Opa Minin rekord od prekjuče već upisan u sas-ovoj tabeli rekorda, za ne poverovati. Još kad bi za početak dali večite tablice za 2023. godinu, pa još i njih da ažuriraju... Bar malo angažmana da bude nakon što im je država rebalansom budžeta upumpala 100 miliona da ispeglaju minus.
Bezveze je što su obrisali rekorde mlađih pionira, ok ne vode se više, ali ostavi ih. Imamo arhivu mi strastvenici, ali sad tek gubim motivaciju da pratim mlađe pionire.
jabukamen wrote: Sjajan rezultat je ostvarila Cvetkovic, do juce mladja pionirka koja je istrcala prepone za 8.60s cime je srusila Emini u mladjepionirskoj, a verovatno i starije pionirskoj konkurenciji (visina prepona je ista, nisam siguran za razmak).
Visina prepona jeste ista, samo što mlađe pionirke imaju 6, a starije 5 prepona. Samim tim, stvara se nelogičnost u mojoj glavi, jer je racionalno razmišljanje da ćeš brže istrčati kad imaš manje prepona i kad si stariji. A razlika između 2 pomenuta rezultata (mlađa pionirka Cvetković sa 6 prepona vs starija pionirka Emini sa 5 prepona) je 5 stotinki u korist Cvetković. Voleo bih da mi to neko objasni. Najpre će da bude da je Anđela super talenat, jer je Milicu mlađu pionirku ostavila za ogromnih 70 stotinki.
Čestitke Mini Mijatović, sad kad je počela "godina neparnog godišta", veliki je uspeh da parno obara rekord. Odmah pade na 200m, a moguće je i da padne na 60mH jer je ovih 8.72s sad za vikend istrčala na seniorskim preponama što je samo 30 stotinki sporije od Milice Emini koja drži mlađejuniorski, gde su niže prepone. Mina ima gotovo cele dve godine da napadne taj rekord, a do tad će verovatno da se debelo spusti ispod 8.50s na seniorskim preponama.
Imamo dve seniorke, najbolje u istoriji i dva super talenta, na ženskim preponama. Ovo definitivno nije slučajnost.