Corba do groba! wrote:Svaka cast Khimkiju kako je uspeo da izgubi utakmicu. Valensija je imala velikih problema sa organizacijom napada 3/4. Jedino su ih u prvoj srale trojke. Khimky je ovo rutinski trebao da dobiju 10+ razlike, ali dzabe kad su banda nad bandama.
Gledao sam utakmicu.
Nakon 1/4 mislio sam da ce Himki da ih pregazi, Valensija imala nekih 5-6 poena prednosti, ali su gadjali trojku 7/8 cini mi se u prvoj cetvrtini, rafalna paljba sto se kaze... Medjutim cim je krenula druga video si da Valensija apsolutno nema kontrolu nad skokom sto je i normalno bez Dubljevica i Tobija, ali je nekako Laberi svojim ulaskom potpuno nadomestio njihov izostanak i odlicnim gradjenjem dole je pokupio jednu-dve lopte, plus namestio saigracima masu laganih skokova, Abaldeu najvise.
Cak se i videla neka zelja igraca Himkija u odbrani i to naravno u periodu kad je igrao Zajcev umesto Sveda, ali ta njihova angazovanost koja ih je i dovela na +6 je trajala jako kratko. Takvim pristupom iz tog perioda bi bili top5 ekipa u EL, ali ne mozes sa 5 minuta pristupa da nesto napravis. Zajcev je vezao onda 2 ukradene lopte za 4 lagana poena iz tranzicije u 1 na 0.
Slika i prilika cele Himkijeve sezone je onaj kos Abaldea u 4/4 kada se rezultat lomio, kada Sved brani reket na metar od kosa, Dornekamp stoji na 45, neko sutira trojku sa centralne pozicije i Sved naravno okrenut ko kosu u stajacem polozaju, bez ikakvog cimanja stoji i gleda, a Dornekamp dolece i kupi mu ofanzivni skok i polaze bez ikakvih problema. Zagradjivanje ne postoji. I sa takvim Svedom ti nemas sta da trazis. I onda se taj stav prenosi na celu ekipu i nema tu pomoci.
Steta velika, ljudi imaju izuzetan napadacki potencijal, ali ni u napadu to nije eksploatisano ni trecinu onoga sto bi u perspektivi mogli, a odbrana je tek posebna prica na koju ne treba trositi reci.