Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dr Arslanagic » 28 Apr 2020, 20:11

У току следеће недеље ће се вршити експериментално тестирање 5Г мреже у Србији.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Withnail » 28 Apr 2020, 20:16

taman smo bili zatvoreni dok su je instalirali, sad nas pustaju napolje sve da sto bolje upijemo
Withnail

Postby grobar_Zvornik » 28 Apr 2020, 20:18

:blue:

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Zlaja » 28 Apr 2020, 20:25

Withnail wrote:taman smo bili zatvoreni dok su je instalirali, sad nas pustaju napolje sve da sto bolje upijemo

Ljudi nisu ni svesni šta ih čeka kad je puste u rad.
Zlaja

Postby fontaneros » 29 Apr 2020, 11:03

skocimis i par njegovih pajtosa nece da stave maske u parlamentu :lol2:

Izbacila ih Maja
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Hvala Ti CB Ljubavi » 29 Apr 2020, 11:18

grobar_Zvornik wrote: :blue:

Ovo je u redu, stvarno veliki naklon za borbu protiv dosmanlija, Cede, itd.
Unazadili nas- apsolutno tacno.
Saradnja i prijateljstvo sa Zemuncima, kao i svi sakriveni dokazi- apsolutno tacno.
Mene zanima, mozda je samo skracen snimak pusten ili se cuva za sutra- ima li ista o zlocinima nakon 2012?
Izdaji?
Prodatom zemljistu po Srbiji?
Aferama drzavnog vrha?
Prijateljstvu ove vlasti sa kriminalnom grupom iz malo juznijih krajeva?

E kada se to iznese isto ovako zucno i taksativno, imace iskren naklon i od mene.
...srce, grlo i dlanovi...
Hvala Ti CB Ljubavi

Postby Velja » 29 Apr 2020, 11:22

Šta bi dobio time da iznese bilo šta od navedenog u javnost?

Šešelj ima pristup Pinku i Hepiju što su verovatno najgledanije televizije u zemlji, čovek je dobio medijski prostor koji bi mogao da sanja pod žutima.

Iluzorno je očekivati da se zameri Vučku mađiji, prostor koji mu on daje ga drži iznad vode u političkoj borbi, neverovatno mi je kako ovo ne može da se razume...
Lažem čim zinem,
Za braću Vučić i SNS-ov Partizan ginem!!!
Velja

Postby Hvala Ti CB Ljubavi » 29 Apr 2020, 11:25

Velja wrote:Šta bi dobio time da iznese bilo šta od navedenog u javnost?

Šešelj ima pristup Pinku i Hepiju što su verovatno najgledanije televizije u zemlji, čovek je dobio medijski prostor koji bi mogao da sanja pod žutima.

Iluzorno je očekivati da se zameri Vučku mađiji, prostor koji mu on daje ga drži iznad vode u političkoj borbi, neverovatno mi je kako ovo ne može da se razume...

Pa ja i nemam iluzuje da ce do toga doci, nego da se ne lazemo onda da se on moze voditi pod "opozicija".
Imala sam iluzuje kada se vratio iz Haga, vec posle prvog obracanja su nestale.
...srce, grlo i dlanovi...
Hvala Ti CB Ljubavi

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 11:30

Hvala Ti CB Ljubavi wrote:Pa ja i nemam iluzuje da ce do toga doci, nego da se ne lazemo onda da se on moze voditi pod "opozicija".
Imala sam iluzuje kada se vratio iz Haga, vec posle prvog obracanja su nestale.

Imam jedno pitanje za tebe...

Da li bi ovo sto sebe trenutno naziva pravom opozicijom imalo sluha za Seselja i radikale kad bi dosli na vlast?

Kolike bi po tebi bile sanse da ih ne satanizuju, isporuce Hagu, lustriraju itd?

To je kao da trazis od nekoga da sam sebe ubije...

Napada vlast u granicama u kojim mu ne steti, stranka ne bi prezivela tri dana kad bi krenuli u frontalni napad jer nemaju podrsku i pomoc ni od koga sa strane...

Politika je kao partija saha, malo igras na remi, a malo napadas...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby fontaneros » 29 Apr 2020, 11:31

Gle glupace...

Koga mi placamo :truce:

Spoiler: pokaži
Image
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Dr Arslanagic » 29 Apr 2020, 11:32

Шешељ ће нападати сваког осим онога који је најјачи у држави.
Како пре, тако и сада.
Сваког ће узети у уста, само мурата неће.
Њега ће увек бранити.

Како кажу, легитиман политички циљ.
Зависи како ко гледа.

Иста ствар је и са "демократском" опозицијом.
Као нападају мурата, конференције за штампу, афере .... а кад треба стварно да га нападну, да гласају против неког предлога, као јуче да не гласају за легализацију државног удара .... нигде их нема.
Само празна прича, паламуђење да прође време, да има народ чиме да се задојава, док исте газде не одлуче да склоне мурата.

Све сарадници истог извора који контролише Србију од 90-их.

Нико се не бори око круцијалних питања за опстанак Србије.
Ми смо сад у времену када се одлучује да ли ће нас бити.
Да не прођемо као Курди.

А народ потпуно слуђен, национално одрођен.
Сутра да поставе питање на референдуму да ли да се повећа проток интернета за 50 пута или да се сачува КиМ, гарантујем да ће интернет однети 90%.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 12:27

Dr Arslanagic wrote:Шешељ ће нападати сваког осим онога који је најјачи у држави.
Како пре, тако и сада.

Ovo bas i nije tacno...

Ko je bio ozbiljnija opozicija Djindjicevoj vlasti od Seselja...

SRS je bio najjaca opoziciona stranka u periodu 2000-2008

Tad druga opozicija u zemlji nije ni postojala...

Ono sto jeste fakat je da Seselj i radikali u postojecim okolnostima mogu bez problema da na medijima sa nacionalnom frekvencijom promovisu svoju politiku pocevsi u Srebrenici nije bilo genocida pa nadalje...

Da li mislis da bi to bilo realno u drugacijim okolnostima...

Jesam ja za rusenje ovog rezima, ali da na vlast dodju tvrdi nacionalisti, a ne gradzanoidi, u suprotnom dzaba smo krecili...

Veliko je pitanje da li u tim okolnostima nesto dobijamo...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 29 Apr 2020, 13:01

Ти и ја се слажемо у 99% скоро свих тема које су овде покренуте.
Онај један је црвени војвода. И тај један му је много, рецимо 0,1 :biggrin:

Нећу да се понављам више око њега, познато ти је зашто имам такав став.
Као што сам се помирио да не могу да мењам твоје мишљење.

За мене, највећи плус Шешеља, убедљиво највеће мајсторство, посматрајући чисто политички, из његовог угла и угла странке, је његово преживљавање на политичкој сцени.
Не смем да износим доста тога, надам се да ћемо се разумети, невероватно успешно је правио прелазе и прилагођавање на нове околности. Ако знаш да ти ја то говорим онда знаш и на шта циљам.

За то му скидам капу.
Сви остали су се разочаравали, предавали, понижавали се ... само он није.
Дакле, политички гледано, маестро политике, опстанка на сцени (што је најбитнији сегмент опстанка политичке партије. Ако опстаје може нешто и да уради, ако не, џаба све), и продаје приче/идеологије.
За њега је мурат нула.
Чак сматрам, да је и за Милошевића, који је био врхунски политичар (у смислу знања и умешности како се влада, политички посматрано, јер је издајник РСК), био тата. Шешељ је морао да опстаје између две јако вруће ватре, и врхунски је то одиграо.
Поред невероватне интелигенције, оно што разликује Шешеља од осталих је спремност да иде до краја, свака жртва, ако је за живота, је добродошла.

Са друге стране, ја знам доста тога о њему, и не могу да кажем да је нешто тако кад није.
Увек сам екстремно критичан, не само према њему, него према свима који подређују Србију и српски интерес страначким интересима.
Нећу ни око овога да се понављам.
То је легитиман политички потез, али за мене је продаја, издаја ..... како год, зарад опстанка на политичкој сцени.

У томе је разлика.

То око СРС и опозиције од 05.10. стоји.
И подводи се под оно што сам написао, камелеонска способност прилагођавања.

Као што стоји да ће бранити мурата до последњег само да жути не би поново узјахали, уједно свесно бранећи сваку издају и диктатуру.

Рекао сам једном, радикали би били радикали, када не би били ни на једној страни, већ само на својој.
Али онда не би били на телевизији, и не би могли да пропагирају своје идеје .... бла бла, што ја свакако не подржавам.
Јер се добром надају, све лоше чинећи.

Сутра, када мурат изда, а они се пре тога одвоје од њега, нећу им то заборавити, и свакога кога знам ћу подсећати да су га бранили док је чинио свакакве гадости у сваком смислу према свом народу и земљи, само да не би дошли жути.

И да не заборавим.
Није њега хаг избацио.

Дакле, разлика је, што ти можеш ради политичког интереса/идеологије, да прогуташ много тога.
Ја не могу, јер сам бранио све српске територије које су они раскурцали, и не могу више очима да их гледам.
Све до једног.

И на крају.
Теоретски, боље је и Шешељ него жути.
Али није добар ни он, већ мора неко нови :biggrin:
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 29 Apr 2020, 13:07

Натерао си ме на ово писање, много тога ми је прошло кроз главу па заборавим да напишем доста тога.
Хоћу да кажем, да цео систем који је Шешељ имао, чији је део био, је пао 05.10.

Он је остао као го на сред ливаде.
Није добро поређења, али као избеглица у другој држави.
Не жалим га, причам истину.

Жути су га тад разарали, све су покушали да га униште.
Тада је преживео, и никад им није заборавио.

Зато сад иде да их сатре, као што ће и мурата кад му се укаже прилика.

Али ја то не подржавам, зато што кокетира са издајником да би сјебао ове, а на крају њега, а за то време Србија тешко страда.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 29 Apr 2020, 13:22

Pravljenje politicara je proces koji traje nekoliko decenija...

Ne moze to preko noci...

Vucic je 20 godina trpeo raznorazna ponizenja dok nije dosao na poziciju u kojoj jeste, slicno je sa Dacicem koji se odrekao Milosevica da bi sacuvao SPS..

Zato ta prica da se napravi neko novi je nerealna, dok on bude onakav kakvog ga mi zelimo ode sve u majcinu...

Dajem ti primer...

Npr naprave koaliciju teslijanci, Ludi Radule i Djogo Nogo i osvoje 5% na izborima, znaci svakom po 3 poslanicka mesta, koliko godina je potrebno da postanu relevantan faktor, a da pre toga ih neko ne razbije, ne prisvoji im poslanike kao prosli put, a koja je verovatnoca da u hodu nece promeniti politiku, krenuti da se zalazu za nesto sasvim drugo u odnosu na ono sto su pricali u predizbornoj kampanji...

Zato Seselj i jeste ostao najbolji proizvod srpske politicke scene jer on prezivljava u nemogucim situacijama, neke od njih su uzrokovane spolja, a neke iznutra...

Ja zbilja ne znam sta bih ucinio na njegovom mestu da dozivim izdaju kakvu je on doziveo...

Vratio se bolestan iz Haga, a kumovi se za to vreme obogatili i dosli na vlast, a sta on ima, tu ideologiju i nista vise...

Te gluposti tipa ima u ovoj banci, ima kucu iz 1990. i slicno...

Pa neki imaju vise u vinskom podrumu pa ih niko ne dira...

Kad se diskutovalo o Cateni Mundi, o Djilasovim parama, o parama porodice Jeremic vec je problem sto je on nekad negde nesto zaradio...

Bas je on problem, a ne sve one lopine teske ko zna koliko miliona koji bi se odrekli rodjene majke kad bi ih neko samo 3 dana zatvorio u zenicki zatvor...
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka