Board index Košarka Evropska košarka

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Lakerit » 10 Nov 2019, 10:45

Право постајемо дом за мигранте из целе Европе а сада се отварају границе за албанце.
Шта се дешава?
Lakerit

Postby grobar_Zvornik » 10 Nov 2019, 10:52

mihZR wrote:Ma nemoj sad to, rekao Šešelj da nema poruka. U stvari, ne znamo mi sta se stvarno desilo. Ali Šešelj je rekao da nema poruka. Mada, nismo sigurni šta je bilo. Sigurno Šešelj ne bi lagao, mislim zašto bi, bio 10 godina u Hagu. Ali hajd da sačekamo da vidimo šta se tačno desilo. A i ko može da izdrži toliki testosteron. Al sačekajmo da tužilaštvo uradi svoj deo posla. U stvari, ne govori tako Šešelj nego Vučić. Pomešao sam, oprostite mi.

То спрдање са годинама робије у Хагу у којем је побио све њихове доказе је прилично злонамјерно.
Једнако злонамјерно као и теза Блица како је енглеска служба одрадила посао и пустила га... И једно и друг плод је анимозитета.
И пази легитимно је да неко мрзи Шешеља. Није људски ниподаштавати све оно што је урадио у Хагу. За себе, народ, земљу и бројне друге које је чекала судбина оних који ће до краја живота остати у казамату... након серије лажних свједока, промијењених исказа и политичке тортуре. Након што су их досманлије изручиле... сатанизовале властити народ...

Биљани Плавшић је смањена казна и сачувана гузица зато што је пљунула на властити народ, војску и укопала барем 100 Срба... Какав год био Милошевић, њему је понуђена премија да не дочека смрт у затвору. Одбио је...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Фантом » 10 Nov 2019, 11:07

Zato je ljudski nipodostavati ove gadosti iz mrznje prema Jeremicu.
дошао да вређа
Фантом

Postby mihZR » 10 Nov 2019, 11:39

@grobar_Zvornik
Što bi ti rekao, to je specifičan smisao za humor, nije za svakoga, šta ja sad tu mogu da radim, jel' tako? Mislim, ako ćemo da budemo fer.
mihZR

Postby grobar_Zvornik » 10 Nov 2019, 12:27

Легитимно средство.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Withnail » 10 Nov 2019, 12:47

grobar_Zvornik wrote:И пази легитимно је да неко мрзи Шешеља. Није људски ниподаштавати све оно што је урадио у Хагу. За себе, народ, земљу и бројне друге које је чекала судбина оних који ће до краја живота остати у казамату... након серије лажних свједока, промијењених исказа и политичке тортуре.

Jasno je iz kojih sam razloga gledao sudjenje Seselju (a i Slobi)...otisao sam na njegov docek zbog te borbe protiv tog sranja u Hagu da ispostujem, iako se nikad nisam ni slagao sa njim i srs.
I to tamo u Hagu je jedno. ovo sad je dnevna politika, unutarstranacka. dve odvojene stvari i ne razumem da bi zbog Haga trebalo sve da mu oprastate.
Isto kao npr Bjekovic je bio veliki i zasluzan igrac Pfc, i sad sto je kao deo uprave unistavao i krao klub treba da mu se precuti?
Jasno mi je da sledi odogovor o zrtvi i dobrovljnom odricanju od zivota ali kao sto rekoh meni su to dve odvojene stvari i ako se vec sledi onda treba da se sledi jer je slazes sa njim a ne zbog Haga.

Sebe drzim za nacionalistu ali ne onakvog kako ga vidi Evropa i Svet i liberali i sl, kao sto ni ne smatram za dobre Seselja, Dodika i sl...stavise potpuna su sramota za srpski rod, isto kao i zuti lopovi, a o drugoj Srbiji i autosovinistima necu ni da pricam....svako od njih sramota na svoj nacin, da li kao lopovi, da li kao izdajnici, da li kao lazne patriote, a pre svega su teska govna od ljudi.

