To je super salata, iako ga ja pravim bez sunke i pavlake, samo domaci sir sa pijace i susam. Sto vise susama
Ovo je jedan moj recept, nastao u momentu kad nismo znali sta da spremamo za nedeljni rucak.
Punjeni krompirPotrebno za 4 osobe:
- od 6 do 8 vecih krompira
- 2 glavice luka
- 200 gr pecurki
- 100 gr slanine
- 100 gr sunke
- 100 gr sitnog sira, fete, ili trapista ako volite da se tegli
- jogurt
- pavlaka
- prezla
- cen belog luka
Krompir se oljusti i isece po duzini. Zatim se kasicicom izdubljuje citavom duzinom da bi mogao da se puni, koliko god je to moguce a da ne pukne. U nauljenu tepsiju poredjati krompire i u svaki krompi sipati po kasiku jogurta, da se fil za punjenje ne bi zalepio za krompi.
E sad, ono sa cime se puni. Luk iseckati na sitno i dinstati, pa kad dobije onako staklast izgled ubace se pecurke koje ce pustiti svoj sok i u njemu se kuvati. Kad su pecurke skoro gotove ubacuje se slanina, sunka i sir (ako je trapist, onda ide pred kraj). To se tek - tek pece, max minut, zbog pustanja soli, jer ako se u tom buckurisu predugo peku i sunka i slanina, pustice so i samo parce sunke ili slanine ce biti preslano da bi se jelo. Nego, gde sam stala.. Da, kad se to malo zapece, ubaci se pavlaka (ne treba cela, dovoljno je pola), jogurta odokativno, jer sto vise jogurta, vise fila. Promesa se, sjedini i doda prezla koja ce to stvrdnuti. Masa ne treba da se razilazi od prezle, nego da bude kompaktna. Na to dodati sitno iseckani beli luk, malo mesamo samo da luk pusti smek. Kad je to gotovo, punimo krompir, stavljamo u rernu i pecemo.
Bude odlicno i kao prilog i kao glavno jelo