Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Moja kuhinja

Postby vicharhcp » 12 Jun 2011, 18:03

Ova tema je zamisljenja kao razmenjivanje "malih tajni velikih majstora kuhinje" :D !
Ako imate neko jelo ili pice (kokteli i sl.) koje volite i koje znate da spremite, podelite vas recept sa nama, pa da vidimo hocemo li mi uspeti da spremimo to jelo i hoce li se i nama svideti.

hrana.jpg


kolaci.jpg


kokteli.jpg


PRIJATNO!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
User avatar
vicharhcp
 
Posts: 5260
Joined: 15 Mar 2011, 09:54
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby vicharhcp » 12 Jun 2011, 18:16

Evo, da ja pocnem sa jednim jednostavnim receptom. Ovu salatu ja obozavam i cesto je pravim. Brzo se sprema.

SUSAM SALATA
- 500 gr sitnog sira (ja stavljam fetu zato sto volim fetu i meni je super sa fetom, po originalnom receptu ide sitan sir)
- 2 pavlake
- 200 gr stisnjene sunke
- 200 gr prepecenog susama
- 100 gr majoneza

Sve sto treba da uradite je da prepecete susam (i sacekate da se ohladi), da iseckate sunku na kockice i sve pomesate. Ja obicno salatu spremim dan pre da bi preko noci odstajala u frizideru.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
User avatar
vicharhcp
 
Posts: 5260
Joined: 15 Mar 2011, 09:54
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby Riquelme » 12 Jun 2011, 19:17

Super tema i josh bolji uvod :bravo:
Super zvuci i ova tvoja kaloricna salata :D imam dva pitanja u vezi nje (jedno normalno i jedno glupo ) ... Koja pavlaka ide( "Zelena" ili "Crvena") i koliko je pozeljno da najduze stoji u frizideru ... ?
User avatar
Riquelme
 
Posts: 1974
Joined: 15 Mar 2011, 14:19
Location: Dorcol

Re: Moja kuhinja

Postby vicharhcp » 12 Jun 2011, 19:40

Ja stavljam crvenu pavlaku.
Sto se stajanja u frizideru tice, kod mene nije izdrzala duze od 2 dana, obicno bi je pojeli u tom roku :biggrin: . Mislim da bi mogla da stoji i koji dan nakon sto kod mene nestane.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
User avatar
vicharhcp
 
Posts: 5260
Joined: 15 Mar 2011, 09:54
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby Liv » 12 Jun 2011, 23:23

Jej, volim da kuvam :) Prijavljujem se za (koliko mi vreme dozvoli) redovno ucheshce na ovoj temi.
Jedno od omiljenih jela sa mesom mi je gulash. Probala sam razne, eksperimentisala i apsolvirala na kraju jedan koji, iako se dugo kuva, nije kompilovan uopshte i najukusniji je koji sam probala.

Gulash a la Liv, neshto izmedju tradicionalnog madjarskog i francuskog beef bourguignon.

Na malo ulja izdinstati dve glavice luka (preporuchujem crveni) dok skroz ne omeksha. Nakon toga blago proprzhiti kocke govedjeg mesa (od 600 gr - do kilo) dok ne dobiju braon boju sa svih strana. Ovo je bitno jer je to ono shto ce kasnije napraviti lep, gust braon sos. Luk i govedinu zatim prebaciti u vatrostalnu posudu. Dodati 3-4 chena sitno iseckanog belog luka, lovorov list i kashicicu suvog bosiljka.
U posudu zatim naliti crvenog vina (izberite neko jache) dok ne pokrije meso do pola. U statak (da pokrije meso) naliti paradajz sok. Sa strane ostaviti pola sholje paradajz soka i pomeshati sa dve kashike brashna.
Chiniju poklopiti i staviti u rernu na 200C. Kad pochne da se krchka, smanjiti na 150 i na toj temperaturi kuvati do kraja.
Nakon dva sata dodati paradajz sok i brashno koji smo ostavili sa strane, promeshati i po zhelji dodati pechurke i shargarepu ishechenu na deblje kolutove i kuvati josh 45 minuta.
Sluzhiti sa pastom ili pire krompirom.

Kolichina mesa koju cete upotrebiti zavisi od vas i velichine vatrostalne posude koju imate. Takodje i kolichina vina i paradajz soka. Poshto se dugo kuva preporuchujem da skuvate vecu kolichinu, bar kilo mesa. Ukusniji je shto duzhe stoji i zahvalan je za zamrzavanje.

:)
Liv
 
Posts: 4767
Joined: 04 Jun 2011, 19:06

Re: Moja kuhinja

Postby lord_slawe_ » 12 Jun 2011, 23:28

samo da se chekiram, da vas pratim..

Spoiler: pokaži
Image


kuvanje mi je za sada samo hobi, ali mastam o vremenu kada ce mi zivotni lifestyle dozvoliti vremena i nacina da cesce provodim vreme u kuhinji i tako usrecujem svoje bliznje.
User avatar
lord_slawe_
 
Posts: 2044
Joined: 15 Mar 2011, 17:50

Re: Moja kuhinja

Postby vicharhcp » 12 Jun 2011, 23:30

@ lord slawe
Podeli ponekad neku tvoju kulinarsku tajnu sa nama :)
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
User avatar
vicharhcp
 
Posts: 5260
Joined: 15 Mar 2011, 09:54
Location: Beograd

Re: Moja kuhinja

Postby Goca_64 » 12 Jun 2011, 23:31

Liv wrote:

Gulash a la Liv

Chiniju poklopiti i staviti u rernu na 200C. Kad pochne da se krchka, smanjiti na 150 i na toj temperaturi kuvati do kraja.


E, ovo moram da probam. Najvise zbog boldovanog i podvucenog dela :angel:
Obozavam jela koja se, maltene, "sama spremaju" :D
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
User avatar
Goca_64
 
Posts: 752
Joined: 04 Jun 2011, 13:39
Location: Prestonica

Re: Moja kuhinja

Postby ima 1 tim » 12 Jun 2011, 23:33

:thankyou: ,Liv

ja obozavam gulas :blush: i svaki put koristim neki novi recept sa neta tako da cu vec koliko sutra probati ovaj tvoj :jupi:
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
User avatar
ima 1 tim
 
Posts: 2034
Joined: 14 Mar 2011, 22:38

Re: Moja kuhinja

Postby Starsica » 12 Jun 2011, 23:33

To je super salata, iako ga ja pravim bez sunke i pavlake, samo domaci sir sa pijace i susam. Sto vise susama :D

Ovo je jedan moj recept, nastao u momentu kad nismo znali sta da spremamo za nedeljni rucak.

Punjeni krompir

Potrebno za 4 osobe:

- od 6 do 8 vecih krompira
- 2 glavice luka
- 200 gr pecurki
- 100 gr slanine
- 100 gr sunke
- 100 gr sitnog sira, fete, ili trapista ako volite da se tegli
- jogurt
- pavlaka
- prezla
- cen belog luka

Krompir se oljusti i isece po duzini. Zatim se kasicicom izdubljuje citavom duzinom da bi mogao da se puni, koliko god je to moguce a da ne pukne. U nauljenu tepsiju poredjati krompire i u svaki krompi sipati po kasiku jogurta, da se fil za punjenje ne bi zalepio za krompi.
E sad, ono sa cime se puni. Luk iseckati na sitno i dinstati, pa kad dobije onako staklast izgled ubace se pecurke koje ce pustiti svoj sok i u njemu se kuvati. Kad su pecurke skoro gotove ubacuje se slanina, sunka i sir (ako je trapist, onda ide pred kraj). To se tek - tek pece, max minut, zbog pustanja soli, jer ako se u tom buckurisu predugo peku i sunka i slanina, pustice so i samo parce sunke ili slanine ce biti preslano da bi se jelo. Nego, gde sam stala.. Da, kad se to malo zapece, ubaci se pavlaka (ne treba cela, dovoljno je pola), jogurta odokativno, jer sto vise jogurta, vise fila. Promesa se, sjedini i doda prezla koja ce to stvrdnuti. Masa ne treba da se razilazi od prezle, nego da bude kompaktna. Na to dodati sitno iseckani beli luk, malo mesamo samo da luk pusti smek. Kad je to gotovo, punimo krompir, stavljamo u rernu i pecemo.
Bude odlicno i kao prilog i kao glavno jelo :)
Last edited by Starsica on 12 Jun 2011, 23:35, edited 1 time in total.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
User avatar
Starsica
 
