fabricio wrote:Da li neko moze da me uputi do kvalitetne odgajivacnice samojeda?
Sajt, br.telefona, mail... bilo sta.
Kad otvorim ove nase oglase, izgubi se covek od toliko laznih "cistokrvnih" oglasa stenaca.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju
jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
fabricio wrote:Ma znam sve to. Zato i rekoh jel zna neko provereno mesto, iskustveno najbolje.
Pa pravo da ti kazem, da se samo ja pitam, ne bih uzimao nista.
Ne volim pse/ Pre jedno 2 godine sam planirao da uzmem nesto, neka faza me spopala, labradora htedoh, al sam odustao. Pomislim na kilo dlaka, balavljenje, ciscenje, rusenje, setanje, a i pogani su mi brate kad krenu da me lizu i guraju jezik u oci...pa ja to od osobe ne bi trpeo, a ne od kuceta.
Pa socijaizuj ga... pa tamo pa vamo...
No to sam samo ja. Moja interesovanja su neka druga apropo zivotinja. Mozda uzmem akvarijum da lecim zivce uz njega.![]()
Ovog belog ruskog medjeda hoce neko drugi, pa vrsi pritisak na mene da kupim.
fabricio wrote:Moja interesovanja su neka druga apropo zivotinja
bwa wrote:Je li, sta vi, kao vlasnici pasa mislite o onim samousluznim kupatilima za pse? Moze li to da bude biznis koji zaradjuje neku lovu?
baketa96 wrote:bwa wrote:Je li, sta vi, kao vlasnici pasa mislite o onim samousluznim kupatilima za pse? Moze li to da bude biznis koji zaradjuje neku lovu?
Hm, pa sigurno da ima odredjena ciljna grupa koja bi to koristila, npr ljudi koji u stanovima drze malo vece pse. Ja mog psa vise ne mogu u tus kabinu, vec na terasu.
Kada sam bio na Aljasci imala je jedna slicna stvar, samo za bicikla, neki kao NVO je to drzao. Npr dodjes tamo sa puknutom gumom, oni ti daju sav alat, od njih kupis novu gumu i ako treba jedan covjek ti objasnjava kako da zamijenis. Bas je nesto dzabe bilo, i vrlo korisno.
Moje nego misljenje je da ces imati klijenata, ali neke vece pare da zaradjujes od toga veoma tesko.
bhc_comp wrote:Odgajavačnica samo po sebi nisu uvek garancija kvaliteta (mada se kvalitet kod ljubimaca svakako ne meri po krvnim zrncima, poreklu, rasi...). Često prodavci / odgajavačnice zbog para urkštaju pse u srodstvu kako bi imali što više pasa za prodaju što dovodi do raznih genetskih oboljenja.
NI papiri nisu neka posebna garancija, pre nekih desetak godina sam bio u prilici da pričam s čovekom iz kinološkog saveza koji mi je iz čista mira ponudio da mi završi papire za psa ako nemam, neka smešna cifra je bila u pitanju, tipa 20 evra...
Poenta priče je da ne treba da se opterećuješ tim stvarima, nego se dobro upoznaš sa samom rasom, pročitaš, pogledaš slike, snimke pa otvoriš oglase i potražiš ljude koji nude štence za prodaju. Pre ćeš tako naći kvalitetnog psa od ljudi koji već imaju pa su hteli da pare svoje ljubimce (recimo mnogi to rade iz zdravstvenih razloga) nego iz odgajavačnica koje ko zna kako štancaju te pse samo da bi okrenuli keš...
EDIT: btw, jesi ti siguran da baš samojeda hoćeš:
bwa wrote:Je li, sta vi, kao vlasnici pasa mislite o onim samousluznim kupatilima za pse? Moze li to da bude biznis koji zaradjuje neku lovu?
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 4 guests