Inace Tegi napisao odlican post i dao objasnjenje.
Withnail

Postby grobar_Zvornik » 10 Nov 2019, 13:38

Нигдје ја нисам рекао да због те херојске борбе пред међународним говнима, да на све остало треба да се зажмури.
Само кажем да се пречесто занемарује колика је заправо важност тог поступка била за народ, државу, са аспекта националних интереса. Мени је савршено јасно да се добар дио људи не слаже са идејом СРС, то је легитимно, али не смије се кроз то неслагање ниподаштавати усудио бих се рећи и највећа битка Војислава Шешеља... Јер пуно је то више од једног политичара и једног процеса и једне казне... Имамо правника на форуму па нека појасне какве би консеквенце биле да су рецимо Шешељу потврдили цјелокупну оптужницу... све што из тога произилази.

Друго, није ли ДС заједно са америчком амбасадом разбио СРС? Створио СНС? Зар је могуће да се Шешеља оптужује за стварање СНС? И генерално за све кораке актуелних лидера?

Очекивати од Шешеља да се бори на ДС блоку прихватљив начин против власти је илузорно... као што је илузорно да се ДС блок бори за очување Косова и Метохије. Двије идеје, два пута, погледа, перцепције...

Журим, па не бих романе писао...
Историја и будућност ће показати колико су (не све) идеје СРС-а биле озбиљна и рационална прича за национални интерес... Евидентно нису имале потпуну подршку (највећег дијела јавности) народа и нису у конкретној мјери спроведене...

grobar_Zvornik

Postby Withnail » 10 Nov 2019, 13:47

mi ne vidimo da se on uopste bori protiv vlasti (ne sa zutima naravno), cak vidimo da joj je desna ruka.
Withnail

Postby Dr Arslanagic » 10 Nov 2019, 13:55

Шешељ, Милошевић, Симатовић, Станишић и Перишић су бити амерички људи који су се представљали као патриоте.
А који су били на кључним позицијама спровођења и креирања догађаја и политике.
Списак је дугачак, ове помињем да решимо то питање српског патриотизма.

Својим очима сам гледао и списак и масу докумената.
Два дана сам провео у архиви и прочитао много докумената.
Пар дана након што ми је одобрено да приступим архиви доста докумената је спаљено.
То је радила и претходна власт.
Што је законом забрањено. Али ко ће да их пита за то.

Од свих из Србије, РС и Крајине, једино Ратко Младић има потпуно чисте руке, од оних који су били директни извршиоци власти.

Не постоји политичар у Србији који није на штапу неке стране службе.
Не постоји странка ни политичар који је контролисан од стране Русије.
Сви остали небитни ликови су креирани од стране власти, посредством службе, која се сад искључиво бави таквим непочинствима, зарад очувања овог на власти. И пре свега сопствене заштите.

Ако се настави правац креирања мржње између Срба, као да непријатеље немамо, близу смо грађанског рата.
Што и јесте један од циљева непријатеља Србије.

Јутка је криминалац невиђених размера.
Окружен тешким криминалцима крушевачког краја.
Лично сам присуствовао ислеђивању Макрагића који је изнео све податке, све је снимљено, покренут поступак који и даље стоји у месту.
Јутка је под директном заштитом власти.

Према женама се сељачки понашао, као и већина таквих локалних шерифа.
Има их по Србији колико волиш.
Властима такви одговарају зато их и штите.

Чињеница је да опозиција покушава да обори власт преко Јутке, што не умањује чињеницу да је стока и да јесте радио то што му се ставља на терет. И много више од тога.
Власт га брани, јер би осуда Јутке била први прави и јако тежак ударац на вучића.
После тога не би могли да зауставе процесе.

Миша Вацић је продукт власти.
Лепо је то Теги објаснио.

Хрвати нам по земљи раде шта желе.
Хватају их пар месечно.
Вучић је обећао колинди да је неће нападати за ндх и хрватске злочине.
Нама су руке везане од западних партнера и не можемо да бранимо државу како ваља и треба.
Турци су такође тињајући проблем.

А народ се залуђује који страначки продукт комунизма је бољи за нас.
Сви сисају исти извор, само онај који неће или је већ дубоко у страначкој машини не уме да види.
Док нас они воде у грађански рат са све већим и бесмисленијим поделама, непријатељи Србије уништавају Србију корак по корак.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Desetka » 10 Nov 2019, 14:04

Ironija je sto su se cak i demokrate vise borile za kosovo i metohiju od radikalskih lidera, koji su prvi put kad su bili na vlasti zgrnuli stancine u yu biznis centru, dok je narod ginuo u borbi da ocuva sta se ocuvati moze, a u ovom drugom mandatu brze bolje potpisali briselski sporazum.
I tako sad veliki srbin Vucic sere o protestantskoj etici, o Muratu kome Lazar nije ni do kolena, o prihvatanju realnosti, dok Seselj brani Jutku i jede govna kod Marica svaki treci dan u onim ispraznim pricama za babe i dede.
Znaci od karlovca, karlobaga , virovatice, ogulina, kosova i metohije, ostali su jutka, stanovi, mentolske price kod marica ko je ubio arkana i slicne budalstine.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby AirBall » 10 Nov 2019, 14:09

Desetka wrote:a u ovom drugom mandatu brze bolje potpisali briselski sporazum.

Ivica Dacic je potpisao briselski sporazum...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Desetka » 10 Nov 2019, 14:14

Da, Aleksandar Vucic cuveni gospodin ppv iz tog perioda je toliko bio protiv toga da je oborio vladu i odrekao se svog predominantnog polozaja u toj vlasti da bi sprecio zlog Ivicu da potpise briselski sporazum.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby AirBall » 10 Nov 2019, 14:16

Desetka wrote:Da, Aleksandar Vucic cuveni gospodin ppv iz tog perioda je toliko bio protiv toga da je oborio vladu i odrekao se svog predominantnog polozaja u toj vlasti da bi sprecio zlog Ivicu da potpise briselski sporazum.

Protiv briselskog sporazuma nije niko ni iz vlasti ni iz opozicije sa izuzetkom SRS, mislim Dveri i DSS...

Ne znam stav ovih manjih stranaka...

Po cemu se po pitanju Kosova razlikuju SNS i SPS sa jedne strane sa DS, PSG i Djilasom npr sa druge?

Jedina razlika koja postoji izmedju vlasti i opozicije je u odnosu prema Jutki i prema kamenim kockama, barakama i kaldrmi...

Politika prema Kosmetu je vrlo slicna, trenutno se kupuje vreme, a dokle ce moci tako, videcemo...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Ron Swanson » 10 Nov 2019, 16:05

Presuda Šešelju jeste značajna zbog toga što nije utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog poduhvata. Međutim, ja tu ne vidim neki njegov pravni genij, imajući u vidu da je sud žestoko kritikovao tužilaštvo zbog optužnice, odnosno stalnih izmena, nedostatka dokaza itd, tako da bi svaki ozbiljan advokat pobio optužnicu u tom delu.

U kontekstu značaja u poređenju sa drugim slučajevima naših političkih i vojnih vođa, njegov predmet je manje bitan, budući da su toliki ljudi neuporedivo važniji od Šešelja osuđeni na duge zatvorske kazne, čime je bačena ogromna ljaga na celokupan srpski narod. Kako smo videli, osuđeni su Pavković, Karadžić, Mladić, Ojdanić, Krajišnik, Babić, Martić... Svi mnogo važniji od Šešelja.

Ko misli da je Šešelj bolji pravnik od advokata koji su branili te ljude i koji ipak nisu uspeli da pobede korumpirani sud, samo zato što je dobio svega 10 godina i bio osuđen za određene tačke optužnice, umesto za celokupnu, ne razume se mnogo ni u pravo ni u politiku.
Ron Swanson

Postby treci » 10 Nov 2019, 17:37

Jel mi se čini ili to "opoziciona" tv sa odusevljenjem prihvata ideju malog šengena?! U skladu sa odusevljenjem sa Kurtijem.
treci

PreviousNext

Return to Evropska košarka