Posts: 6964
Joined: 05 Jun 2011, 14:35

Re: Moja kuhinja

Postby lord_slawe_ » 12 Jun 2011, 23:35

vicharhcp wrote:@ lord slawe
Podeli ponekad neku tvoju kulinarsku tajnu sa nama :)


Za sada nemam nikakvih tajni.
Vezbam se na mainstream domacim jelima, vojvodjanskim pretezno, uglavnom "skidam" tajne ovdasnjih majstora raznih vrsta kotlića i trudim se da ne otfikarim sebi prste pri svemu tome. Mozda i napisem nesto ali verujem da vi sva ta jela znate i kako da spremate i kakvog su ukusa. :thumbup:
User avatar
lord_slawe_
 
Posts: 2044
Joined: 15 Mar 2011, 17:50

Re: Moja kuhinja

Postby Liv » 13 Jun 2011, 16:20

Goca_64 wrote:
Liv wrote:
Obozavam jela koja se, maltene, "sama spremaju" :D

Takodje :D Ja ga zato chesto i pravim, jer nemam vremena da se bakcem po kuhinji (sem eventualno vikendom) a gulash fino tutnem u rernu i ne gledam ga dok se ne skrchka. Image
Liv
 
Posts: 4767
Joined: 04 Jun 2011, 19:06

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 13 Jun 2011, 16:46

Punjene lignje :odlep:

potrebno

-lignje u komadu
-sunka
-slanina
-pirinac
-trapist sir

Lignje dobro oprati i izvaditi providnu kost.
Odstraniti pipke(njih posebno proprziti)
Naseckati sitno slaninu,sunku,narendati trapist(ili ga naseckati sitno kao slaninu i sunku).
Pirinac(ko voli) prokuvati i iscediti.
Lignje puniti ravnomerno sa gore navedenim sastojcima i zatvoriti iste cackalicom(nema potrebe da solite zbog slanine i sunke)
Kad zavrsite taj deo lignje mozete spremati na dva nacina
-poloziti ih u tepsiju sa malo ulja,ubaciti u pecnicu na 200 stepeni,okretati sa vremena na vreme i prelivati uljem(oko 20 min)..ili
-u tiganj sipati malo ulja i peci lignje na blagoj vatri uz okretanje strana..lignje su gotove kad promene boju(iz bele u blago narandzastu).

Nakon toga proprziti pipke(blago posoliti)

Prilog:

-1/2 kg mladog krompira
-1/4 kg sargarepe

Ocistiti krompir i seci na pola.
Ocistiti sargarepu i seci na kolutove

Sve zajedno staviti u dublju posudu,blago posoliti(ili staviti C zacin),dodati ulje taman toliko da prelije dno serpe.Ostatak posude do vrha sadrzaja napuniti obicnom vodom.
Staviti na vatru i dok ne ispari sva voda kuvati na blagoj vatri.

Salata:

Svo letnje povrce ide uz ovo..
Ja najvise praktikujem krastavce..

Prijatno :drool:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18129
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Re: Moja kuhinja

Postby Liv » 13 Jun 2011, 19:48

Obozhavam lignje, ali nikad mi nije uspelo da ih spremim lepo kuci :( Prochitala sam negde da moraju da se przhe samo par minuta sa svake strane ili vishe od pola sata u rerni da ne bi bile gumene.
Liv
 
Posts: 4767
Joined: 04 Jun 2011, 19:06

Re: Moja kuhinja

Postby Diktator » 13 Jun 2011, 19:54

Liv wrote:Obozhavam lignje, ali nikad mi nije uspelo da ih spremim lepo kuci :( Prochitala sam negde da moraju da se przhe samo par minuta sa svake strane ili vishe od pola sata u rerni da ne bi bile gumene.


tako je..
jedini problem je sto ulje prska na sve strane..
nije tesko za spremanje,bar meni..
u rerni sam samo 1 spremao,lepse mi je kad se pece na vatri..
ova kombinacija sa sunkom i slaninom je pikantna i nije za svakog.u svakom slucaju mozete i sami osmisliti svoju kombinaciju :nargile:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
User avatar
Diktator
 
Posts: 18129
Joined: 15 Mar 2011, 10:59

Next

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest