ozbiljnije socijalno raslojavanje nisu smeli da se dozvole u onoj meri, iako je svakom jasno da su pokretač tog procesa sankcije. Sam model privatizacije iz 1990., pa i onaj iz 1992. je bio jako solidan, kao i otkup društvenih stanova za 200-300 maraka. Bilo bi interesantno pitati Miloševićeve pljuvače kada su rešili stambeno pitanje. Kod Tita sigurno nisu, pošto im ih je on samo pozajmljivao. I zašto im Vučić ne proda neki stančić za 5 evra po kvadratu?
Tegi wrote:Ako sam dobro razumeo, tvoje je rešenje dolazak na vlast Vuka Draškovića? Da se pogazi narodna volja i na vlast dođe daleko nesposobniji? Ili u Crnoj Gori Novak Kilibarda, ili zašto da ne- Slavko Perović?
Ovo drugo nije tačno, još krajem 1990ih je dogovoreno da u prvoj polovini predstojeće godine Predsedništvo predvodi Bora Jović, a u drugoj polovini Mesić. Moguće da je to bilo još pre afere Špegelj, ali u to nisam sasvim siguran. Svakako nemogućnost da procesuiraš ljude koje si uhvatio u priznanju da se naoražuvaju iz Istočne Nemačke dosta govori o dometu Miloševićevih ovlašćenja, kao i o samom značaju Predsedništva, SIV-a i JNA. Zato se preko reintegracije Vojvodine, KiMa i Crne Gore ne sme olako preći, te teritorije nisu pale s neba, što će se 10-15 godina kasnije jasno videti. Bez toga bi potpuno goloruk ušao u 1991., primoran da se boriš na daleko većem broju frontova sa dosta manjim kapacitetima.
Tegi wrote:Isto tako je White napravio faktografsku grešku, iako se dobrim delom slažem sa napisanim,, oko uloge SAD-a. Klinton stupa na dužnost samo 3 meseca uoči Vens-Ovenovog plana, dakle godinu i po dana nakon početka rata u Hrvatskoj i 10 meseci nakon rata u Bosni, ali Milošević je ostao bez američke naklonosti još pod Bušovom administracijom, koja je baštinila nešto tradicionalniju geopolitičku tradiciju, po nas manje nepovoljnu i sa manje dezintegrativnih aspiracija. Uoči samog početka rata državni sekretar Bejker dolazi u Beograd i zagovara kakvo-takvo očuvanje Jugoslavije, a samo nekoliko meseci kasnije Cimerman pritiska Izetbegovića da odbije Kutiljerov plan čime se otvara najveće žarište sukoba. Očigledno je samo pitanje inicijative, pošto su je do Klintona imali Nemci, da bi je onda preuzeli Amerikanci. Ne možeš lobiranjem i "prodavanjem svoje priče" da utičeš na taj tip strateških odluka.
Tegi wrote:Zakon o otkupu stanova je donet kad i zakon o transformaciji društvene svojine- 1990. godine. Dakle, u tzv. "Antinoj godini", kada je prosečna plata bila skoro 1000 maraka i sigurno nisu prodavani za par hiljada . Konkretno u Kragujevcu dvosoban stan za cirka 200 maraka, moja baba jednoiposoban platila malo više od 100..
Nekadašnji Zaštitnik građana Saša Janković uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga upozorava na opasnost od unutrašnjih sukoba u Srbiji i poziva da predloži izglasavanje leks specijalisa kojim će, zbog posledica vanrednog stanja i potrebe da se obezbedi uspeh izbornog procesa, biti odloženi izbori.
Spoiler: pokaži
AirBall wrote:Prangija se oglasio, sledeci je Kostunica, samo da nahrani macke
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests