Da, da. Što bi Čvarkov rekao - fantazija.
Mnogo obrta, bukvalno na poslednjih 5 stranica saznaš rasplet. Brutalan
psiho krimi majndfak triler.
Imaju i 2 nastavka, ali koliko sam skapirao nisu direktno povezani sa ovom knjigom pa se čak i ne moraju čitati hronološki.
Prelistao sam temu da vidim da li se ranije pisalo o ovom djelu i naletio sam na preporuke od Neočekivanog, Novickog, Hudinija...
I nađem i ovo:
alcesta wrote:E da, nabavila sam Karizijevog
Šaptača i pročitala najzad
previše morbidno i krvavo za moj ukus, kao neka kombinacija Kinga i Zločinačkih umova; takve stvari pre gledam nego što volim da ih čitam. Ali inače je vrlo dobro napisano,
Ali ubila sam se da ustanovim u kojoj se zemlji događa, to me je baš nerviralo sve vreme što ne mogu da dokučim
U ovome i jeste fora jer se ne zna mjesto radnje. Nije napisano ime niti jedne ulice, grada ili države u knjizi. Osim Bosne
Jedino se ona spominje, u fazonu kada su pronašli jednu od žrtava primjetili su da je vegetacija malo drugačija na tom mjestu gdje je zakopana. I onda im je biolog oktrio da se takve promjene dešavaju na mjestima gdje postoje masovne grobnice.
Citiraću, "slične tehnike su korišćene u Bosni da bi našli masovne grobnice žrtava etničkog čišćenja."