Houdini wrote:jesi pio nesto zanimljivo?
Ja se sinoc upropastih
iz nehata.
Slucajno svratih na probu u lokalnu vinariju, bilo je predvidjeno belo za kraj leta i takav je bio program:
Peter Zemer Muller Thurgau 2011- Italija oko ovoga smo se najvise sporili, meni nije leglo.
Malvazija Benvenuti 2011- Hrvatska standardna Malvazija, nista posebno.
Malvazija Radovan 2011- Hrvatska neobicna i dobra Malvazija u rangu Matosevica.
Tamjanika Budimir 2009 - Srbija raritet jer nije kupaza vec 100% Tamjanika i to je valjda prvi takav ekperiment u nas.
Basa 2011- Španija sinoc sdam preskocio jer sam ovo leto sabio 2 sanduka Base, lagano cvetno pitko vino
Bucelas premium 2011-Portugal
Odusevio me portugalac, savrseno spakovan.
St Michael Eppan pinot grigio Anger 2011- Italija
"fasisti" sa severa IT prave vrhunska vina odlican pinot, jedan od najboljih koje probao, zasluzuje da udje u kolekciju.
Sutor 2008 - Slo -Vipava puno kremasto vino trazi specificnu hranu, pastu sa 4 vrste sira, curetina sa mlincima.
E tu negde je trebao da bude kraj da se neko ne seti da je ipak zahladnelo i da bi mogli malo i na crvena
I sad vec ulazim u problem da se setim svih
Baltasar 2009 Bodegas San Alejandro Garnacha -Spanija zanimljivo, lagano pitko, crveno voce.
Pruno 2009 - Spanija - Tempraniljo sa malo CS-a i Merloa, berikirano 12 meseci odlican spanac u jos uvek pristojnoj cenovnoj kategoriji.
Roso di Montalcino 2009, ili toskanski baby Brunello, cesto ga pijem u IT mlado, mekano, odlican produzeni osecaj na nepcima.
black out
Villacreces Pruno - moj sveukupni pobednik veceri, Parker 94, odlezalo 21 mesec u velikim hrastovim buradima ( 1.500 - 2.000 lit ) cokoti stari 70 god, savrsen sklop svega sto bi trebala da poseduje vino.
black out 2; Portugalac i to je jedino cega se secam, nije ostavio nikakav poseban utisak.
Aalto Bodegas, Ribera del Duero, Spain, pobednik veceri po ostalim prisutnim, mene je jedino faciniralo sto sam prvi put u vinu osetio jasnu i veoma izrazenu notu kakaa tj crne cokolade koju cu pojesti samo u trenutcima teske secerne krize tako da je mozda i to uticalo na moj konacni sud. Ostali su spominjali snazne i reske minerale ( nemam pojma sta je to ) Parker mu dao 95 ali je meni ipak bilo na mestu br 2.
Zatim neki Ammareto Veneto, sladak pun bio bi odlican zavrsetak veceri da se neko ne seti i
Porto , nit' znam koji niti kako izgleda, puno alkohola u svakom slucaju, dokrajcio me totalno, jedva sam se do kuce dovukao nakon cega je nastupio
totalni black out.Jos uvek osecam posledice degustacije