Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Ron Swanson » 02 Jan 2020, 22:28

Samo su zaboravili najbitniju stvar, a to je Krušik.
Ron Swanson

Postby Cvele » 02 Jan 2020, 23:31

Image

Na udaru Nebojša i žuti Bujke...
Cvele

Postby Milutinov Tata » 03 Jan 2020, 16:39

Intervju Dragana Bjelogrlica za Vreme, posto se dotakao i politicki aktuelnog trenutka postavicu ovde

Senke su i dalje tu, ali bar maske padaju

Međutim, ostaje da smo i hteli iz sve snage i na brzinu da sustignemo taj svet koji nam je odmakao devedesetih; žurilo nam se da u prvoj deceniji ovog veka nadoknadimo zaostajanje iz devedesetih. Pa je usledila brza privatizacija, koja se uglavnom pretvorila u pljačku. Pa donošenje formalnih zakona za koje nismo bili suštinski spremni i slično. Na kraju, jedino u čemu smo uspeli jeste, kao što vidimo, da se vratimo u devedesete. Svi akteri na aktuelnoj političkoj sceni su uglavnom akteri iz tih godina; svi urednici medija takođe. Možda to i jeste neki prirodan put kad već nismo uspeli da se reformišemo i uradimo ono što smo želeli. Mislim i da smo potcenili devedesete i ono što se tada dešavalo: svu tu krv što je pala, odliv mozgova, legitimizaciju primitivizma, kriminalce sa službenim značkama... Srbija je pokušala posle Petog oktobra da uhvati voz civilizovane Evrope, i to ne onaj geografski ili Evropske unije, već civilizacijskih vrednosti. Nije u tome uspela.

Kad je došla ova vlast, rekao sam da je to kazna za zločin ovih pre njih koji nisu napravili normalno i uređeno društvo. Mi sad živimo tu kaznu. To mi, sa ove distance, izgleda kao jedan potpuno logičan rasplet: kada odmah posle Petog oktobra nismo uspeli da se oslobodimo balasta devedesetih, logično je da su na vlast došli ljudi koji nisu za evropske vrednosti bez obzira na to šta govore. Njihova ideologija nikada nije bila Evropska unija, niti suštinski veruju u demokratske institucije.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Buzz » 03 Jan 2020, 21:43

Pravo u metu, nama se prosto nije desio 6 oktobar i tako smo nastavili da vucemo balast devedesetih koje su sada jace nego ikada, cak su pretekli i Slobu po clanovima i presiji...
Buzz

Postby JoJo » 05 Jan 2020, 16:24

KK Partizan ce osvojiti sve u sezoni 21/22!
JoJo

Postby bwa » 05 Jan 2020, 16:43

Kad se čovjek ne potrudi da provjeri jednu opšte poznatu stvar da je general Blažo Djukanović Zvicer tj Cuca a Milo Djukanović Čevljanin kako da čitaš dalje šta budala piše? Pa da je u pitanju Srbijanac, razumio bih, njih ionako to o porijeklu i prezimenima ne zanima previše ali se ovdje radi o Moračaninu, Rakočeviću...
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby JoJo » 05 Jan 2020, 19:17

bwa wrote:

Kad se čovjek ne potrudi da provjeri jednu opšte poznatu stvar da je general Blažo Djukanović Zvicer tj Cuca a Milo Djukanović Čevljanin kako da čitaš dalje šta budala piše? Pa da je u pitanju Srbijanac, razumio bih, njih ionako to o porijeklu i prezimenima ne zanima previše ali se ovdje radi o Moračaninu, Rakočeviću...

Momka sam imao priliku da licno upoznam, tako da prica o tome da je budala ne pije vodu...

Ovo oko dede ne znam dal je tacno, ali se secam tekstova da je svom sinu dao ime Blazo, jer je ponosan na dedu...
Mozda mu je lazni deda trebao dok je bio proSrpski orjentisan, a sada, kad je antisrpski, postaje balast...
JoJo

Postby bwa » 05 Jan 2020, 19:45

Pa djed mu se zvao Blažo ali to nije isti čovjek kao general Blažo Djukanović.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby JoJo » 05 Jan 2020, 21:22

Milo lopove nedamo ti svetinje...
JoJo

Postby Woodoo » 05 Jan 2020, 23:31

Prvo ga je prozvao Šešelj za Krušik a sad i ovaj. Više ne kriju da su u sukobu.

Image
Woodoo

Postby markovl12 » 06 Jan 2020, 06:24

Milutinov Tata wrote:Intervju Dragana Bjelogrlica za Vreme, posto se dotakao i politicki aktuelnog trenutka postavicu ovde

Senke su i dalje tu, ali bar maske padaju

Međutim, ostaje da smo i hteli iz sve snage i na brzinu da sustignemo taj svet koji nam je odmakao devedesetih; žurilo nam se da u prvoj deceniji ovog veka nadoknadimo zaostajanje iz devedesetih. Pa je usledila brza privatizacija, koja se uglavnom pretvorila u pljačku. Pa donošenje formalnih zakona za koje nismo bili suštinski spremni i slično. Na kraju, jedino u čemu smo uspeli jeste, kao što vidimo, da se vratimo u devedesete. Svi akteri na aktuelnoj političkoj sceni su uglavnom akteri iz tih godina; svi urednici medija takođe. Možda to i jeste neki prirodan put kad već nismo uspeli da se reformišemo i uradimo ono što smo želeli. Mislim i da smo potcenili devedesete i ono što se tada dešavalo: svu tu krv što je pala, odliv mozgova, legitimizaciju primitivizma, kriminalce sa službenim značkama... Srbija je pokušala posle Petog oktobra da uhvati voz civilizovane Evrope, i to ne onaj geografski ili Evropske unije, već civilizacijskih vrednosti. Nije u tome uspela.

Kad je došla ova vlast, rekao sam da je to kazna za zločin ovih pre njih koji nisu napravili normalno i uređeno društvo. Mi sad živimo tu kaznu. To mi, sa ove distance, izgleda kao jedan potpuno logičan rasplet: kada odmah posle Petog oktobra nismo uspeli da se oslobodimo balasta devedesetih, logično je da su na vlast došli ljudi koji nisu za evropske vrednosti bez obzira na to šta govore. Njihova ideologija nikada nije bila Evropska unija, niti suštinski veruju u demokratske institucije.

Pravo u metu. Umesto da zivimo 6.oktobar, mi smo se vratili na 4.
OSTOJA, OSTOJA, .... ..... OSTOJA
markovl12

Postby Dimitrije » 06 Jan 2020, 07:16

Desio nam se 6. Oktobar ljudi, šta vam je. Samo umesto da završimo posao mi smo ćutali dok su Zemunci harali Skupštinom Beograda, uvoznik viskija i pljuga preuzeo carinu na 3 dana, Sloba pregovarao o penziji... to što je to 6.10. kakav nam se ne dopada ne znači da se nije desio.
Dimitrije

Postby AirBall » 06 Jan 2020, 10:18

Sto bi neki rekli manje zlo

Lepu nam je poruku uputio na Badnji dan izrod

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby JoJo » 06 Jan 2020, 14:41

Mene samo cudi sto nije potpisao peticiju protiv Srpskog naroda, to sam ocekivao...
JoJo

PreviousNext

Return to Evropska košarka