Obeliks wrote:balkanski spijun wrote:To jeste hleb,ali testo bude vazdusasto.Ide jogurt,Ili kiselo mleko,onda dobijes takvo testo.
U hleb ne ide jogurt,pa je testo da kazem homogenije,nije vazdusasto
Da bi testo bilo vazdušasto uopšte ne mora jogurt, bitna je obrada, odnos sirovina i tako to. Tvrdim da u somun ne ide jogurt a znate svi verovatno kakav je
Jesi li pravio testo za strudle,za kolac sa visnjaama,Ili preliv kad pravus pitu.
Jogurt,kiselo mleko,pavlaka kad se termicki obradjuje nadodje,uz kvasac mu daje vazdusastost..Onda se za takva testa kaze vazdusasta testa tj kisela testa
Kod skoro svih vrsta kolaca,preliva za pite ide jogurt,pavlaka Ili kiselo mleko.Ide na musaku.Odozgo se dobije fina pokorica koja naraste I ako se bolje ispece dobije hrskav ukus.
Probaj,stavi u bilo koje testo I videces razliku.
Hleb moze biti vazdusasta,ali ukus je drugaciji.