Обе руке за Der Pass. Фантастична серија, а и што каже Хајз нема много, 3 сезоне по 8 епизода и то је скроз таман да се исприча сва она прича. Да је било више не би ваљало. И да, дестинација је занимљива, немачко-аустријска граница, Алпи, Салцбург и сусрет два у том моменту дијаметрално супротна инспектора, један раздраган и оптимистичан, други у некаквој депресији, разочаран у свет и спреман да се рокне сваког трена.
Пре свега ми је ту био интересантан тај однос инспектора Ели Штокер и Гидеона, од канала до неба па опет назад до канала па онда поново ка небу. Она последња сцена у другој сезони кад Ели каже да би желела да више времена проводи са Гидеоном а онда овај прокријумчари оружје убице из полиције и њихов однос опет оде до ђавола је много јака, ту се видело да је она ипак развила некаква осећања за њега. Мада искрено нисам био за то да се спанђају (што се каже на западу, нисам их шиповао) и на крају се и не зна шта се десило док плешу у последњој сцени, вероватно је то остављено на машту гледаоцима. За мене су остали само пријатељи.
И да, није ми јасно како је Винтер могао да преживи метак у главу и уопште рањавање са оне близине али добро, ипак је то серија.
Види се и да су они свесни утицаја Балканаца тамо па мало мало убаце неки лик са нашим именом. У првој сезони је била она Македонка, у другој инспекторка Јела Антић, дакле или Србија или Хрватска. Али онај њен ћале у затвору што није могао крштено да научи и изговори неколико реченица на српском а глуми као неког Србина. Па зар нису имали неког нашег тамо да нађу да му то појасни?
Пре неку годину сам овде оставио и нешто за мини серију Unsere Mutter unsere Vater. 3 епизоде али какве. Исто глуми Фолкер Брух, глумац из Вавилона. Одлична серија.
https://www.imdb.com/title/tt1883092/Одустали сте од целе Сицилије а моји људи гину за парче пута!