Hvala puno! Dakle, kao sto sam i pretpostavljao: -
iver nije pao daleko od klade.Bojdo wrote:Ma ove priče dijelio je sirotinji pare, Robin Hud i sl. su čisti populizam.
Zanima me kako je postao milioner, ko mu je stimao poslove? Zna se da se kod nas ne zgrcu milioni na čist način.
Sorry, ali pises ovde ciste idotizme. Evo jedan mali isjecak iz moje autobiografije: -U jesen 1995 godine kad smo izbjegli pod kisom granata i navalom HVO-a i regularne HR-vojske iz mog mjesta, Drago Krunic (otac pomenutog Slavise) nasoj i jos 3 porodice, u cijeloj toj nesreci, pruzio je utociste upravo u ovoj kuci ispred koje se sinoc i danas sve izdesavalo. Moja bliska komsinica bila je rodom iz istog sela, kasnije udata u moj grad, poznavala licno porodicu Krunic. Tom prilikom dovezao nam je nekoliko vreca brasna, litara ulja, soli i dr. namirnica potpuno gratis iz jedne od svojih 'Zitopeka'-pekara. U toj kuci proveo sam nekih ca. mjesec dana, prije nego sam se s porodicom otisnuo dalje ka Srbiji. Mladjahnog sina mu za to vrijeme nismo upoznali, tako da ne znam nista konkretno o njemu, ali nas je Drago redovno obilazio iz BL i pitao da li nam je jos nesto neophodno za zivot..
Eto toliko, s jos jednim vaznim dopunskim detaljem: -navod iz ovog gore teksta sto ga je okacio Pit koji kaze kako je doticni kupio 'Zitoprodukt' prije par godina i onda pokrenuo biznis sa 'Zitopeka' pekarama naprosto nije tacan. Otac mu je bio vlasnik tih pekara jos od mnogo vremena prije rata, dakle, garantujem da nije od onih koji su profitirali u krvavim godinama i smutnom vremenu s pocetka 90-ih. Moguce da mu je i djed bio osnivac tog preduzeca, jer te pekare, kako vidim, postoje jos od 1967 god:
http://www.zitopeka.net/index.htmlMoja izuzetna zahvalnost ovom covjeku i njegovoj porodici!
R.I.P.