Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 16:43

bwa wrote:
stihl wrote:Припрему и сушење смо апсолвирали, дајте сада рецепт за кобасице.

Poslacu ti ja recept za njegusku kobasicu, samo da ga nadjem.

Има ли га?
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Cvele » 19 Sep 2020, 16:43

balkanski spijun wrote:
fontaneros wrote:Uuu 10ka zna pravu pricu, svaka cast

@ balkanski

Ma ja deda ne jedem nista sem svinjetine i piletine.. Dobro ajde i junetine..

Ubija me "miris" jagnjetine, jaretine.. Ribu takodje ne podnosim


Gde nadje najgore meso

Piletina je tesko sranje,sem ako nije domace.Bolje da ti nepisem,ogadila bi ti se.

Ribu nejedem jer sam alergican na rubu

Ti nisu jeo pravu jagnjetinu,jaretinu,teletinu.Najbolje meso.

Potpis.
User avatar
Cvele
 
Posts: 18536
Joined: 03 Sep 2011, 15:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 16:47

Ја ових дана мјеркам два јунца 350-400кг, један је Ангус, други домаћи мјешанац.
Оба одрасла на обронцима Виторога, штале никад видјели нису.
Двоумим се којег ћу.
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 16:58

Njeguska kobasica.

10 kgsvinjskog mesa,od buta,plecke(odstaniti zilice I ako je mnogo masno)
5 kg ledjne slanine

Samleti na 10 promer Ili iseckati na komade izmedju 8 I 10.
Dodati

45 gr.bibera
300 gr soli
60 gr.belog luka
1,5 kadula secera

Punis u tanka creva.
Dimis je nedelju dana,izjutra I predvece oko 4 sata.Ja ptaktikujem da je dim 10 dana sa manje dima oko 3 sata,ujutru I uvece.

Imas li divljaci,mislim svinja,jelen.

Sremska

10 kg sv.mesa od plecke
3,5 kg jun.mesa I'd vrata
1,5 kg ledjne sl.
45 gr bubera
300 gr.soli
150 gr.sl.aleva
150 gr.ljuta skeva
150 gr.belog luka
1,5 kasika secera.

Stavi manje ljute paprike,pa ispeci cevap probaj.Ako je malo dodaj.Kad preteras nema popravnog.
Last edited by balkanski spijun on 19 Sep 2020, 17:10, edited 4 times in total.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 17:03

Са дивљачи се не бакћем око сушења.
Кад набавим то само иде у котлић, али и то ријетко.
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 17:08

Pitam zbog lovacke kobasice.Najbolje sto sam jeo.
Koliko smanjis Ili dodas mesa,toliko I zacina.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 17:12

По мени је велики ризик сушити месо од дивљачи, разних болести има од трихинелозе па надаље.
Хвала за рецепт.
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 17:17

stihl wrote:По мени је велики ризик сушити месо од дивљачи, разних болести има од трихинелозе па надаље.
Хвала за рецепт.


Pregledano meso.Nema zezanja.

Imas li loviste u bluzini.Kad je lov na divlje svinje,otkupis ulov.To je jeftino,jer be znaju sta ce sa ulovom. Zna da bude na desertne komada poredjano.Biras,manje,vece

Imam ja strucnjake koji kao love,ubiju svinju I sjebu sve oko sebe.

Samo pregledano.

Kod mene se pojavilo bas dosta svinja.Jeb.uzese mi pusku,sad luk I strela.
Last edited by balkanski spijun on 19 Sep 2020, 17:24, edited 1 time in total.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Grobarcina995 » 19 Sep 2020, 17:23

Срнећи гулаш ми је нешто најјаче у животу што сам пробао.
User avatar
Grobarcina995
 
Posts: 2626
Joined: 16 Jun 2013, 12:56

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 17:25

To je perverzija od klope.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 19 Sep 2020, 17:35

Kuvam ponekad u kotliću srneći gulaš, ali mi se čini bolji, ako pomešam sa junetinom/govedinom.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby bwa » 19 Sep 2020, 18:17

balkanski spijun wrote:Njeguska kobasica.

10 kgsvinjskog mesa,od buta,plecke(odstaniti zilice I ako je mnogo masno)
5 kg ledjne slanine

Samleti na 10 promer Ili iseckati na komade izmedju 8 I 10.
Dodati

45 gr.bibera
300 gr soli
60 gr.belog luka
1,5 kadula secera

Punis u tanka creva.
Dimis je nedelju dana,izjutra I predvece oko 4 sata.Ja ptaktikujem da je dim 10 dana sa manje dima oko 3 sata,ujutru I uvece.
.

Ja je pravim od plecke, slanine (od buta pravimo prsut) I mesa koje ostane nakon obrade prsuta, pecenice itd. Takodje ubacim gusu. Meso I slanina je najbolje isjeckati na komadice, odstranjujuci sitne zile.
Zacini po zelji, a otprilike ovako kako je balkanski napisao. Dosta ljudi kod nas stavlja I junetinu dodatno, mada ja to ne volim. Kad se meso dobro izmijesa treba dodati malo vode I ostaviti preko noci prije no sto se napune crijeva. Ja volim da dodam vise bijelog luka.
Takodje, ja ne volim kad je previse mesnata, volim da kroz nju bude dosta slanine.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!
Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom
Doci ce dan, kada ces saam, krenuti putem beznadja, zeleci da, kao nikad do sad pobedis SAAAAAAAAM
User avatar
bwa
 
Posts: 11375
Joined: 15 Mar 2011, 08:11
Location: Niksic

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby jupol » 19 Sep 2020, 18:20

cim je ona razlupala dzipove, preslo se sa cijalisa na kuvanje :biggrin:
Жељко Обрадовићу, не дајте се пасјим синовима
User avatar
jupol
 
Posts: 12133
Joined: 23 Mar 2015, 00:05

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 18:23

jupol wrote:cim je ona razlupala dzipove, preslo se sa cijalisa na kuvanje :biggrin:

:lollol: :lollol: :lollol:
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Danguba » 19 Sep 2020, 22:09

Ne pišem često tj. gotovo nikad, ali kad je ovako priča o nekim jelima morao sam bilo je jače od mene.

Ko je probao jagnjeću kapamu zna šta je raj. Još onako spanać i jagnjetina uh. Pokojna baba mi je sa juga tj iz Bujanovca i sećam se sa radošću kad skuva onu ogromnu šerpetinu kapame cela familija pogine dok se ne pojede sve. Delikates!
Nije lako, a nije ni lepo.
User avatar
Danguba
 
Posts: 1405
Joined: 21 Nov 2013, 14:42
Location: Belgrade

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 81 guests