Bolkonski wrote:Nadam se da će Kristijano Ronaldo, najveći fudbaler svih vremena, odvesti svoju reprezentaciju u Katar, da se oprosti kako dolikuje najvećem, a i da imam za koga da navijam.
Na Sviteru naleteh na zanimljiv podatak (ako je tačan), sa je Ronaldo, protiv top 10 FIFA reprezentacija dao 10 golova, dok Mesi nije dao gol. Protiv top 20 FIFA reprezentacija dao je 20, a Mesi jedan.
Još jednom ga gurali saigrači, dok je Mesi sam rmbačio za celu ekipu.
Teško da je tačan, mada je realno klasična ,,američka'' statistika. Top 20 reprezentacija, a među njima Vels, Senegal, SAD, itd. Pritom, šta znači to što je neko u Top 20 sad, a prije 10 ili 15 godina kad su i Mesi i Ronaldo uveliko dominirali i postizali golove, ga možda nije bilo ni na mapi.
Sad sam bacio pogled, čisto iz radoznalosti. Mesi je dao gol većini ekipa iz Top 20, protiv 2 - 3 nije igrao, a nije ga dao protiv Švedske (samo prijateljske), Holandije i Belgije.
Što se tiče broja golova, svaka ekipa u J. Americi je za 3 klase iznad San Marina, Lihtenštajna, Andore, Luksemburga, Gibraltara, Malte, Farskih Ostrva, a 90% ih je bolje i od Albanije, baltičkih ekipa, Kipra, Jermenije, Gruzije, itd... Što se tiče trofeja, čak i ono EURO 2016 koje je Portugal osvojio na dosta čudan način, je bilo teže osvojiti nego manje - više bilo koje izdanje Kope, koje će još malo početi da se igra 2 puta godišnje.