by octopus » 24 Jul 2019, 07:13
Koliko sam ispratio, bar 3 puta je do sada bilo rasplivavanje na ovom SP. Nije ništa neobično da plivači imaju ista vremena u stotinku, ali da se to događa baš na mestima koja odlučuju o daljem prolazu, to i nije tako čest slučaj. Pogotovo me čudi što ne uključe u igru hiljaditinke, kad je reč i o dodeli medalja, kao što rade u atletici. Juče je u swim off trci Kendereši pobedio Bugarina, čime će Mađarska opet imati 2 plivača u finalu 200m leptir, gde će Milak biti apsolutni favorit.
Sun se sa 11. zlatom probio na 3. mesto večne liste najtrofejnijih muških plivača na SP. Ispred njega su Lohti sa 18 i Felps sa 26 zlata. Na dodeli, Japanac i Rus ispoštovali Suna, a Englez se pravio da je Englez. Siguran sam da je reč o nekoj većoj naciji, da bi Litvancu progledali kroz prste.
Ledecki pored trke na 1500m, odustala i od 200m. Kažu od početka SP se loše oseća. Bravo za Kvadarelju, Italijani po ko zna koji put dokazuju da su majstori za slobodni stil, naročito za discipline od 400 do 1500 metara.
Na 100m leđno, oba Amera velika favorita ostali bez odličja.
Jutros Velja u kvalifikacijama na 100m slobodno tek 32. sa jako sporih 49.44s. Za polufinale mu je trebao 68 stotinki bolji rezultat. Nadam se da će jednom uspeti bar donekle da se vrati na stari nivo, ako je već suđeno da nikad neće moći da obara lične.