Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: Moja kuhinja

Postby Obeliks » 20 Sep 2020, 11:16

@Pera
Ne zaboravi na vino i beli luk na kraju. Lovr obaveza u toku kuvanja...
KKP je religija.
Kao i svaka religija ima dosta dogmi, zasniva se na ljubavi i veri, a njeni pratioci su fanataci.
User avatar
Obeliks
 
Posts: 1850
Joined: 23 Mar 2011, 15:20

Re: Moja kuhinja

Postby Dragan032 » 20 Sep 2020, 13:02

Krcka se... Videcemo sta ce biti, dodao sam i malo slanine, a dodacu i paradajz... Zacini kasnije
Jedva nadjoh slaninu da valja, sve neke barene
User avatar
Dragan032
 
Posts: 1233
Joined: 25 Jan 2014, 16:02

Re: Moja kuhinja

Postby PERA » 20 Sep 2020, 13:42

Dragan032 wrote:Krcka se... Videcemo sta ce biti, dodao sam i malo slanine, a dodacu i paradajz... Zacini kasnije
Jedva nadjoh slaninu da valja, sve neke barene


Sa paradajizom nemoj preterati zna da nadjaca ukus i miris mesa. Onda osetis samo paradajiz. Ako ga vec ubqcujes onda ne stavljaj senf i pavlaku. Moze samo kasicica aleve pred kraj ako volis taj ukus paprike .
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8644
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: Moja kuhinja

Postby Dimitrije » 20 Sep 2020, 13:49

Dodajete li malo šećera kada kuvate paradajz da ubijete kiselinu?
"Eksel tabele? Pa napravite vi eksel tabele." ćoravi, Feb 2023.
User avatar
Dimitrije
 
Posts: 5637
Joined: 16 Jul 2014, 10:32

Re: Moja kuhinja

Postby balkanski spijun » 20 Sep 2020, 13:53

Vi niste normalni :hatman:

Ako si dodao vise paradajza,da ubijes kiselinu malo secera,a jos bolje kasicica meda.

Dodaj belo vino oko 300 ml.

Ja danas spremam jagnjetinu,obavezno supa,za salatu lucane paprike,kupus I ono sto najvise volim uz meso.Mleveni paradajz I paprika ukuvano I dodamo malo ljute, biber I beli luk.Prilog brokoli I les krompir.

Ko sta voli.

Ps.

Nemoj da zamerite.Kucam s telefona i ukucam jedno,ono ispadne deseto.Stalno ispravljam.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13168
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: Moja kuhinja

Postby Dragan032 » 20 Sep 2020, 14:39

Sta da kazem...ispalo je odlicno... Hvala svima na savetima
Paradajz se nije osetio mnogo, ali je zato ukus slanine bio dominantan, iako nisam mnogo stavio... Prava domaca, otopila se. Senf i pavlaku svakako nisam ni stavljao, to mi je bilo previse za prvi put :biggrin:
Aleve sam stavio dve ravne kafene kasike.
Ma, sve je leglo, a leze i Kisov Merlot.

Uh, sto je meni lepo danas!
User avatar
Dragan032
 
Posts: 1233
Joined: 25 Jan 2014, 16:02

Re: Moja kuhinja

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 15:19

E bravo majstore! :drinks:
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: Moja kuhinja

Postby Dimitrije » 20 Sep 2020, 15:33

Znaju li nam gospoje o čemu diskutujemo već danima?
"Eksel tabele? Pa napravite vi eksel tabele." ćoravi, Feb 2023.
User avatar
Dimitrije
 
Posts: 5637
Joined: 16 Jul 2014, 10:32

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Danguba » 20 Sep 2020, 16:02

ExEr wrote:Brat moj iz Bujanovac, od Surdulicu do Kumanovo i Skoplje isti recepti, samo zaboravio si da se kapama prelije s kiselo mlekce ili jogurt :okk:


PERA wrote:
ExEr wrote:Brat moj iz Bujanovac, od Surdulicu do Kumanovo i Skoplje isti recepti, samo zaboravio si da se kapama prelije s kiselo mlekce ili jogurt :okk:

U mom okruzenju retko ko zna sta je kapama. Pravo prolecno jelo ,koristi se mladi luk umesto praziluka jedino. Mlada jagnjetina i sve ovo sto je kolega pobrojao ,a i nacin pripreme je potpuno isti. U tanjiru se prlije koiselim mlekom,da.je srece bilo bi domace kao nekad i jede. Ja licno iz kapame ne jedem meso. Prvo pojedem zelenis sa kiselim mlekom pa tek posle jedem meso ako sam bas raspolozen.


Tačno, spavalo mi se sinoć ali zaboravi da spomenem OBAVEZNO kiselo mleko da li ovčije ili bilo koje drugo! Ako bog da zdravlja praviću na proleće pa Vas zovem sve da probate :biggrin: i tačno tako sad sam proverio recept, obavezno ide MLADI luk a ne bilo šta drugo i OBAVEZNO svež spanać nikako ovo zamrznuto i slično. Merka je da na 1kg mesa ide 1.5kg spanaća. I uglavnom mora zaprška na kraju standardno paprika i brašno.

U zdravlje!
Nije lako, a nije ni lepo.
User avatar
Danguba
 
Posts: 1405
Joined: 21 Nov 2013, 14:42
Location: Belgrade

Re: Moja kuhinja

Postby Sezione » 20 Sep 2020, 23:49

@balkanski

E ako u kravajce ide jogurt ja sam japanski car hirohito :biggrin:
U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
User avatar
Sezione
 
Posts: 13720
Joined: 07 Oct 2015, 02:01

Re: Moja kuhinja

Postby PERA » 21 Sep 2020, 10:35

Niko da pomene da u gulas ide i malo sargarepe :nisamja: . Dadosmo coveku pogresa n recept.
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8644
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: Moja kuhinja

Postby rabesandratana » 21 Sep 2020, 13:12

jedno ime wrote:Gde imaju dobre kobasice da se uzmu?
Nebitno od koje vrste mesa.
Osim Rusmira.
Molim za preporuke.


Jancic u Zemunu
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
User avatar
rabesandratana
 
Posts: 10826
Joined: 27 Nov 2011, 15:43

Re: Moja kuhinja

Postby balkanski spijun » 21 Sep 2020, 13:40

Sezione wrote:@balkanski

E ako u kravajce ide jogurt ja sam japanski car hirohito :biggrin:



Pitah zenu.

Ona mi rece da nestavlja vodu,vec pola pola mleko I jogurt.150/150 ml.

Zasto tako ne znam

Sra da ti kazem care :biggrin:

Guglao sam I vidim ima raznih kombinacije,voda,voda-mleko,mleko-jogurt I mleko
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13168
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: Moja kuhinja

Postby jedno ime » 21 Sep 2020, 17:30

rabesandratana wrote:
jedno ime wrote:Gde imaju dobre kobasice da se uzmu?
Nebitno od koje vrste mesa.
Osim Rusmira.
Molim za preporuke.


Jancic u Zemunu


Hvala. :okk:
NISMO ISTI.

''Prosto, kao Partizanovac, kao Zeljkov prijatelj, nadam se... nece doci lako, znam, ali ce doci uspeh i da ce se ponovo pevati nasa pesma''
Gospodin Dusko Vujosevic.

bhc_comp wrote:Tek ćemo da stežemo kaiš dok se namire prijatelji kluba u kkp.
User avatar
jedno ime
 
Posts: 5495
Joined: 18 Oct 2019, 12:46

Re: Moja kuhinja

Postby ExEr » 23 Sep 2020, 04:08

balkanski spijun wrote:
Sezione wrote:@balkanski

E ako u kravajce ide jogurt ja sam japanski car hirohito :biggrin:



Pitah zenu.

Ona mi rece da nestavlja vodu,vec pola pola mleko I jogurt.150/150 ml.

Zasto tako ne znam

Sra da ti kazem care :biggrin:

Guglao sam I vidim ima raznih kombinacije,voda,voda-mleko,mleko-jogurt I mleko

Nemoj nista care :biggrin:
To ove moderne domacice(vranjanski akcenat )stavlajju da se dobije na barsunatosti jelte i da pokazu svoju virtuoznost i kreativnost :biggrin:
Ako su nase babe i prababe stavljale jogurt na onu sirotinju u leba, mora da su u crkvene novine citale od mariju antoanetu da se jedu kolaci i recept za iste :lollol:

Moderna vremena nose i svastarije, jos da kazu da je u lebac neke 1927 islo i susam i kim pa se doda malo bosiljak... :biggrin:
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
User avatar
ExEr
 
Posts: 7228
Joined: 05 Jun 2016, 22:36

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests