Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 09:36

Припрему и сушење смо апсолвирали, дајте сада рецепт за кобасице.
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 19 Sep 2020, 09:47

Dimitrije wrote:
Obeliks wrote:Drvo bukva, jasen, cer, šljiva ali malo, može i trešnja, ostalo nisam imao potrebe ni da probam.
Naravno sve je ovo iz ličnog iskustva...

Gledao sam Marku Žvaku, epizoda "Drpano prase", kada majstor priča o drvetu koje loži i recimo, ako ne grešim, za hrast kaže da ukiseli meso.Bukva i trešnja najčistije, morao sam da pogledam upravo da ne bih lupao bez veze. Mada to je dimljenje u onom smokeru američkom...

Sa bukvom ne mozes da pogresis jos ako su veci panjevi stari i par god bude jos bolje.

Sta je sprza? Cuo sam za to ali nemam pojma sta je
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8876
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Desetka » 19 Sep 2020, 10:28

Slicno kao duvan cvarci, ali opet i dosta drugacije.Guglaj da vidis slike, moguce je da si i jeo negde, a da nisi znao da je to to.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
User avatar
Desetka
 
Posts: 3082
Joined: 07 Jun 2012, 21:37

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 19 Sep 2020, 10:38

Desetka wrote:Slicno kao duvan cvarci, ali opet i dosta drugacije.Guglaj da vidis slike, moguce je da si i jeo negde, a da nisi znao da je to to.

Jeo sam svasta veruj mi ali to nisam. U mom kraju se pravi kavurma,pihtije i duvan cvarci. Morma naci recept ili pogledati slike. Hvala
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8876
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 12:29

Dimitrije wrote:
Obeliks wrote:Drvo bukva, jasen, cer, šljiva ali malo, može i trešnja, ostalo nisam imao potrebe ni da probam.
Naravno sve je ovo iz ličnog iskustva...

Gledao sam Marku Žvaku, epizoda "Drpano prase", kada majstor priča o drvetu koje loži i recimo, ako ne grešim, za hrast kaže da ukiseli meso.Bukva i trešnja najčistije, morao sam da pogledam upravo da ne bih lupao bez veze. Mada to je dimljenje u onom smokeru američkom...



Tresnja,sljiva.Drvo da je od kostunjicavog voca.Bukva moze I na kraju zadnjih par dimova od kostunjicavog voca.Dobije dobru boju.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby bwa » 19 Sep 2020, 12:33

stihl wrote:Припрему и сушење смо апсолвирали, дајте сада рецепт за кобасице.

Poslacu ti ja recept za njegusku kobasicu, samo da ga nadjem.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!
Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom
Doci ce dan, kada ces saam, krenuti putem beznadja, zeleci da, kao nikad do sad pobedis SAAAAAAAAM
User avatar
bwa
 
Posts: 11376
Joined: 15 Mar 2011, 08:11
Location: Niksic

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 12:39

Jeste li jeli przu?

Jel znate sta je to?

Mesano ovca I svinja.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby fontaneros » 19 Sep 2020, 12:43

Neka, fala...
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
User avatar
fontaneros
 
Posts: 44333
Joined: 24 Mar 2017, 15:15

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 12:48

fontaneros wrote:Neka, fala...


Prvi put pre jedno 30 godina,klali I sad u jednom kazanu topi se mast u drugom sprema se prza,posle sprza.Ja uzeo cvarke,ni pod razno ovo dvoje.Znas kako:poceli probaj,ako ti neodgovaram ti nemoj.
Kad sam probao,jebes cvarke.

Ko zna dobro da spremi.Ne dundjeri.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 19 Sep 2020, 12:53

balkanski spijun wrote:Jeste li jeli przu?

Jel znate sta je to?

Mesano ovca I svinja.

Sta je sad prza? Kako se to pravi? Postoji hrana koja bukvalno ide.sa godinama. Ko je kao klinac jeo skembice,kavurmu,pihtije ,spikovanu glavu,crevca i ostale specijalitete id.ostataka? Zato sad u nekim srednjim godinama jedem sve to vise nego meso.
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8876
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Cvele » 19 Sep 2020, 12:57

Škembići i kavurma :okk:
User avatar
Cvele
 
Posts: 18538
Joined: 03 Sep 2011, 15:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 13:06

Сува овчетина, добро вино и наравно послије орна госпођица :biggrin:
User avatar
stihl
 
Posts: 9012
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby fabricio » 19 Sep 2020, 13:06

Prza kod mene kad pomesas papriku, paradajz, jaja i brasno :D neki zovu i sataras, a neki i buckuris :biggrin:
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
User avatar
fabricio
 
Posts: 13709
Joined: 24 Dec 2016, 21:43

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 19 Sep 2020, 13:10

stihl wrote:Сува овчетина, добро вино и наравно послије орна госпођица :biggrin:

Ti k'o Izet Fazlinović, mada on preferira suvu jarčevinu, ali to su već nijanse :biggrin:
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 13:44

Pero

Prza delikates.

Ovi danasnji navikli na podrigusu.Kad podrignes,pobijes sve oko sebe.

Oni kad popiju casu sampanjca dobiju gorusicu :question:
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13213
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 95 guests