Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 01 Jun 2015, 14:04

900-950gr brasna
40gr kvasca
125ml maslinovog ulja
100 ml mleka
150 ml vruce vode
1 kasicica secera
2 kasicece soli

1.pomesas brasno i so
2.u vruce mleko dodas secer i kvasac
3.kad kvasac odradi posao pomesas 1 i 2..i dospes 2/3 vode i maslinovo ulje,posle po potrebi dodati jos preostale vode.
Odlicne su bile,napravili smo kao i ti oko 20 komada :okk:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby Eddie Brock » 01 Jun 2015, 16:44

Uhhhhh sto dobro izgledaju :swoon: Mnogo dobar topik :jupi:
UPRAVA NAPOLJE!
User avatar
Eddie Brock
 
Posts: 18226
Joined: 23 Jan 2013, 23:17

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 01 Jun 2015, 20:05

Starsica wrote:Uuuu, što izgledaju dobro.

Nemo se ljutiš, ali tortilje treba ovako da izgledju, samo još malo da usavrši pečenje i biće :okk:

Te tvoje od "četvrt kile leba" baš ne bi rado probao. :biggrin:
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

Re: Moja kuhinja

Postby Starsica » 01 Jun 2015, 20:35

Nemo' me nerviraš :nisamja:
Vide se na ovoj slici malo:

I nisu debele s prsta, taman su. Dok ne probaš, nemoj da kudiš, ja komšiluk bre zarazila. And, as I said, u moje tortilje ne ide kvasac, normalno je da će biti deblje.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
User avatar
Starsica
 
Posts: 6964
Joined: 05 Jun 2011, 14:35

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 01 Jun 2015, 20:41

Ne vidim ovde koliko su debele al vidim da su ti malo nagorele kao i Lali :biggrin:

A dok ne probam nemam običaj da komentarisem ukus, dakle verujem ti da su ukusne, ali ih ja ne bi jeo :biggrin:
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 01 Jun 2015, 20:49

Pekao ja jednu turu kao probnu bez kvasca,nije mi se svidelo..
Sve isto kao gore samo bez mleka i kvasca,ali sa praskom za pecivo..i duplo manja kolicina brasna.Bile su savitljive,ali nisu bile socne..ove druge su mama :biggrin:
Mogao sam izvuci bar jos 10 kom na vec napravljenih 20 ali sam pravio modlu od plitkog tanjira pa sam se resavao tog viska.
LM,ove sa kvascem su sutradan bile kao da sam ih tek ispekao..samo,brzo ide na teflonu,ne znam jel im treba 20 sekundi sa svake strane..imaju malo tih crnih pufni zato sto sam direktno na njih dok su u teflonu stavljao kackavalj da se rastopi :elvis: :D
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby Skafi » 24 Aug 2015, 01:11

Ko bi rekao da može i ovako nešto da se napravi. :biggrin:



Zanimljiv kanal, inače.
https://www.youtube.com/channel/UCX-dJJ ... Uiw/videos
User avatar
Skafi
 
Posts: 27819
Joined: 04 Feb 2014, 22:26

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 06 Sep 2015, 08:59

1 zdrav dorucak,dize iz mrtvih+zdrav+lako se sprema.
Uvece potopiti u vodu 1 punu kasiku malo samlevene psenice,u drugu solju potopiti u vodu 15-20 zrna suvog grozdja.
Ujutru procediti psenicu i grozdjicu,staviti u posudu i dodati 1 narendanu jabuku,1 kasiku meda,3 kasike mlevenog badema,1 kasikicu mlevenog lana i sok od pola limuna.Promesati i to je to.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby Withnail » 06 Sep 2015, 10:23

i gladan si posle pola sata :biggrin:
User avatar
Withnail
 
Posts: 6072
Joined: 28 Mar 2011, 01:43

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 06 Sep 2015, 10:27

S' obzirom da dorucak preskacem jer me jutarnja kafa zasiti nikako..za nekog ko ima jak dorucak svakako ce mu ovo biti malo,ali nije bed ni ako se jede nesto posle ovoga.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 06 Sep 2015, 11:20

Diktator wrote:Uvece potopiti
samleti
Ujutru procediti
staviti u posudu i
dodati
narendati
samleti badem,
samleti lan,
iscediti limun
Promesati

i to je to.

I to je to, aha.

Jbt, lakse bi organizovao PVO korpus za odbranu Beograda nego pripremio taj tvoj dorucak.
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

Re: Moja kuhinja

Postby lockdown » 06 Sep 2015, 11:28

+1

Vise vremena treba za ovo nego da spremim rucak za 4 osobe :laugh:
Danju fin, noću Čarli Šin.
User avatar
lockdown
 
Posts: 21027
Joined: 22 Jun 2011, 13:15

Re: Moja kuhinja

Postby 71:70 » 06 Sep 2015, 11:41

Pa za to vreme mogu da napravim 10 omleta.
User avatar
71:70
 
Posts: 15453
Joined: 15 Mar 2011, 16:24
Location: Gde god ti da igras...

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 06 Sep 2015, 13:24

gogo23 wrote:
Diktator wrote:Uvece potopiti
samleti
Ujutru procediti
staviti u posudu i
dodati
narendati
samleti badem,
samleti lan,
iscediti limun
Promesati

i to je to.

I to je to, aha.

Jbt, lakse bi organizovao PVO korpus za odbranu Beograda nego pripremio taj tvoj dorucak.


Pa jbga,imam u posudama samleveno :biggrin:
Jedino ujutru rendam jabuku,1min i 8 sekundi.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 06 Sep 2015, 13:59

Diktator wrote:S' obzirom da dorucak preskacem jer me jutarnja kafa zasiti


Diktator wrote:Pa jbga,imam u posudama samleveno :biggrin:
Jedino ujutru rendam jabuku,1min i 8 sekundi.


:question:

:laugh:
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests