Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: Moja kuhinja

Postby vicharhcp » 09 Jan 2012, 18:31

Houdini wrote:Jeste Holandjani su u pitanju, inace program je poceo sa emitovanjem pre par dana u svetu, tako da se nadam da ce biti i novih i boljih sadrzaja vremenom. Kako su meni danas rekli i Dzejmi Oliver treba da radi neke lajv emisije na njemu, ko ga voli eto prilike.

Na ovom kanalu je Rudolf daleko najbolji. Probala sam par njegovih recepata i bili su sjajni. A najbolje od svega je sto su jako jednostavni za pripremanje.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
User avatar
vicharhcp
 
Posts: 5260
Joined: 15 Mar 2011, 09:54
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 09 Jan 2012, 19:28

Liv wrote:
vasilij zajcev wrote:Mladi luk (2 struka)
Persun (pola veze ili manje)
Ljuta papricica (pola ili manje)
Beli luk (1 ceno)
Djumbir (2-3cm korena)
Soja sos (5 kasika ili ¼ case)
Ulje (2 kasike)
Secer (1 kasika)
Med (1 kasicica)
Sirce ili sok od limuna (1 kasicica)
...

Pretpostavljam da se sve sitno isecka i smucka, jel treba da se kuva? ili sve ide sveze?

Svidja mi se i Indonezanska salata, bas volim takve recepte. :thumbup:

sve sveze. bude prilicno gusto na ove razmere...persun vizuelno dominantan u braon sosu. ja napravim teglicu pa mi ostane preko cele nedelje...moze da se ubacuje i kao premaz u poslednjoj fazi pecenja. sa dzigom ide do jaja..

inace, ljudi, vi sto kuvate, koje nozeve koristite? ja sam u miraz doneo neke caletove Solingene ali sam ih vremenom razjebao (tranziranje zaledjene curke, pranje u masini, ispadanje). sad hocu da kupim neke za do kraja zivota...mozda odem u Japan u martu pa razmatram da se otvorim za neke "katane" tamo
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby Liv » 09 Jan 2012, 20:17

Sjajno. Planiram da pravim neko pecenje ove nedelje, bas cu da isprobam :)
Liv
 
Posts: 4767
Joined: 04 Jun 2011, 19:06

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 09 Jan 2012, 22:04

obavezno, bolesno dobar sos...mada ziv nisam sto se ovaj Houdini ne javlja od kad je rekao da mora da ga proba :biggrin:

inace, apropo nozeva, malo sam istrazivao "Japance" (danas sam saznao za mogucnost ponovnog puta tamo) i tu ima mnogo zanimljivih setova npr, da ne moras da se ogranicis na jednog proizvodjaca. najludji mi je ovaj:
Image
gde su i "secko" i "psiho" best selleri u svojim kategorijama, uradjeni su od celika za katane (jedan proizvodjac je i proizasao iz radionice za maceve) i naostreni tehnikama starim 1000 dina... ovakva trojka (a trojke su, Djuro, sta? :biggrin: ) kosta oko 300 evra

ipak, ono sto svi kazu jeste da se japanski nozevi umnogome razlikuju od nemackih, ili bilo kojih drugih, kvalitetnih nozeva. pre svega u tom balansu drske i ostrice, naravno ostrini, ali i odrzavanju. kosooki bi se posrali na samurajske pretke da za kujnu ne kuju ko za klanje...a tako moras i da odrzavas/ostris

kako ja trenutno kuckam sa flasterom na jagodici levog palca (supjani bilmez seckao kis.kupus tek naostrenim Solingenom za Bozic :triprsta: ), verovatno cu se odluciti za neku low end varijantu sa ostrva. npr:
Image

...inace, kako se moj naslednik (dok se sva druga deca igraju rata) najvise igra "kuvanja" u kuci (draga Saveta, da li je moj tata gay?), sto podrazumeva praznjenje fijoka u kuhinji, ove lutkice ce na magnet pa na zid
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby Liv » 09 Jan 2012, 22:50

'Oce te pustiti uopste da uneses to u avion? Razmishljala sam mami da uzmem jedan kvalitetan set, ali uvek odustanem jer mislim da ce me cimati Britanci..
Liv
 
Posts: 4767
Joined: 04 Jun 2011, 19:06

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 10 Jan 2012, 09:14

stavim u check in prtljag i ne bi trebalo da bude problema..
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby Liv » 10 Jan 2012, 11:53

Javi jel uspelo :D
Liv
 
Posts: 4767
Joined: 04 Jun 2011, 19:06

Re: Moja kuhinja

Postby Houdini » 10 Jan 2012, 15:11

U al' ste se raspisali u poslednje vreme, kosarkaski deo foruma daje svoj doprinos :biggrin:

vicharhcp wrote:Na ovom kanalu je Rudolf daleko najbolji. Probala sam par njegovih recepata i bili su sjajni. A najbolje od svega je sto su jako jednostavni za pripremanje.

Ako je to onaj plavusan, sto ima lude recepte i meni je taj najbolji. Pre par nedelja sam gledao neku varijantu Avokada i ljute paprike, medjutim zaboravio da zapisem recept :tap: a bas sam hteo da probam tu stvar.

vasilij zajcev wrote:obavezno, bolesno dobar sos...mada ziv nisam sto se ovaj Houdini ne javlja od kad je rekao da mora da ga proba :biggrin:

Nista me ne pitaj, zamalo eskalacija nasilja na bozicnoj trpezi...kada su probali sos ekipa 60+ je pocela da bogohuli na najrazlicitije moguce nacine, pominjali su Isusa, krv, majku, pa i samog Boga te kako bi opstili sa istim :krsti:

Salu na stranu, meni je fenomenalan, onako mirisom mene malo podseca na Tzatziki salatu (pogotovo jer sam ja koristio maslinovo ulje), a u ustima je jos bolje (bez dvosmislenih sala :biggrin: ), bas kompleksno, na tren slatkasto, na tren ljutkasto, na tren kiselkasto, stvarno sam odusevljen. Ja sam ga inace klopao sa grilovanim batkom, ali dobro si ti rekao da i sa jacim mesom ide odlicno.

Mladjoj i srednjoj ekipi se bas dopalo, cak sestra kaze da je probala nesto slicno u Portugaliji, dok matorci nisu bili preterano odusevljeni, cak je deda rekao, citiram "Nuto bene, sta ti meni turas luk i med zajedno, med ide s' oraji a luk s' so i to odvojito" :biggrin: .

E jedino nisam imao svez djumbir, pa sam onaj Kotanyi zacin stavio. Jesi probao jos nesto da ubacujes, mozda neki muskatni orascic ili kari? Ja cu da probam sledeci put.

vasilij zajcev wrote:...inace, kako se moj naslednik (dok se sva druga deca igraju rata) najvise igra "kuvanja" u kuci (draga Saveta, da li je moj tata gay?), sto podrazumeva praznjenje fijoka u kuhinji, ove lutkice ce na magnet pa na zid

:laugh:

Liv wrote:'Oce te pustiti uopste da uneses to u avion? Razmishljala sam mami da uzmem jedan kvalitetan set, ali uvek odustanem jer mislim da ce me cimati Britanci..

Pusti ti zajceva, njega jos od White House incidenta na granici ne smeju ni da pretresaju, uranijum u Iran moze da unese, a kamoli noz u Srbiju :biggrin:

Sto se nozeva tice, ja imam neki mali od 300 dinara i sa njim sve radim :crybaby: Ali sam imao srecu da pre koji mesec pomazem zeni koja je kuvar u NYC i koristim njene nozeve...fantazija, kada sam krenuo da secem, imao sam isti osecaj kao kada sam prvi put probao bez...dobro neke stvari nisu za ovaj topik :biggrin: . Poenta je da za dobre nozeve stvarno vredi dati para, i ko god voli da kuva treba da ima jedan dobar set.
Пре свега се заборавља у каквој земљи радимо и да се упорно и систематски ради на гашењу ККП, са приоритетом да Жељко не остане. Човек ради у ненормалним условима. Свакодневно.
Има осећај кривице што клуб трпи јер није хтео да подржи мурата.
User avatar
Houdini
 
Posts: 22247
Joined: 28 May 2011, 19:28

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 10 Jan 2012, 17:15

Houdini wrote: Nista me ne pitaj, zamalo eskalacija nasilja na bozicnoj trpezi...kada su probali sos ekipa 60+ je pocela da bogohuli na najrazlicitije moguce nacine, pominjali su Isusa, krv, majku, pa i samog Boga te kako bi opstili sa istim :krsti:

Salu na stranu, meni je fenomenalan, onako mirisom mene malo podseca na Tzatziki salatu (pogotovo jer sam ja koristio maslinovo ulje), a u ustima je jos bolje (bez dvosmislenih sala :biggrin: ), bas kompleksno, na tren slatkasto, na tren ljutkasto, na tren kiselkasto, stvarno sam odusevljen. Ja sam ga inace klopao sa grilovanim batkom, ali dobro si ti rekao da i sa jacim mesom ide odlicno.

Mladjoj i srednjoj ekipi se bas dopalo, cak sestra kaze da je probala nesto slicno u Portugaliji, dok matorci nisu bili preterano odusevljeni, cak je deda rekao, citiram "Nuto bene, sta ti meni turas luk i med zajedno, med ide s' oraji a luk s' so i to odvojito" :biggrin: .

E jedino nisam imao svez djumbir, pa sam onaj Kotanyi zacin stavio. Jesi probao jos nesto da ubacujes, mozda neki muskatni orascic ili kari? Ja cu da probam sledeci put.

:biggrin:

ja sam momacki izleteo sa tim (sa grilovanim vratom) pred tastu (liberalna za nove ukuse), tasta (skroz konzervativan), pasenoga (licki ratnik) i svastiku (na mamu otvorena) i bukvalno su svi rekli da je do jaja...mada su oni naviknuti na moje zajebancije sa kontrastima u ukusima

nisam isao na orascice ili kari (mislim da je suvise dominantan zacin za ovoliku mesavinu), a djumbir je dobar zbog one njegove specificne ljutine, ali i blagotvornog dejstva na zeludac, sto je bitno kod ovoliko zacina :biggrin:

ja ga uzimam svezeg u Super Veru, ali ga ima i u drugim supermarketima po gradu. ono sto ovde nigde nisam nasao je vasabi...samo onaj u prahu sto se mesa s vodom. ima li neko ideju?

...a kad sam vec kod toga, a i nozeva, sushi je npr jelo kod koga nozevi neverovatno dolaze do izrazaja. ako je dobar losos (ja kupujem ove norveske u Merkatoru) on se odseca u jednom potezu "k' sebi", nikako se ne pravi "povratna" (posto su mu vlakna vrlo porozna i onda sjebes formu...sto je pola nigiri-sushija). ista stvar je sa odvajanjem od koze...ako ne "brije", sve ce otici dodjavola

slicna stvar sa tatar-biftekom...on se takodje izvorno secka (verujte mi, bio sam veren za Poljakinju :biggrin: ) iako svi misle da je to mleveno meso. ako nemas ozbiljnu nozekanju ima sve gnjecavo da bude...

necu ici na segment klanja domacih ili tranziranja divljih zivotinja, ima gurmana koji su na to alergicni, ali meni je to neizostavni deo kuvarskog znanja. missim, pokojni deda bi bas bio zadovoljan da me vidi kako danas baratam nozom :vidbudale:
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby loki » 21 Jan 2012, 01:32

vasilij zajcev wrote:
ja ga uzimam svezeg u Super Veru, ali ga ima i u drugim supermarketima po gradu. ono sto ovde nigde nisam nasao je vasabi...samo onaj u prahu sto se mesa s vodom. ima li neko ideju?
:vidbudale:



Zavisno kakvu ideju trazhish. Imao je jedno vreme u pasta-formi i techan (ovo nisam probao kakvo je, niti mi je uopshte ideja technog jasna, pretpostavljam da je samo pomeshan prah sa previshe vode) na trecem spratu kod Kineza u onom novom trzhnom centru, pa ako ti to odgovara mozhesh tamo pogledati. [ne odgovaram da ima i dalje, uvek variraju sa snabdevenoshcu bilo chega shto nije soja sos]

Shto se svezheg tiche, nisam vidjao u Bg-u, najblizhe shto se mozhesh nadati je Budimpeshta. Za to ti lakshe da naruchish sadnice ili seme pa da gajish sam :D
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.
User avatar
loki
 
Posts: 167
Joined: 05 Jun 2011, 18:37
Location: homeless

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 21 Jan 2012, 10:27

loki wrote:
vasilij zajcev wrote:
ja ga uzimam svezeg u Super Veru, ali ga ima i u drugim supermarketima po gradu. ono sto ovde nigde nisam nasao je vasabi...samo onaj u prahu sto se mesa s vodom. ima li neko ideju?
:vidbudale:



Zavisno kakvu ideju trazhish. Imao je jedno vreme u pasta-formi i techan (ovo nisam probao kakvo je, niti mi je uopshte ideja technog jasna, pretpostavljam da je samo pomeshan prah sa previshe vode) na trecem spratu kod Kineza u onom novom trzhnom centru, pa ako ti to odgovara mozhesh tamo pogledati. [ne odgovaram da ima i dalje, uvek variraju sa snabdevenoshcu bilo chega shto nije soja sos]

Shto se svezheg tiche, nisam vidjao u Bg-u, najblizhe shto se mozhesh nadati je Budimpeshta. Za to ti lakshe da naruchish sadnice ili seme pa da gajish sam :D

da znas da mi je padalo na pamet... inace, najblizi originali su u Becu, gde ima prodavnica japanske hrane...malobrojna japanska zajednica Beograda tamo kupuje, mislim da moze i da se naruci

ja kuci drzim taj u prahu, kupujem ga u Zdravoj hrani na uglu Vlajkoviceve i Svetogorske, ali bih se zadovoljio i tim u tubi
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby loki » 21 Jan 2012, 17:02

vasilij zajcev wrote:
loki wrote:
vasilij zajcev wrote:
ja ga uzimam svezeg u Super Veru, ali ga ima i u drugim supermarketima po gradu. ono sto ovde nigde nisam nasao je vasabi...samo onaj u prahu sto se mesa s vodom. ima li neko ideju?
:vidbudale:



Zavisno kakvu ideju trazhish. Imao je jedno vreme u pasta-formi i techan (ovo nisam probao kakvo je, niti mi je uopshte ideja technog jasna, pretpostavljam da je samo pomeshan prah sa previshe vode) na trecem spratu kod Kineza u onom novom trzhnom centru, pa ako ti to odgovara mozhesh tamo pogledati. [ne odgovaram da ima i dalje, uvek variraju sa snabdevenoshcu bilo chega shto nije soja sos]

Shto se svezheg tiche, nisam vidjao u Bg-u, najblizhe shto se mozhesh nadati je Budimpeshta. Za to ti lakshe da naruchish sadnice ili seme pa da gajish sam :D

da znas da mi je padalo na pamet... inace, najblizi originali su u Becu, gde ima prodavnica japanske hrane...malobrojna japanska zajednica Beograda tamo kupuje, mislim da moze i da se naruci

ja kuci drzim taj u prahu, kupujem ga u Zdravoj hrani na uglu Vlajkoviceve i Svetogorske, ali bih se zadovoljio i tim u tubi


Vidi, ja sam razmishljao caleta da nalozhim da nema shanse da ga uzgaja na ovom podneblju (cale ima hobi pokushavanja da pobedi prirodu shto se tiche gajenja biljki na podneblju gde im niti mesto niti vreme nije), ali preretko ga vidjam da bi mi uspeo plan. Ako sluchajno uspem cu javim rezultate : :biggrin:

A shto se tiche ove ozbiljnije varijante, kada budem ishao u nabavku soja sosa kod Kineza pogledacu da li imaju ovog u tubi trenutno, pa cu napisati ovde. Ako nishta, prednost kupovine tamo je shto mogu za normalnije cene da se kupe normalne kolichine, jer u prodavnicama zdrave hrane kada za neshto vide da nisu ovsene pahuljice otprilike stave po nulu vishe na cenu.
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.
User avatar
loki
 
Posts: 167
Joined: 05 Jun 2011, 18:37
Location: homeless

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 28 Jan 2012, 10:00

posrnula nam tema, drugari. volite/spremate li biftek? ja sam prosle subote kupio komadinu od 1.7kg i jutros spremam poslednje komade u beef dorucku (komadici sa jajetom i salatom) pa mi je to dobar slagvort za par recenica o Kralju mesa :biggrin:

pre nekoliko godina sam dobio par dobrih saveta za pripremanje najplemenitijeg od svih vrsta mesa, i to od bivseg sefa kuhinje u Hajatu. najbolja fora pre svog secenja na komade i mariniranja mi je da se ceo komad "vakumira" (dal u plasticnom celofanu iz goga cemo pazljivo izvuci i poslednje dzepove vazduha i "zavrnuti" ga na krajevima kao kobaju, dal u ovim plasticnim posudama koje imaju ventil za izvlacenje vazduha). takav, bez ikakvih zacina, moze da stoji 24-72h u frizideru. ideja je da meso "sazri" pre mariniranja

samo mariniranje najcesce radim mesavinom alkohola (konjak ili viski, zavisi sta imam otvoreno) i suncokretovog ulja. za ovaj sad sam ubacivao i Vorcester, a mleo sam i one raznobojne bibere...moze i beli luk da se stavi ili vlasac. ne volim kad ljudi stavljaju senf, a cesto je u receptima...radi se o suvise jakom namazu za moj ukus, koji su kuvari poceli da koriste pre svega za bajato meso (vraca se svezina, neutralizuje onaj zadah ustajalosti)...slicno kao i sirce. ovako u alkoholu i ulju sam znao da drzim meso po sedam dana i sjajno je kad se samo malo proprzi posle (mada ja generalno volim zivlje)
...u sredu sam, inace, iz Azerbejdzana doneo vrhunski (X.O) konjak, Karabah, i iskoristio za ovaj ogromni komad bifteka. neverovatno je kako se ona hrastova aroma uvuce u meso

najcesce ga spremam u velikim komadima, kad sam avanturisticki nastrojen, i do 400g, na rostilju ili na (puteru) rostiljskom tiganju. za prvo spremanje ovog sam napravio sos od vrganja i garnirao sa nekim mojim krompirom, ali mi je najbolji straight, recimo sa grilovanim povrcem. sinoc sam u drugom spremanju pravio beef-salatu (grilovano povrce, neki slatkasti sos, i komadici proprzenog bifteka)
...i to su ujedno moji najcesci nacini spremanja. +tatar, ali to je vec zasebna tema

dajte vi neke trips and tricks ako imate
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

Re: Moja kuhinja

Postby gogo23 » 28 Jan 2012, 12:32

vasilij zajcev wrote: na rostilju ili na rostiljskom tiganju, straight

Svako drugo zamuljavanje bifteka u kojekakve sosove je zločin. Kao kad bevandiraš ili špricerišeš vino. Što se tiče mariniranja svašta smo probavali, ali se zadržavamo na čistom suncokretovom ulju, najmanje menja, tj ne menja ukus..sve dok je ovo naše meso ovako dobro. Sa strane grilovano povrće ili pomfrit ( leto-zima) , zelena ili mix zelenih salata i čaša kabernea.
Inače, najveći uspeh mi je što sam juniora navukao da proba i zadnje 2-3 godine ga jede kao ja, a to je neki medijum -.
gogo23
 
Posts: 7075
Joined: 23 Mar 2011, 01:00

Re: Moja kuhinja

Postby vasilij zajcev » 28 Jan 2012, 12:44

gogo23 wrote:
vasilij zajcev wrote: na rostilju ili na rostiljskom tiganju, straight

Svako drugo zamuljavanje bifteka u kojekakve sosove je zločin. Kao kad bevandiraš ili špricerišeš vino. Što se tiče mariniranja svašta smo probavali, ali se zadržavamo na čistom suncokretovom ulju, najmanje menja, tj ne menja ukus..sve dok je ovo naše meso ovako dobro. Sa strane grilovano povrće ili pomfrit ( leto-zima) , zelena ili mix zelenih salata i čaša kabernea.
Inače, najveći uspeh mi je što sam juniora navukao da proba i zadnje 2-3 godine ga jede kao ja, a to je neki medijum -.

ovaj moj se ucirka od alkohola, a generalno voli krvavo (na taju) pa me je po nekad strah kad poludi posle...na svu muku se zove Vuk :biggrin:
inace, evo, slikao sam malopre poslednje medaljoncice koje sam isekao za dorucak...tacno sedam dana od kupovine. gde se vidi 5-7mm potamele "kore" od marinade:
Image
...kadar je namerno malo siri jer bih da se pohvalim mojom novom konkubinom iz Sekaia (pored Osake), najpoznatijeg grada na svetu za nozeve, koju sam dobio u cetvrtak :manikir:
User avatar
vasilij zajcev
 
Posts: 2961
Joined: 15 Mar 2011, 08:11

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests