jupol wrote:...i na Pinku rujno vino piti,
a Staniju u Zadruzi koriti...
mislim da ipak postoji neki nivo u tome "stici i uteci", tako da ne mogu da izjednacim Karadjordjevo izgnanstvo
sa ovim sto Seselj radi... neke linije ne smeju da se predju ako mislis da te neko shvata ozbiljno...
Karadjordje je koliko znam ubio oca i brata, shvatali su ga izuzetno ozbiljno...
Da je postojao internet u njegovo vreme mislim da bi se nivo ludila tumacio znatno iznad Pinka i Stanije...
jupol wrote:A za ono da je poenta da deci i unucima nesto ostavimo - ako pod tim nesto mislis na nesto materijalno, onda svakako mozemo
odmah da zaboravimo na bilo kakvu politicku diskusiju, jer gubimo vreme, mozemo da dilujemo, podvodimo, krademo,
cak i da imas neki dobro placen posao, nikad ne znas kad moze neka bolest da naidje, bolje odmah u neki kriminal ili dubiozu,
pa i ako te roknu za koju godinu, ostavio si dovoljno kinte deci...
Ako si mislio da se ostavi deci i unucima neka ideja, najbolje se ideja ostavlja ako se ne savija kicma, makar se zivot dao za ideju.
Tu ce te i deca i unuci pamtiti zauvek, i pricace o tebi dalje svojim potomcima. Naravno, ne moramo da idemo toliko daleko, ali
ne vidim kako se izigravanjem dvorske lude cuvaju ideali...
Ne mislim naravno na to, dacu ti kontra primer koji ce objasniti moje stanoviste...
Koja je razlika izmedju americkog globaliste i americkog nacionaliste?
Americkom globalisti je svejedno gde se Fordova fabrika nalazi ukoliko je radna snaga jeftinija, americkom nacionalisti je bitno da je Fordova fabrika u Americi...
Sto se predaka i potomaka tice...
Npr ja ne znam ni kad mi je cukundeda rodjen, ni gde je poginuo, nikog nisam upoznao da mi o njemu kaze makar jednu rec jer ga ni njegova deca nisu zapamtila, samo znam kako se zvao, da je poginuo na Solunskom frontu i da su mi po njemu ime dali...
Nekad ne moras znati mnogo da bi nekog voleo i postovao, eto, ja o njemu ne znam gotovo nista...
Narod sprda i ovog doktora Nestorovica sto prica o Marsovcima i slanju predmeta u Kosmos pa ljudi koje je lecio samo dobro o njemu govore...
Ako je njemu super u Farmi i Parovima super je i meni, to ne utice na moju kulturu i kulturu moje dece...
Svakome je potreban neki ventil u zivotu, neko pije, neko se drogira, neko se kocka, neko juri kurve...
Takav je narod..