"BLIC" STOPIRAO INTERVJU SA VLADIKOM: Cenzura slobodnog mišljenja i govora!
Vladika Grigorije zabranjen je u "Blicu"! Čovek čija se reč poštuje, ceni i uvažava u celom svetu doživeo je da mu ugledni "nezavisni" dnevni list u nedeljnom broju ne objavi intervju planiran na tri strane
Da, u Srbiji caruju cenzura i ugnjetavanje slobode mišljenja, i to nam je pokazao ovaj slučaj. Švajcarska kompanija "Ringier Axel Springer" je poklekla, povinovala se vladajućoj stranci i predsedniku svih građana Aleksandru Vučiću odlukom da ne objavi intervju! Plašeći se njegove reakcije ili posledica vladikinih reči koje uvek udaraju u srž problema?
Naravno, vladika potpuno iznenađen odlukom uredništva i menadžmenta RAS-a koji izdaje "Blic", u ovom slučaju "Blic nedelje", bio je potpuno jasan:
- Moj odgovor je da uz sve što sam znao do sada, ne mogu da se načudim takvoj cenzuri slobodnog mišljenja i slobodnog govora - izjavio je Vladika Grigorije za Direktno.rs.
Šta je rekao Grigorije na tribini na Filozofskom fakultetu?
Podsetimo, on je kao i uvek upečatljivo i nadahnuto govorio na tribini u Beogradu. I to je velika briga vlasti.
- Završava se epoha vladalaca lopova, prevaranata, lažova koji rade sve suprotno od onoga što govore. Niko ne može da se suprotstavi toj reci koja teče. I u ovom gradu će poteći ta reka i zbog toga sam srećan što sam među vama. Neće ova vlast još dugo - istakao je Grigorije, a naš portal preneo sa lica mesta.