Dylam Dop wrote:Sto ja imam averziju prema tom etiketiranju i bacanju ljudi ili-ili u "prvo-/drugosrbijanski" tor. Mozete sad ovde da kazete sta hocete, ali meni to uopste nema nikakvog (vise) smisla. Nas narod uopste nema ideju o polit. pluralizmu i razlikama u misljenju. Postoje nijanse i to bi trebalo da je osnova u demokratskom razvoju drustva. Ali kod nas je javno-politicki diskurs u potpunosti zatrovan tim sljepackim, neukim, crno-bijelim etiketiranjem onih ili ovih. Cetnici-Komunjare, Prvo-Drugorbijanci, Rusofili-Zapadofili,... Ako plivas izmedju svega onda si ionako sumnjivo lice, izdajnik ili stonovec? Nikad se promijeniti necemo.
Takva se slika stvara u javnosti da moras da se opredelis ? Kao da su Srbija AV i Djilas .. to ti je ona prica za koga navijas Zvezdu ili Partizan ? "Za Radnicki" ma daj pitam te Zvezda ili Partizan ...
Ne postoji treca opcija ,ne mogu da se otmem utisku da nam je to sve nametnuto spolja pocev od Obrenovic-Karadjordjevic .. preko cetnici-partizana pa do ove najgluplje mantre prvo i drugosrbijanci.
Komunizam je bio nesto najgore sto se nama kao nacionalnom bicu dogodilo od kad znamo za svoju istoriju da ne nqvodim razloge ima ih pregrst ..Mada bih kao jedan skriven i ne tako cesto potenciran naveo i industralizaciju i masovno napustanje sela gde smo trajno demografski unistili nase selo plus poremetili ravnotezu u gradu stvaranjem lazne aristokratske elite..
Ali ne treba ziveti u iluziji da su Cetnici bili junaci koji su se borili za slobodarske ideje Srbije .. Srbija je od Karadjordjevica a mozda cak i pre visoko kontrolisana od centara moci .. sukob cetnika i komunista u Srbiji je bio sukob dve nama daleke ideologije pod ciji smo mi pali uticaj .. Srbi su fanatici koji ne znaju da budu neutralni ili barem da glume da su na necijoj strani u ratu koji se njih ne tice .
Zivim za dan kada cemo da odjebemo sve i da gledamo sebe umestovljubljenja skuta svetskih mocnika koji ce opet na nas da silje patku da se okrenemo sebi imamo vodu zemlju klimu i sve preduslove da zivimo u blagostanju.. ttebamo vec jednom da odrastemo i da se OKRENEMO sebi ..
Srbin treba da bude svako ko se tako oseca i ko postuje ovu zemlju bes obzira na versku i nacionalnu pripadnost treba uloziti u poljoprivredi zabraniti uvoz belog luka i svega onoga sto mi mozemo sami da proizvodimo .. Dati ljudima subvencije olaksice i da se vratimo selu tako ce i gradovi da se ociste od onih ljudi koji su jednimo zbog posla primorani da zive u betonskim zidovima a preziru sve sto ima veze sa gradom .
Mi samo za proizvodnju sarana imamo 90% mogucnosti da povecamo proizvodnju da ne pricam o drugim delatnostima ..
Ako imas malo veci plac plati bager da ti iskopa ribnjak za sarana ne treba betoniranje garantujem koliko god da proizvedes prodaces bez da iznosis ribu van ribnjaka dolazive ti ljudi kuci ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.