Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 07:47

Šta ide u to testo? Da li se stavlja kuvani krompir?
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 20 Sep 2020, 07:47

Krajvajcici se peku,ne prze se.

Mozda se to tako zove I radi.Ne znam,ali koliko znam pece se u rerni.

Nema krompira.

Najslicnije je testu za strudle,samo ne slatko.Barem meni
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13168
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Obeliks » 20 Sep 2020, 07:51

Ljudi, sad je sezona ajvara, sačekajte malo da to sve iskombinujemo :hatman:
KKP je religija.
Kao i svaka religija ima dosta dogmi, zasniva se na ljubavi i veri, a njeni pratioci su fanataci.
User avatar
Obeliks
 
Posts: 1850
Joined: 23 Mar 2011, 15:20

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 20 Sep 2020, 07:53

Ko zna sta su tanjice ili tanjacici? Bar se ovde oko mene tako zovu.
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8644
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 07:54

Dragan032 wrote::biggrin: Auu, divne li diskusije

Ima li majstora za neki top gulas, da spremim rucak, nisam odavno

Ej, ako kuvaš u kotliću, ne komplikuj. Možeš da staviš meso i povrće zajedno, sve će pustiti svoje sokove i biće savršeno. Ako si u kućnoj varijanti, slaninica na kockice, luk, na kraju beli luk, jer brzo zagori, meso i uživaj. Možeš dodati crno vino, odlično je.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 07:57

balkanski spijun wrote:Krajvajcici se peku,ne prze se.

Mozda se to tako zove I radi.Ne znam,ali koliko znam pece se u rerni.

Nema krompira.

Najslicnije je testu za strudle,samo ne slatko.Barem meni

A to je testo kao za listiće? Razumem, kao za hleb, otprilike.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 20 Sep 2020, 08:00

To jeste hleb,ali testo bude vazdusasto.Ide jogurt,Ili kiselo mleko,onda dobijes takvo testo.

U hleb ne ide jogurt,pa je testo da kazem homogenije,nije vazdusasto
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13168
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 08:02

Jasno mi je, probaćemo. Hvala, Deda.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby fabricio » 20 Sep 2020, 08:06

PERA wrote:
fabricio wrote:
A jede se iskljucivo uz vruce kravajčiće. :biggrin: aj sad, jel znas sta je to :biggrin:

Ma gde znam :lollol: . Otkrij mi tajnu.

To su lepinjice, male, ali je poenta da budu vazdusaste i pecene skoro do nivoa zivosti, dakle malo samo... prave se u obliku lopte... kao krofne recimo. Najukusniji hleb koji ljudska ruka moze napraviti. Stari siptarski specijalitet. Peku se iskljucivo na sporetu za drva, slaba temperatura. Mogu se modifikovati pa da se stavi sir, ali to vec vise nije hleb.

Najbolje idu uz suvo meso i kajmak. Jedu se iskljucivo vruci. Tad se skoro tope u ustima.

Edit: ne ide jogurt u testo.
Last edited by fabricio on 20 Sep 2020, 08:10, edited 2 times in total.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
User avatar
fabricio
 
Posts: 13703
Joined: 24 Dec 2016, 21:43

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Obeliks » 20 Sep 2020, 08:08

balkanski spijun wrote:To jeste hleb,ali testo bude vazdusasto.Ide jogurt,Ili kiselo mleko,onda dobijes takvo testo.

U hleb ne ide jogurt,pa je testo da kazem homogenije,nije vazdusasto

Da bi testo bilo vazdušasto uopšte ne mora jogurt, bitna je obrada, odnos sirovina i tako to. Tvrdim da u somun ne ide jogurt a znate svi verovatno kakav je :okk:
KKP je religija.
Kao i svaka religija ima dosta dogmi, zasniva se na ljubavi i veri, a njeni pratioci su fanataci.
User avatar
Obeliks
 
Posts: 1850
Joined: 23 Mar 2011, 15:20

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 08:11

To na plotni gore pečeno? Imate li, ljudi, dušu? Od ranog jutra, sami specijaliteti. Sad moram raspaliti vatru pa ćemo videti, šta će biti.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 20 Sep 2020, 08:18

H. Chinaski wrote:To na plotni gore pečeno? Imate li, ljudi, dušu? Od ranog jutra, sami specijaliteti. Sad moram raspaliti vatru pa ćemo videti, šta će biti.

9vo sto sam ja napisao,tanjice su na plotni pecene. Rastanjeno hlebno testo se stavi na vatreni sporet,zapece sa jedne strane pa sa druge i onda na tako vruce ide mladi kajmak. Meso bilo koje vrste kvari ukus specijqliteta. :drool:
Ako još jedan grom udari u Partizan, oboriće stablo sa kojeg godinama beremo najlepše plodove i od kojeg kalemimo sve ostalo što u našoj košarci valja.
User avatar
PERA
 
Posts: 8644
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 20 Sep 2020, 08:28

Ok, jasno, ja ih bacim na rešetku od roštilja, ukus iz detinjstva. Samo, obavezno treba namazati, jer inače brzo zagore. Dok se peče donja strana, treba i gore namazati.
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 20 Sep 2020, 08:46

Obeliks wrote:
balkanski spijun wrote:To jeste hleb,ali testo bude vazdusasto.Ide jogurt,Ili kiselo mleko,onda dobijes takvo testo.

U hleb ne ide jogurt,pa je testo da kazem homogenije,nije vazdusasto

Da bi testo bilo vazdušasto uopšte ne mora jogurt, bitna je obrada, odnos sirovina i tako to. Tvrdim da u somun ne ide jogurt a znate svi verovatno kakav je :okk:


Jesi li pravio testo za strudle,za kolac sa visnjaama,Ili preliv kad pravus pitu.

Jogurt,kiselo mleko,pavlaka kad se termicki obradjuje nadodje,uz kvasac mu daje vazdusastost..Onda se za takva testa kaze vazdusasta testa tj kisela testa

Kod skoro svih vrsta kolaca,preliva za pite ide jogurt,pavlaka Ili kiselo mleko.Ide na musaku.Odozgo se dobije fina pokorica koja naraste I ako se bolje ispece dobije hrskav ukus.
Probaj,stavi u bilo koje testo I videces razliku.

Hleb moze biti vazdusasta,ali ukus je drugaciji.
Last edited by balkanski spijun on 20 Sep 2020, 08:50, edited 4 times in total.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 13168
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Dragan032 » 20 Sep 2020, 08:47

H. Chinaski wrote:
Dragan032 wrote::biggrin: Auu, divne li diskusije

Ima li majstora za neki top gulas, da spremim rucak, nisam odavno

Ej, ako kuvaš u kotliću, ne komplikuj. Možeš da staviš meso i povrće zajedno, sve će pustiti svoje sokove i biće savršeno. Ako si u kućnoj varijanti, slaninica na kockice, luk, na kraju beli luk, jer brzo zagori, meso i uživaj. Možeš dodati crno vino, odlično je.

Kucna varijanta je u pitanju.

D
Moze li malo detaljnije, koliko mesa, koje povrce, koliko dugo se krcka, otprilike jbg itd
Da odem da pokupujem sta mi treba i da pocnem :biggrin:
User avatar
Dragan032
 
Posts: 1233
Joined: 25 Jan 2014, 16:02

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests