Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Sezione » 04 May 2020, 17:54

ExEr wrote:Ja sam 90-ih mislio da su tadasnji penzosi (oko 1925 godista) najnepismenija stoka, da moz da ih zavlacis kako hoces.
Al zajebo sam se do koske, to su bili predratni domacini ljudi. Ovo sad, posleratno doba (40-50) penzosi,moga oca generacija i sam on, to su BOLIDI nevidjenih razmera :krsti:
Naviko pust Srbin da ima jaram, da ima velikog vodju. Mi se tog kulta vodje necemo skoro odjebati
Tito, Sloba, Djindjic, Tadic, Zvala, i za svakog se vezuju ko da im je rod rodjeni, a ne samo do vadjenja plajvaza pred kutijom :beyond:

I znas sta je najjace od svega. Gomila ljudi je zbog nemogucnosti da se izbori sa tom gomilom i zapalila preko i i dalje pale preko. A ovi mucenici i dalje nisu svesni da oni od njih beze. I opet, gomila njih ne bi imala novca da pregura ni mesec da im ista ta deca i unuci koji su otisli preko ne salju pare, vidi se i ovih dana kad se izvuce kolike su to brojke.

Sama biologija i fizionomija tih procesa nam ne ide na ruku nikako, mnogo se bahato ponasamo prema ovo malo drzave sto nam je ostalo
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Darko Miličić #31 » 04 May 2020, 17:56

@ZmajODSemberije Сагласан за сав текст пријатељу а "100 милиона сам лупио " наравно да су огромне цифре уложене у пропаганду.
Коначно се вратисмо на старе стазе славе ко Бостон Селтицси :hatman:
Darko Miličić #31

Postby Cuburac » 04 May 2020, 17:57

Ja Milosevicu zameram pre svega unutrasnju politiku,a kad razmislim i spoljnu.

Unutrasnja je bila katastrolna, pocev od mnogih kadrova cije sam bahacenje osetio drskosti osetio na svojo kozi, ne kao neki protivnik, vec kao obican gradjanin.
Sto se tice spoljne politike, on je delom bio u pravu, ali ako nemas silu da to pravo provedes, jebiga onda kao i da ga nemas.

Devedestih sam citao stranu stampu, video kakava se proganda vrsi protiv Srbije i shvatio da se nasi tenkovi mogu pojaviti iznad Trsta, ali da je to zaludan posao i privremena situacija. U toj situaciji je trebao biti znanto mudriji, ali je bio tvrdoglav, jer rat neismo mogli nikako dobiti.
Govorim o ocuvanju Jugoslavije na kojoj je Milosevic insistirao i kome jedino nije bilo jasno o cemu se tu radi.

Ja se nesto nisam ni zanimao za njega ili politiku uopsteno, pratio je ovlas sve do jednog trenutka.Otisao na neki referundum, valjda je pri kraju juna, moji svi bili na moru, mislim da sam cak i glasao za njegov predlog. Neki cikica u MZ Orlovica Pavla video koliko nas ima na mojoj adresi sa istim prezimenom i mrtav ladan mi predlozio da glasam umesto njih ' da im ne bi pravio probleme'. Naravno nisam, on je lupio neke tackice pored njihovih imena, da li su posle 'glasali' ili nisu, mogu samo da se dosecam. Uglavnom ja sam poceo da obracam paznju na Milosevica sta radi. I bilo je samo gore i gore.
A imam jos puno detalja, koje znam iz licnih kontakata ,a koje u knjigama niko ne spominje, a koji bolje opisuju stanje nego bilo kakva detektivska analiza.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby bukowski » 04 May 2020, 18:01

tegi, ako nisi doživeo bacanje hleba iz kamiona kao stoci, kupovinu na bonove u prodavnicama u kojima nema šta da se kupi, pljačku vladajuće garniture i njihovih satrapa dok narod bukvalno umire od gladi, slanje dece na klanje dok mu sinčić zarađuje prvi milion noseći gajbice, a ženica mu sa cvetom u kosi prosipa "levičarske" ideje, pokri se ušima i ćuti o slobi. nađi nekog drugog da mu prodaješ muda za bubrege, možda te studente koje kao nečemu učiš. zna ti kurac ko je bio sloba i kako su izgledale devedesete. i meni je bilo žao što je završio u hagu, jer mu trebalo suditi ovde, za primer svim budućim političarima koji se drznu da dovedu svoj narod na ivicu egzistencije i dostojanstva.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Baxter Stockman » 04 May 2020, 18:03

