Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby grobar_Zvornik » 07 Apr 2020, 12:04

Вишедеценијско испирање мозга и продукти истог....

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby stihl » 07 Apr 2020, 12:15

Генерација коју су васпитавали пионири.
stihl

Postby grobar_Zvornik » 07 Apr 2020, 12:21

САНУ, образовни систем, родитељи... Сви су они подједнако одговорни за то што млади људи не знају шта се догодило 6. априла...
То наравно не умањује потез идиота Весића и владајуће елите са фонтаном и њемачком заставом. :pop:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby veljkos161 » 07 Apr 2020, 12:26

Ma nema to veze sa pionirima, nama su skole goli kurac prosto receno...celi taj sistem...ko hoce, moze da se i obrazuje i cita i istrazuje sam , barem u danasnje vreme...u mom odeljenju u gimnaziji ucenik koji nije razlikovao peti oktobar i progon Srba iz Hrvastke 5.8.1995. je bio odlican...niz takvih gafova je bilo...profesorka filozofije me ubedjivala da je Islam nastao u sestom veku i da je ona tako ucila, i da je Seren Kjerkegor bio Poljak...itd itd..brdo primera, a sustina je da je mnogo toga trulo u celom obrazovnom sistemu...naravno, ja sam kod te "strucne" profesorke odgovarao za 2 na kraju cetvrte godine :roll:...evo , sada nema komunisticke indoktrinacije, pa to mladje generacije ne sprecava da osecaju kurcobolju prema sopstvenoj istoriji :beyond:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Mainland » 07 Apr 2020, 14:51

Clavus clavo extruditur
Mainland

Postby stihl » 07 Apr 2020, 15:07

veljkos161 wrote:Ma nema to veze sa pionirima, nama su skole goli kurac prosto receno...celi taj sistem...ko hoce, moze da se i obrazuje i cita i istrazuje sam , barem u danasnje vreme...u mom odeljenju u gimnaziji ucenik koji nije razlikovao peti oktobar i progon Srba iz Hrvastke 5.8.1995. je bio odlican...niz takvih gafova je bilo...profesorka filozofije me ubedjivala da je Islam nastao u sestom veku i da je ona tako ucila, i da je Seren Kjerkegor bio Poljak...itd itd..brdo primera, a sustina je da je mnogo toga trulo u celom obrazovnom sistemu...naravno, ja sam kod te "strucne" profesorke odgovarao za 2 na kraju cetvrte godine :roll:...evo , sada nema komunisticke indoktrinacije, pa to mladje generacije ne sprecava da osecaju kurcobolju prema sopstvenoj istoriji :beyond:

Моју генерацију су васпитавале бабе и дједови, ове на снимку су васпитавали пионири изгубљени у беспућима деведесетих.
Што се тиче комунистичке индоктринације има је итекако, па 90% професора и наставника су пионири под утицајем исте.
stihl

Postby Malkovic » 07 Apr 2020, 15:21

Komunistička indoktrinacija je najjača u Srbiji, od svih eks-Ju zemalja. Zna se i zašto.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Tegi » 07 Apr 2020, 16:27

Pa zbog komunisticke indoktrinacije ne zna da je Kirkegard bio Danac?

Nas obrazovni sistem je unisten 2000ih, narocito bolonjskom reformom, kao i izrazitom zatvorenoscu za politicki nepodobne.
Pod Titom je u prirodnim i tehnickim naukama bio izvanredan (besplatan, a vrlo kvalitetan), a u drustvenim naukama prilicno zahtevan, ali se periodicno po katedrama menjao stepen doktrinarnosti, koji je sredinom 1980ih skoro potpuno nestao. Uostalom, svi ti "veliki" komunisticki disidenti su bili najmanje univerzitetski profesori, a mnogi i akademici.
A i 90-ih je drzao prilicno zavidan nivo, pogotovo za ovu danasnju smejuriju.
Nastavnici koji su poceli da studiraju 2000., danas imaju 40 godina, a prvi koji su zavrsili po bolonjskom sistemu vec 35.

Jedini sistemski problem naseg obrazovanja u prethodnim decenijama nije cak ni politicki uticaj, vec negativna selekcija i to je nama kao narodu trajno svojstvo- posle mene potop, zbog cega ne smem izabrati talentovanijeg od sebe. Nikada necu hvaliti najboljeg, vec drugog do njega.

Za dobar socijalisticki sistem obrazovanja su zasluzni baba i deda, a za postpetooktobarsku mocvaru komunisti. Nije problem u neoliberalnim reformama vec u tome sto su ih sproveli clanovi Demokratske stranke koji su pre 50 godina bili clanovi KPJ. :krsti:
Pa koliki iq treba neko da ima da bi to napisao?

Talibansko rezonovanje- Naser i Sadam su izgubili ratove jer nisu bili pravi muslimani.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby stihl » 07 Apr 2020, 16:47

Колики коефицијент не интелигенције него дебилности треба имати неки ко глорификује комунизам-социјализам 2020 године? :krsti:
И још тинејџер :lollol:
stihl

Postby Mainland » 07 Apr 2020, 17:00

Nema veze sistem,najbitnije je za jedno društvo da postoji meritokratija,selekcija ljudi,ovde toga nema
Clavus clavo extruditur
Mainland

Postby Tegi » 07 Apr 2020, 17:19

Nisam ga ja prvi pohvalio, već ti, samo si zasluge za to pripisao babi i dedi, napisavši da se prave posledice socijalizma mogu zapaziti tek u 2010. i 2020.

Kao kada bi napisao da sve zasluge za uspehe tvog sina nosiš ti, a da će za neuspehe tvog unuka isključivi krivac biti on. Tom logikom su se pravi rezultati turskog feudalizma videli tek u kapitalističkim uspesima 19-vekovne Srbije. I ne, ne kažem da nasleđe starijih nije značajno u nekim novim vremenima, već da antikomunistički deo srpskih rodoljuba svom narodu čini nesagledivu štetu okrivljujući za sve komuniste, jer time ne radi ništa drugo do amnestiranja Zapada i njegovih marioneta od krivice za propast koja nam se decenijama odvija pred očima. Ovo je uloga koju nam je Zapad napisao i mi je besprekorno igramo i treba što pre zaboraviti na neku Zemlju dembeliju koja nas čeka iza ćoška samo da istrebimo poslednjeg komunističkog pacova unutar naše duboke države. To je ustaško-talibanski način razmišljanja.

Uostalom, i Hitler je ostvario izvanredne rezultate u industriji i infrastrukturi, zašto se i Titu ne bi priznali dobri rezultati u nekim oblastima?

Mainland, velikim delom se slažem i to je jedina imanentna rak-rana našeg visokog obrazovanja kroz istoriju- jako loša selekcija kadrova izazvana diktatorskim ovlašćenjima osnivača katedri. Profesor Brdar je to lepo opisao- dobar profesor je kao kad otvoriš vrata da istreseš stolnjak i za to vreme ti crna mačka utrči u kuću. Ušla je na foru, pripisuješ joj satanske osobine i zato je treba što pre isterati napolje.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Buzz » 07 Apr 2020, 17:49

Al najjace mi sad ovo pomodarsko kukanje na komunizam i predstavljanje istog kao nesto najgore sto nam se desilo, a zapravo svu infrastrukturu sto imamo i sav strucni kadar je taj sistem iskolovao i uspostavio. Nisam idopoklonik Tita, ali bas bih voleo da vidim da nije bilo besplatnog skolovanja kako bi raja sa brda i iz sela pozavrsavala silne skole i fakultete. Ne mogu da zamislim Vulina kao ministra vojske 60 i 70 ih, kao ni Brnabu i ostalu gamad.
Buzz

Postby AirBall » 07 Apr 2020, 20:03

Buzz' Beater wrote:Al najjace mi sad ovo pomodarsko kukanje na komunizam i predstavljanje istog kao nesto najgore sto nam se desilo, a zapravo svu infrastrukturu sto imamo i sav strucni kadar je taj sistem iskolovao i uspostavio. Nisam idopoklonik Tita, ali bas bih voleo da vidim da nije bilo besplatnog skolovanja kako bi raja sa brda i iz sela pozavrsavala silne skole i fakultete. Ne mogu da zamislim Vulina kao ministra vojske 60 i 70 ih, kao ni Brnabu i ostalu gamad.

Postojala je ova drzava i pre komunista i bila je znatno razvijenija u evropskim okvirima..
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Mainland » 07 Apr 2020, 20:35

Kraljevina Jugoslavija?
Prilicno korumpirana drzava gde su stranci mesetarili kao i danas, drzali rudnike..
Regionalno nejednako razvijena zemlja,slab izvoz...
Clavus clavo extruditur
Mainland

Postby Tegi » 07 Apr 2020, 20:46

Mainland wrote:Kraljevina Jugoslavija?
Prilicno korumpirana drzava gde su stranci mesetarili kao i danas, drzali rudnike..
Regionalno nejednako razvijena zemlja,slab izvoz...

Klasična država poluperiferije liberalnog kapitalizma- krupan kapital je strani, kompradorska elita bogata, narod teška sirotinja, a socijalna mobilnost minimalna.

Ta država da je ostala kapitalistička monarhija, članica NATO pakta, pa onda i EU, verovatno bi u apsolutnim brojkama bila solidno razvijenija od SFRJ (pogledati razvoj Grčke), ali strukturalno bi to ostao bušan kurton kao što je i sada. Mumbaj jugoistočne Evrope. Zato 5. listopad 2000. nije nikakva revolucija, već kontrarevolucija, restauracija starog režima, koji bi i formalno bio identičan da Alexander nije genetska greška.

U suštini, za Srbiju teoretski postoje 2 scenarija- ili zapadna banana država kakva je sada ili socijal-demokratska autarkična država relativno skromnog ali stabilnog standarda, kakvu nije uspeo da stvori Sloba, a jeste Lukašenko.

Pričice o balkanskoj Austriji ili Švedskoj su najobičnije bajke, mi to nismo više od 500 godina.
Tegi

PreviousNext

Return to Evropska košarka