Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: Moja kuhinja

Postby Baron » 17 Jan 2013, 15:10

@ Aleksa, jel' to meso deluje i na starije koke ? Hmm...
User avatar
Baron
 
Posts: 17748
Joined: 25 Sep 2012, 18:21

Re: Moja kuhinja

Postby Starsica » 17 Jan 2013, 15:29

Mi te mesne preradjevine jedemo redovno i nisam primetila da ikakve promene u grudnom pojasu :D
Ali da, da je napunjeno hemijom, to stoji.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
User avatar
Starsica
 
Posts: 6964
Joined: 05 Jun 2011, 14:35

Re: Moja kuhinja

Postby lockdown » 26 Jan 2013, 20:29

Imam jedan recept za kolac da podelim ... Ponekad ga spremim, vrlo jednostavno a ukusno ...

20dag brasna ( oko 22 kasike)
20dag secera (oko 14 kasika)
1 dcl mleka
1 dcl ulja
4 jaja
1 prasak za pecivo
1 vanilijin secer
4 kasike cokolade u prahu

Sve to izraditi mikserom i ispeci u tepsiji na 180C oko 25min ... Izrezes na pola i filas nadevom po sredini i odozgo ...

Nadev
2 kisele pavlake
5 kasika secera u prahu
10 dag kokosovog brasna (oko 5-6 kasika)

I da ide kisela pavlaka i meni je bilo cudno dok nisam probao tu kombinaciju ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
User avatar
lockdown
 
Posts: 21027
Joined: 22 Jun 2011, 13:15

Re: Moja kuhinja

Postby Starsica » 17 Mar 2013, 22:44

Pita sa jabukama

Potrebno za testo (ako govorimo o tepsiji precnika oko 25 cm):

- 300 grama brasna
- 100 grama istopljenog margarina za kuvanje
- oko pola solje vode
- kasika secera
- tri prstohvata soli

Fil:

- kilogram jabuka (mada, komotno moze i vise, po ukusu)
- 150 grama smedjeg secera
- kesica cimeta (opet, moze po ukusu)
- kasika brasna

I korica odgore:

- 100 - 150 grama smedjeg secera (ko zeli sladje, stavice vise)
- 150 grama brasna
- 100 grama otopljenog margarina za kuvanje

Sto se tice testa, svi se sastojci pomesaju, umese i kad je smesa kompaktna, uvije se u foliju i stavi u frizider na nekih pola sata.
Jabuke se ociste, od vaseg ukusa zavisi da li cete jabuke rendati ili seci na vece parcade. Opet, sve se pomesa, jabuke, cimet, secer i brasno, to ce divan sok da pusti.

Image

U medjuvremenu, treba napraviti ono sto ide kao korica odgore. Kada pomesate sve sastojke, dobicete kompaktnu, tvrdu masu.
Modlu premazite brasnom (ili i sa uljem/margarinom/sAs mascu pre nego sto premazete brasnom), testo izvadite iz friza i razvijete ga za tepsiju, ubacite fil i odgore vam treba ono sto ste dobili kao tvrdu masu, ali kako? Otkinete mali komad te tvrde mase, metnete medj' dlanove i sitnite iznad fila, da izgleda kao da padaju mrvice i to radite dok sve ne potrosite. Tu sliku nemam, nisam se setila da je slikam. Kad ste sve zavrsili, stavite pitu jos malo u frizider, desetak minuta. Pece se nekih 40 - 50 minuta na 180 stepeni.

Image

Image

Extra je sto je testo skroz krckavo, a unutra je sveeee finoooo mekano i socno i odma' sokovi krecu na usta :drool:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
User avatar
Starsica
 
Posts: 6964
Joined: 05 Jun 2011, 14:35

Re: Moja kuhinja

Postby ОГИ » 20 Jun 2013, 19:04

Image

Sok od zove. Niste svjesni kako osvježava na ovoj crkavici. U frizider i vraća u život..
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
User avatar
ОГИ
 
Posts: 10111
Joined: 05 Oct 2011, 23:29
Location: преко Дрине

Re: Moja kuhinja

Postby Withnail » 20 Jun 2013, 20:25

a prica da muskarci ne treba da ga piju? :biggrin:
User avatar
Withnail
 
Posts: 6072
Joined: 28 Mar 2011, 01:43

Re: Moja kuhinja

Postby ОГИ » 21 Jun 2013, 14:21

Withnail wrote:a prica da muskarci ne treba da ga piju? :biggrin:


To ne znam, objasni? Nisam upućen..
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
User avatar
ОГИ
 
Posts: 10111
Joined: 05 Oct 2011, 23:29
Location: преко Дрине

Re: Moja kuhinja

Postby Withnail » 21 Jun 2013, 19:16

pa kao muskarci ne treba da piju zovu zbog potomstva...ja sam to drao kao mali samo tako, pa onda kad smo culi to nismo vise pravili (mada je vise nije ni bilo na selu)...videcemo za koju godinu dal je ostavilo posledice :biggrin:
User avatar
Withnail
 
Posts: 6072
Joined: 28 Mar 2011, 01:43

Re: Moja kuhinja

Postby Dare » 12 Mar 2014, 02:39

Withnail wrote:pa kao muskarci ne treba da piju zovu zbog potomstva...ja sam to drao kao mali samo tako, pa onda kad smo culi to nismo vise pravili (mada je vise nije ni bilo na selu)...videcemo za koju godinu dal je ostavilo posledice :biggrin:


Slučajno nađoh ovu temu , i vidjeh ovo. Nadam se da se zezaš , ako je istina , moja porodična loza je ugašena. :crybaby: Koliko sam samo ovoga popio eeee.

Nego , ajde dajte neki recept vi što volite da kuhate, poželio sam da jedem rižu , piletinu , dajte nekako to dvoje u kombinaciji , pa da napravim. :D Ne trebam govoriti , da ne smije biti puno zahtjevno za praviti. :D
https://youtu.be/LI4u63mvQ-Q
User avatar
Dare
 
Posts: 13731
Joined: 21 Dec 2012, 14:23

Re: Moja kuhinja

Postby Eddie Brock » 12 Mar 2014, 11:24

ja znam neki Riza,piletina,secerac i neke paprike i jos povrca po zelji......Ide i neki zacin.... :beyond:
UPRAVA NAPOLJE!
User avatar
Eddie Brock
 
Posts: 18226
Joined: 23 Jan 2013, 23:17

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 24 Aug 2014, 14:33

Brutalan preliv za pizzu/spagete..
Sastojci:
Rajcica :biggrin: Paradajiz 8-10 -->bitna je sorta,ako imate domaci(neindustrijski tim bolje,npr volovsko srce)
Crni luk 2 glavice
Beli luk 10-14 cenova u zavisnosti od velicine
Maslinovo ulje za pecenje(moze i suncokretovo)
Bosiljak (najbolje svez,ali moze i susen) 2 kasicice
So 4 kasicice
Biber 2 kasicice(sveze mleven)
Origano 3 kasicice
Secer(smedji) 6 kasicica(ukoliko koristite beli dovoljno je 4)

Rajcicu oprati i staviti u vecu posudu koju ste pre toga napunili vodom.Staviti posudu na vatru i sacekati da provri kako bi se koza rajcice lakse ljustila.Potrebno je malo vremena za ovaj posao jer koza povrca brzo puca.Kad je gotovo skinuti sa vatre,oljustiti kozicu,i paradajiz iseckati sto sitnije.
U drugu posudu staviti ulje,pa malo prodistanti prethodno iseckan crni i beli luk..dodati paradajiz i mesati.Potom dodavati zacine(sve osim origana koji dodajete na kraju).Kuva se dok ne ispari veci deo vode.Ostaviti da se ohladi pa staviti u tegle u frizider ili odmah iskoristiti za spagete napolitana :okk:
Dobar tek :D
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby irriducibili » 24 Aug 2014, 22:34

A zlicica Vegete? :question:
irriducibili
 
Posts: 24900
Joined: 14 Mar 2011, 23:13

Re: Moja kuhinja

Postby Baron » 24 Aug 2014, 22:59

Za ovaj je dovoljna rajcica :D
User avatar
Baron
 
Posts: 17748
Joined: 25 Sep 2012, 18:21

Re: Moja kuhinja

Postby Crazy Soul » 24 Aug 2014, 23:26

ImagePo kolicini namirnica ovo izgleda da su spagete za najmanje 10 osoba u pitanju Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
User avatar
Crazy Soul
 
Posts: 6459
Joined: 05 Apr 2011, 09:19
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 26 Aug 2014, 14:30

Crazy Soul wrote:ImagePo kolicini namirnica ovo izgleda da su spagete za najmanje 10 osoba u pitanju Image


cini ti se,za cetvoro je..dosta toga ispari :crybaby:

@irr

ne ide zlica podravkine vegete :biggrin: ne volim te zacine :jezik:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18504
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests