Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: Moja kuhinja

Postby cavani » 28 Jan 2012, 14:54

Image


Image
cavani
Guest
 

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 28 Jan 2012, 19:02

vasilij zajcev wrote:...kadar je namerno malo siri jer bih da se pohvalim mojom novom konkubinom iz Sekaia (pored Osake), najpoznatijeg grada na svetu za nozeve, koju sam dobio u cetvrtak :manikir:

Jesi imao prilike da radis nesto sa keramikom?
Image
U zadnje vreme je zavladala prava pomama za njima, ovaj u IT kosta 150e, takodje je iz JP, Kyocera. ( a ima i "divljaka" koji su 20-30e/kom)
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 28 Jan 2012, 19:51

probao sam jos pre tri-cetiri godine na Fancy Food-u, sajmu hrane u NY. strasne su to ostrce, ali pre svega za seckanje, ne bih rizikovao oko kostiju... krti su do jaja, a mene uzasava mogucnost da 150evra spustim bez 100% paznje i da se oni razlete u param parcad :biggrin:

treba da kupim jedan keramicki za ronjenje. za to su vrh, ne rdjaju i ne tupe se, a mogu da preseku apsolutno sve u sta se upetljas dole
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby Houdini » 30 Jan 2012, 22:53

Vidim zajcev stiglo ti cedo from Japan? :biggrin:

Ovo sa keramikom nikad nisam drzao u ruci. kakav je? moze malo neki opis.

Nego ja gledao tako neke stvari koje idu sa sampanjcem i naletim na neki Muselin or something like that i razne varijacije na to. Step 2 nadjem jednu varijantu na netu i napravim, sa svojim modifikacijma.

file lososa
4-5 ociscenih skampa
2 belanca
maslac
malo spanaca
pola case vermuta i pola case vode
kasika senfa
biber i so
lovorov list
mirodjija

Izmiksati u blenderu belanca, skampe, maslac i senf. I to treba da bude onako bas dobro zamuceno. Ispzi se losos, odnosno ti filei.

Kada je losos gotov stavi se u tanjir, onaj pire se malo podgreje i prelije preko lososa i onda taj sos. Piece of piece.

Tu sam ja stao, jer sam ovo hteo da probam iskljucivo sa Sampanjcem, a ove trave u nastavku ne idu sa njim. Nastavak je sledeci, zapravo sos se pravi ovako:

U serpu dodati vermut, vodu, biber i lovorov list i kada provri ubaciti mirodjiju i spanac. i kada je to gotovo prelije se.

Inace probao sam foie gras u kompinaciji sa Sampanjcem i fenomenalno je :okk: ko god dodje do toga neka pari sa nekim penusavcem.
Пре свега се заборавља у каквој земљи радимо и да се упорно и систематски ради на гашењу ККП, са приоритетом да Жељко не остане. Човек ради у ненормалним условима. Свакодневно.
Има осећај кривице што клуб трпи јер није хтео да подржи мурата.
User avatar
Houdini
 
Posts: 22283
Joined: 28 May 2011, 19:28

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 01 Feb 2012, 12:35

vasilij zajcev wrote:treba da kupim jedan keramicki za ronjenje. za to su vrh, ne rdjaju i ne tupe se, a mogu da preseku apsolutno sve u sta se upetljas dole

Dva razloga protiv:

1.Može da pukne u nezgodnom trenutku, osim ako se ne nosi u paru sa još jednim čeličnim, što za kvalifikovanog koljačatm by irr ne bi trebalo da predstavlja problem.

2. 2-3 kg hobotnice te gleda iz neke šupljine u steni :odlep: , a sa keramikom ne smeš da je zabodeš međ' okice slatke :biggrin:
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 25 Feb 2012, 13:26

jel ima neko iskustva sa "sous vide" kuvanjem? konkretno, trazim vakum kese (moze i vec vakumirana hrana) i digitalne grejace vode...
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby Zli Gli » 16 Mar 2012, 13:21

Evo da podelim ono što sam juče spremao, u pitanju je prokelj sa pavlakom i piletina u senfu.

Za prokelj sa pavlakom, očistiti i oprati prokelj, u dubokom tiganju istopiti puter, staviti sitno naseckan crni luk i propržiti 5 minuta, nakon toga dodati prokelj, posoliti i pobiberiti, sipati vodu i ostaviti 15 minuta da se dinsta. Sa strane uzeti posudu u kojoj treba da se izgnječi beli luk i da se pomeša sa pavlakom. Prelije se prokelj u tiganju, malo promeša i skloni se sa ringle.

Što se tiče piletine, isecka se na kockice, uvalja se u senf, dok se zagreje ringla i tiganj, staviti ulja i propržiti na najjačoj vatri dok ne požuti. Nakon toga sve lepo servirate i po ukusu staviti origano preko sosa prokelja i pavlake. :)
User avatar
Zli Gli
 
Posts: 1979
Joined: 26 Apr 2011, 13:41
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby 71:70 » 08 Apr 2012, 13:36

Za par dana pravim neku vecericu za drustvo i nasao sam primamljiv recept za spagete sa belim vinom.
Zanima me, sta preporucujete, koje belo vino je najbolje za to?
User avatar
71:70
 
Posts: 15453
Joined: 15 Mar 2011, 16:24
Location: Gde god ti da igras...

Re: Moja kuhinja

Postby Houdini » 08 Apr 2012, 22:43

ja bih ti savetovao da ti uzmes najobicnije i najjeftinije belo vino, makar ono bilo u plastici ili tetrepaku. jer kada se skuva ono ce izgubiti sve arome i ukuse koje je imalo i nece biti toliko lose kao kada je bilo "zivo". ako bas zelis da se otvoris onda u zavisnosti od ostatka recepta stavi ili Chardonnay u slucaju da ima pileceg belog mesa, ili u slucaju da je to na bazi nekih zacina i povrca neki Sauvignon koji vuce na travu (Aleksandrovicev Trijumf ili Novi Zeland skuplja varijanta) ili neki Gewurtztraminer iz Alzasa.

ako je neka treca stvar u osnovi tog sosa reci, pa cu ti dati predlog.
Пре свега се заборавља у каквој земљи радимо и да се упорно и систематски ради на гашењу ККП, са приоритетом да Жељко не остане. Човек ради у ненормалним условима. Свакодневно.
Има осећај кривице што клуб трпи јер није хтео да подржи мурата.
User avatar
Houdini
 
Posts: 22283
Joined: 28 May 2011, 19:28

Re: Moja kuhinja

Postby Moebius » 31 May 2012, 17:21

Image
Moebius
 
Posts: 3159
Joined: 22 Mar 2011, 12:13

Re: Moja kuhinja

Postby Houdini » 01 Jun 2012, 00:55

Jedna brza salata od gambora.

- 400g gambora
- 50g crni luk
- cen belog luka (moze i vise ukoliko neko zeli)
- 50g mirodjije (ili komorac ili radic)
- 20g ruzmarina
- Pola deci do deci belog vina (najbolje Chardonnay)
- 100g majoneze i pavlake

1. Sitno iseckati i dinstati crni luk na maslacu.
2. Kad je gotovo ubaciti sitno iseckati beli luk
3. Kad zamirise ubaciti gambore
4. Istog momenta cim pocnu da pustaju vodu skinuti da ne bi postali sitni.
5. Kada se ohladi ubaciti majonez, pavlaku, mirodjiju, ruzmarin i sve izmesati
6. Servirati na tostu ili samo kao predjelo.

Odlicna i lagana stvar za napraviti :okk:
Пре свега се заборавља у каквој земљи радимо и да се упорно и систематски ради на гашењу ККП, са приоритетом да Жељко не остане. Човек ради у ненормалним условима. Свакодневно.
Има осећај кривице што клуб трпи јер није хтео да подржи мурата.
User avatar
Houdini
 
Posts: 22283
Joined: 28 May 2011, 19:28

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 07 Jun 2012, 10:09

nesto jednostavno..

slani rolat

za 4 osobe sa osrednjim apetitom :laugh:

potrebne namernice


-1/2kg kora za pitu(sto tanje i svezije to bolje)
-2 pavlake
-2 jaja
-250gr kackavalja ili mocarele
-100gr tost sira
-250gr rendane sunke
-kecap
-origano

Prvo staviti 3 kore pa gornju namazati kecapom,potom dodati jos dve pa namazati izmucenu smesu jaja i pavlake,potom staviti jos dve kore i posuti kackavalj a preko njega naslagati tost sir..potom staviti jos dve kore i posuti izrendanu sunkaricu i dodati origana po zelji..staviti jos dve kore i preliti smesom pavlake i jaja..urolati (dobicete oblik hleba) i na gornji deo preliti ostatak smese pavlake i jaja..
staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200c..
pece se oko 20 min...

prijatno
:copa1:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18505
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 01 Nov 2012, 10:59

jel spremao neko curetinu sa mlincima?
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18505
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby Блок_64 » 24 Nov 2012, 02:15

Liv wrote:
Goca_64 wrote:
Liv wrote:
Obozavam jela koja se, maltene, "sama spremaju" :D

Takodje :D Ja ga zato chesto i pravim, jer nemam vremena da se bakcem po kuhinji (sem eventualno vikendom) a gulash fino tutnem u rernu i ne gledam ga dok se ne skrchka. Image


Ух ух ух,колико ви онда немате појма о гулашу.Мој је убедљиво најбољи али рецепт не дам :jezik:


Image
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
User avatar
Блок_64
 
Posts: 3142
Joined: 02 Jun 2011, 21:47
Location: Србија - Београд

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 17 Jan 2013, 12:10

Mozda i nije za ovu temu,samo da vas upozorim da ne konzumirate mesne preradjevine iz Madjarske u vecim kolicinama,a da iste uopste ne dajete deci.
Drugarica mi je doktorka u ZR i imala je slucaj devojcice od 4 godine kojoj su naglo pocele da rastu grudi :huh: Nisu znali sta je,na kraju su na spec. istrazivanjima ustanovili da je u pitanju ishrana,tj curetina koja se u Madjarskoj puni hemijom.Drugi slucaj je mladic 30 godina koji se osuo po celom telu..takodje od preradjevina iz Madjarske.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18505
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests