Optimus wrote:@Inzaghi i @Raoul Duke
Mozete li jos neke informacije da podelite sto se tice Krita. Planiram da idem sa drustvom u Avgustu avionom, pa je svaka informacija ili caka dobro dosla. Ako znate dobru turisticku agenciju, preporucite posto jos nismo zakazali kod nijedne.
Kakvi su izlasci nocu? Ima li nasih? Kakva je ta najpoznatija plaza - kako se stize do nje? Itd. Sve sto je iole bitno napisite, ako imate vremena naravno.
Hvala unapred.
Za agenciju ne znam, ja sam kolima isao. Ali slazem se da je bolje sami da organizujete daleko bolje cete proci.
Nasih jako malo, najvise u mestima gde agencije vode. Od plaza najbolje su Balos, Elafonisi i Falasarna na zapadu koje mnogo odskacu od ostalih. Postoje i izleti do njih al def najbolje kolima. Takoje jug ostrva i prelepo Libijsko more.
Generalno tamo bez kola tesko mada je autobuski saobracaj dobar.
Morate biti spremni na voznju i po 1 - 2h po pravcu. Tj shvatiti velicinu ostrva. Krit je ogroman pa je najbolje podeliti ga na delove.
Pisi sta imas u opticaju pa da kucamo detaljnije. Koje mesto?
Takodje mozete ocekivati velike talase ponekad. Ali to je lutrija. I zavisi od struja i vremena.
Za izlaske ne mogu puno. Ja obicno obidjem restorane i taverne za veceru i neko pivo.
Sunce ubija, klima je mnogo drugacija nego kontinentalna Grcka.
Cene su iste kao svuda.
Ja sam ove godine bio na istoku Krita, Agios Nikolaos. Isli kao prosle kolima+trajekt. Smestaj airbnb.
Istok je prelep. Vise manjih uvala i stekova. Obisli i ostrvo Chrissi po meni najlepse mesto u Grckoj gde sam bio.