Izbori i zvanično 21. juna
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Cuburac » 04 May 2020, 18:04

bukowski wrote:. i meni je bilo žao što je završio u hagu, jer mu trebalo suditi ovde, za primer svim budućim političarima koji se drznu da dovedu svoj narod na ivicu egzistencije i dostojanstva.

E ovo sam zaboravio da napisem, hvala sto si ti to ucinio.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Tegi » 04 May 2020, 18:13

ExEr wrote:Koja je Nogo prica Tegi? Vezao se za republikance malo kanda? Dosta mu se servira od podataka, mora neka sluzba da radi nesto, ne verujem da bi mogo sam da iskuka sta znacajno. Mada deluje OK ovako

DB 1/1, i za sada, nažalost, deluje kao čista šarlatanska internet pričica, da odmeni polako istrošene kadrove Brkića, Dragaša, Dunđera... Čim neko nastupa sa retorikom Vučić je teško bolestan, na samrti je, pada za mesec dana, još veći nitkovi oko njega se spremaju da ga uhapse itd., taj 100% indirektno radi za Vučića. Isto važi i za ove što u sred ovog sramotnog vanrednog stanja istrčavaju sa pričama o reptilijancima, ravnoj ploči, Nino Belovu. Jer Vučiću posle bot-patriota, najviše trebaju ti koji ga razvlašćuju i potcenjuju. Kao što Petreus i Bajden preko N1 i sličnih medija svaljuju krivicu na prokuratora, tako prokurator preko internet-gerile svaljuje krivicu na okupatora i srpske kadrove unutar duboke države.

Za Radulovića sam već u dilemi da li je konačno izvorište DB ili američka ambasada uz pomoć DB-a. Ako je ovo drugo, to je odlično, jer je znak da dolazi do nezanemarljivih kadrovskih promena u američkoj politici. I zaista njegova priča jeste kao da mu je Stiv Benon pisao scenario, samo još da zatraži od Vučića povlačenje prizanja Palestine i kriminalizaciju abortusa. Ali bojim se da je DB i u ovom slučaju solo-drinker. Prepoznali su prostor za pokretanje tog narativa i brže-bolje poslali svoj provereno bezopasni i poluistrošeni kadar.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dr Arslanagic » 04 May 2020, 18:17

ExEr wrote:
Dr Arslanagic wrote:Нисам сасвим сигуран, углавном нека година пре бомабдовања.
Мурат је славио неки рођенадан на којем сам и ја био присутан.
Најбољи пријатељ му је био вулин. Врло битно за садашњу ситуацију.

nije li bio i predrag popovic tu?

Не знам.
Нисам тад ни знао за њега.

Милошевић је издао РСК и сјебао РС на више места, укључујући најтрагичнији потез предају кључне територије - тромеђе Дрвар, Гламоч, Грахово.
Против воље целог генералштаба, а посебно Команданта 3. армије, и свих бораца на КиМ који су преклињали да се не потпише капитулација, урадио супротно.
Посматрају се ствари кроз дневну политику, романсиране податке, и упоређивањем са наследницима или претходницима, уместо кроз српски национални интерес и дугорочни национални интерес.

Какав Милошевић.
Величати човека који је потпуно сјебао српски корпус преко Дрине.
Због његове издаје РСК, ја лично сам у збегу живу главу извукао.
У Бањалуци одслушао Генерала Младића и схватио да је готово.
Толика борба да се заврши издајом.
Исто тако је издао и Косово и Метохију.
Пре повлачења из Книна сам, директном везом, два дана звао врх земље нико се није јављао.
Нико. После нису смели у очи да ме погледају.
И не само мене. Нисам био сам.
Преко Милета Мркшића Милошевић је издао Крајину.
Тачка.

Како је радио тако је и завршио.

Да ли је био бољи од наследника је друга прича.
Да ли је издао РСК и сјебао РС на више места - јесте.

Посматрати ствари кроз нацинални интерес а не романсирана политичка препуцавања.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby ExEr » 04 May 2020, 18:20

Apropo toga oko ekonomije...
Ja sam ubedjen, duboko... Da kada ne bi imali onolike stranacki zaposljene po javnim sluzbama, da kada ne bi imali onolike u po dva tri nadzorna odbora , da kada posteno radili drzavne tendere i javne nabavke bez drpanja od drzave iz budzeta, samo kad ne bi direktno krali drzavu (vec samo koristili svoje pozicije za bogacenje) da bi Srbija za 5-10 godina bila izuzetno stabilna.

Mulja i Poljak i Slovak, i Svaba i Englez. Al ne tura ruku u drzavnu kasu, vec ima informacije recimo da se gradi deo puta tu i tu, pa kupi parcele dize hotele i sta li vec.
Samo kad bi se kase klonili desetak godina :beyond:
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Banovobrdo » 04 May 2020, 18:20

ZmajODSemberije wrote:Kako drugosrbijance zulja Sloba... Idem cim se vratim u Srbiju iz RS u Pozarevac na grob velikog predsjednika da napravim i par fotki, okacicu ovdje mozda nekima preskoci i srce...

Uslikaj i Madonu, napravljenu mukotrpnim nosenjem gajbica.
Nekom preskoci, nekom, vidim i poskoci.
O Partizane ti dobro znas, od 2011 sa istoka te bodrim ja!
Banovobrdo

Postby AirBall » 04 May 2020, 18:32

bukowski wrote:tegi, ako nisi doživeo bacanje hleba iz kamiona kao stoci, kupovinu na bonove u prodavnicama u kojima nema šta da se kupi, pljačku vladajuće garniture i njihovih satrapa dok narod bukvalno umire od gladi, slanje dece na klanje dok mu sinčić zarađuje prvi milion noseći gajbice, a ženica mu sa cvetom u kosi prosipa "levičarske" ideje, pokri se ušima i ćuti o slobi. nađi nekog drugog da mu prodaješ muda za bubrege, možda te studente koje kao nečemu učiš. zna ti kurac ko je bio sloba i kako su izgledale devedesete. i meni je bilo žao što je završio u hagu, jer mu trebalo suditi ovde, za primer svim budućim političarima koji se drznu da dovedu svoj narod na ivicu egzistencije i dostojanstva.

Da li je za to kriv Milosevic, ili medjunarodna zajednica?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Sezione » 04 May 2020, 18:40

ExEr wrote:Apropo toga oko ekonomije...
Ja sam ubedjen, duboko... Da kada ne bi imali onolike stranacki zaposljene po javnim sluzbama, da kada ne bi imali onolike u po dva tri nadzorna odbora , da kada posteno radili drzavne tendere i javne nabavke bez drpanja od drzave iz budzeta, samo kad ne bi direktno krali drzavu (vec samo koristili svoje pozicije za bogacenje) da bi Srbija za 5-10 godina bila izuzetno stabilna.

Mulja i Poljak i Slovak, i Svaba i Englez. Al ne tura ruku u drzavnu kasu, vec ima informacije recimo da se gradi deo puta tu i tu, pa kupi parcele dize hotele i sta li vec.
Samo kad bi se kase klonili desetak godina :beyond:

Vrlo je verovatno da bi tako bilo ali su stranci provalili jedan veliki bag kod nas Srba, a to je da smo koruptivni u pm i da bi za 100 evrica prodali sve i svakoga, pa i drzavu. Mnogo im je lakse da drze pod kontrolom drzavu gde se bahato krade i koja je zaduzena nego koliko toliko uredjenu drzavu gde se to odvija nekim drugacijim tokovima. Zato smo i ostali blizi zemljama treceg sveta nego toj Slovackoj. Zemlje Visegradske grupe su nas oduvale u svakom smislu te reci

Nego, nismo jos culi ko je Dizdarevica potomak :biggrin:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby walterwhite95 » 04 May 2020, 18:52

Uloga Miloševića nije još do kraja jasna a i istorijska distance je još uvek prilično mala. Ono što je sigurno jeste da nije prepoznao okolnosti u kojima se našao svet posle kraja hladnog rata. Na vlasti u americi je Klinton koji je do Obame bio najliberalniji predsednik amerike u istoriji i koji problem Jugoslavije vidi isključivo kroz prizmu ličnih prava svakog pojedinca pa tako i prava na samopredeljenje,drugim rečima on je Miloševićev režim video kao neki relikt represivnog komunizma a albance i muslimane je doživljavao kao nekad obespravljene crnce u americi kojima treba pomoći,u svetu je Milošević imao i loš odnos i sa Jeljcinom jer je ovaj bio izraziti anti komunista. Dakle kada se već našao u toj situaciju i kada je video da su svi protiv njega on je morao da pokuša da izvuče maksimum,mada tu je situacija bila komplikovana jer su Srbi u Bosni odbijali bilo kakav dogovor u početku i pitanje je koliko je Sloba tu mogao bilo šta da uradi,kasnije je Krajina platila cenu te tvrdoglavosti jer je Klinton odlučio da samo vojnim porazima Srba može doći do mira u Bosni,to su hrvati vešto iskoristili i prošli nekažnjeno za oluju koju inače ne ni smeli da izvedu ni u ludilu. Posle kad je Kosovo došlo na red,Klintonu i njima je bilo dosta Slobe i neposlušnoh Srba i praktično su postavili ultimatum koji bi značio tihu okupaciju zemlje i siguran skori pad njegovog režima u zamenu za neko klimavo obećanje da će Kosovo ostati deo Srbije ili rat ako to odbije,on je odabrao ovo drugo,u zavisnosti iz kog ugla gledaš to je ili potez vredan divljenja ako si suverenista ili samoubistvo iz ugla nekog ko bi gledao samo da opstane i bori se u nekom drugom vremenu. Unutrašnja politika mu je bila takođe mešovito dobra i loša,recimo on je bio oprezan sa privatizacijams što sa ove istorijske distance izgleda mudro ali je takođe imao svoje tajkune i monopoliste kao što je karić,sina ludaka i još mnogo šta.
walterwhite95

Postby Woodoo » 04 May 2020, 18:55

AirBall wrote:
bukowski wrote:tegi, ako nisi doživeo bacanje hleba iz kamiona kao stoci, kupovinu na bonove u prodavnicama u kojima nema šta da se kupi, pljačku vladajuće garniture i njihovih satrapa dok narod bukvalno umire od gladi, slanje dece na klanje dok mu sinčić zarađuje prvi milion noseći gajbice, a ženica mu sa cvetom u kosi prosipa "levičarske" ideje, pokri se ušima i ćuti o slobi. nađi nekog drugog da mu prodaješ muda za bubrege, možda te studente koje kao nečemu učiš. zna ti kurac ko je bio sloba i kako su izgledale devedesete. i meni je bilo žao što je završio u hagu, jer mu trebalo suditi ovde, za primer svim budućim političarima koji se drznu da dovedu svoj narod na ivicu egzistencije i dostojanstva.

Naravno da je kriva međunarodna zajednica, za jezdu i dafinu, staru deviznu štednju, zajam za preporod Srbije, inflaciju...

Bukowski, bravo za upis.
Woodoo

Postby Cvele » 04 May 2020, 18:59

AirBall wrote:

Kao i uvek,istina je negde između.Koliko god to prežvakano zvuči,tako je.
Cvele

PreviousNext

Return to Evropska košarka