Ja mislim da ta jedna sto preko miksa ode, itekako ima pravo da nastupa i pojedinacno, i to u obe pojedinacne zenske discipline. Analogiju sam uzeo posmatrajuci nastupe nasih strelaca sa nekoliko prethodnih igara. Ako je npr. samo Arsovicka imala kvotu u vazdusnoj i samo Maksimovicka u trostavu, obe su kao jedine predstavnice Srbije u zenskoj pusci, automatski dobijale pravo da nastupaju i u drugoj disciplini. Jedini uslov tada je bio da treba da se ispuni MQS za ovu drugu disciplinu, sto nije nepremostiv problem ni za olimpijce polurekreativce iz nekih egzoticnih zemalja, a kamoli za ozbiljne olimpijske strelce.
Nevezano za tvoja pitanja, nesto "naglas" razmisljam. Da li vazi i obrnuta logika? Ako obe puskasice osvoje obe kvote za vazdusnu, jasno je da obe imaju kvote i za miks, samo naravno treba i neko od muskaraca da osvoji kvotu u vazdusnoj, da bi mogli da se "spoje" u miksu. I to mi je ok. Ali da li preko kvote u trostavu, i MQS u vazdusnoj, moze da se dodje i do miksa u vazdusnoj? Tu mi je veci znak pitanja, ali cenim da je opet potvrdan odgovor.