ExEr wrote:Da li namerno ili ne, izostaviste Zorana Pasu Djordjica, kao golmana, koji je usput novom selektoru bio dugogodišnji pomocnik, a to ce biti i sada
Tegi wrote:Dobra vest je što je to znak da mu se i sin vraća u reprezentaciju. Izavnredan džoker u napadu ako igra u dobrom sistemu, a mi praktično ni nemamo boljeg klasičnog levog beka. Pretpostavljam da će Nenadić u paru sa Vujićem na srednjem pokrivati tu stranu.
Управни одбор Рукометног савеза Србије донео је одлуку о именовању шпанског стручњака Тонија Ђероне за новог селектора мушке репрезентације Србије. Прослављени српски репрезентативац, Ратко Николић, обављаће функцију техничког директора, док ће координатор млађих репрезентативних селекција бити Др. Зоран Валдевит, шеф кадетре за рукомет са Факултета спорта и физичког васпитања у Београду.
Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem puno srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Kupu, gde sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih.
Tokom rada u Barseloni imao sam priliku da radim sa Škrbićem, Peruničićem, Perićem, Nenadićem. Bilo je to neverovatno iskustvo za mene kao mladom trenera u tom trenutku, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača. Sećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već neverovatan igrač. Ne mogu da zaboravim ni Milana Kalinu. On je i tada, i danas, član Barselone. Posle 16 godina u Barseloni, radio sam u Kataru sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem, a Zoran je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Kao što i sami možete da zaključite, bio sam počastvovan da radim sa velikim zvezdama srpskog rukometa.
Moj angažman biće 100%. Neće biti nikakvih problema da pored obaveza koje imam u svom klubu Šartu, pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. U vremenu smo kada sve utakmice možete pratiti uz pomoć novih tehnologija. Kada me je RSS kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u celosti. Mislim da tu može poslužiti špansko iskustvo iz prethodnih godina, organizacija seminara, sastanaka između trenera, sve sa ciljem da razmenjujemo iskustva, da razgovaramo o taktici i učinimo sve da idemo napred. Reprezentacija je sastavljena od igrača, i naša misija je da im pomognemo da ostvare svoj maksimalni potencijal u klubovima. Ako to bude tako, biće lakše i reprezentaciji. Kao određeni cilj, mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u poslednjih desetak godina.
- Тонија познајем из времена док сам играо у Барселони. Реч је о озбиљном стручњаку, професору на Универзитету, био је део Барселоне 15 година, од најмлађих категорија до првог тима. Био је и технички директор свих селекција. Има искуство у прављењу пирамиде и раду са свим селекцијама, а не само вођењу А тима. То је била и наша идеја. Доста имена која су се појављивала имала су за циљ да одраде ЕХФ недељу или првенство. Желимо другачији приступ. Једном треба да пресечемо и радимо на другачијим основама. Прихватио је идеју да ради на тај начин. Понудио је јасну структуру организације. До сада нисам имао прилику да видим овакав план и размишљање од стране једног кандидата. Било је пар кандидата, странаца и домаћих који живе у иностранству. О помоћницима нису вођени разговори са Ђероном. Идеја је да га окружимо нашим младим тренерима од којих ћемо добити селекторе у будућности. Ово није први странац на клупи репрезентације, имали смо Врањеша, који је шведска школа рукомета. Зашто Шпанац? Њихова школа рукомета већ доминира годинама.
"Ukoliko budem u planovima i viziji selektora odazvaću se", rekao je Nenadić na početku razgovora za B92.net.
"Konačno da je došlo da je pravih promena. U razmisljanju, svemu generalno, biće nova filozofija rukometa... Ipak, možemo da pričamo i bude krasno, ali ako se to što je Đerona zacrtao ne ispuni, nemamo ništa od toga. Ono što je najvažnije, svaki trener zahteva vreme, strpljenje i podrsku Saveza, javnosti. Da se napravi konačno pozitivna atmosfera. Nije važno da li ću se ja vratiti, to posle godinu dana neće nikome biti interesantno, nego šta dalje".
Konkretnije...
"Neophodno je razmišljati o narednih pet ili sest godina. Gledam mnogo šire, ne samo seniorsku reprezentaciju, već sve mlađe generacije. Naše kategorije su bile zapažene u Evropi, to su prolazne stanice, gube se igrači i talenti. Đerona razmišlja normalno i ispravno, ne igra samo seniorska reprezentacija, već sistem sa juniorskom, kadetskom i mlađim. To je poenta svega".
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 28 guests