Dr Arslanagic wrote:"Напад" на ђитлера јесте власт организовала.
То нико не спори.
У договору са њим.
Ovako nesto i meni cesto padne na pamet. Da smo gledaoci u nekom prinudnom pozoristu. Onda se setim da sam tako mislio i za Djindjica kad je pricao o mafiji. Sto opet ne mora da znaci da je sada tako ili da nije tako... Ali u svakom slucaju legitiman stav o kojem moze da se diskutuje. Ja ipak verujem da narod ima moc da sjebe i to pozoriste kada mu dovoljno dokurci. Mozda sam previse optimistican.
S druge strane, neki pokusaji relativizovanja vredjaju inteligenciju. Ako izuzmemo ovu gore Dr-ovu tezu, a mnogi je izuzimaju, onda "svi su isti" nema nikakvog smisla - naravno da nisu. Jedni su vlast. Vec 8 godina. Sloba je ukupno na vlasti bio malo vise od toga.
Kada Korac po Sergejevom nalogu organizuje Istok da samara po stadionu Vuciceve botove, i kada odu sa bakljama Kseniji pod prozor da pevaju Vucicu pederu, a za to vreme da Djilas bude premijer neke manjinske vlade, onda mozemo da pricamo da su isti i da se gadimo na sve njih zajedno.
A trenutno mozemo da pricamo o diktatorskoj vlasti, koja nesumnjivo postoji, i o opoziciji za koju mozemo da diskutujemo da li je u dosluhu sa vlastima ili nije...
EDIT: i da, svakako da nam trebaju novi ljudi, ali nece nam ih ovi sadasnji dovesti i pitati da li imamo metlu i djubrovnik da se oni sami prebace do kontejnera...