PLEJ LE MANA SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJI NA ZLATIBORU
Ročesti: Došao sam da pomognem ekipi
"Veoma sam počastvovan što sam član reprezentacije Crne Gore", rekao je Tejlor Ročesti
Uvecaj!
Nakon Omara Kuka, koji je dirigovao igrom prethodne tri sezone, košarkaši Crne Gore dobili su novog plejmejkera. U Podgoricu je juče, negdje oko podneva, doputovao Tejlor Ročesti, organizator igre Le Mana. Nakon kraćeg predaha, u društvu ekonoma Darka Stanića uputio se na Zlatibor, bazu „crvenih” u naredne tri sedmice.
Amerikanac je zadužio opremu nacionalnog tima, a prvi trening sa novim saigračima odradiće danas. Prilikom dolaska u glavni grad Crne Gore bio je optimistički raspoložen.
"Ovdje sam da igram i pomognem ekipi da pobjeđuje. Moj cilj je da se Crna Gora plasira na Evropsko prvenstvo i da se kasnije bori za titulu. Prvi put sam ovdje u ulozi reprezentativca i tek treba da upoznam tim. Jedva čekam da počnem sa treninzima i da pomognem Crnoj Gori da napravi dobar rezultat", rekao je Ročesti.
O saigračima u reprezentaciji Crne Gore zna veoma malo, i to iz razgovora koji je imao sa selektorom Lukom Pavićevićem.
"Znam vrlo malo o budućim saigračima, Luka Pavićević mi je pričao o njima. Kada ne igram, kada nisam na parketu, ja se isključim i slabo pratim košarku. Međutim, imam dovoljno vremena da upoznam ekipu, da oni upoznaju mene. Moram da ponovim da sam veoma počastvovan što sam član reprezentacije Crne Gore".
Amerikanac se osvrnuo i na neigranje Nikole Pekovića, kapitena i najboljeg igrača Crne Gore.
"To je isto kao kada se najbolji igrač povrijedi, pa ostatak tima mora da se ujedini i pokuša da nadoknadi njegovo odsustvo. Ako se budemo pripremili na pravi način, mislim da se neće osjetiti odsustvo Pekovića. Ako želimo da ispunimo cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, moramo da pobjeđujemo i bez najboljih."
Ovo nije prvi put da 26-godišnji košarkaš dolazi u Podgoricu. Kao član njemačkog Getingena gostovao je u “Morači” u sezoni 2009/2010.
"Igrao sam u Podgorici, protiv Budućnosti, kao član Getingena. Imao sam loše iskustvo, jer smo izgubili tu utakmicu. Sada sam, međutim, srećan što sam došao i što ću igrati za reprezentaciju Crne Gore", zaključio je Ročesti.
Što se tiče drugog Amerikanca, Brajona Raša, neizvjesno je da li će obući dres Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama. Naime, član Samare je u Košarkaški savez Crne Gore poslao dokumentaciju koja pokazuje da ima problema sa leđima, zbog čega mora da provede na terapijama dvije-tri nedjelje, nakon čega će se priključiti nacionalnom timu. To praktično znači da će propustiti kompletne pripreme na Zlatiboru i teško je očekivati da će mu Luka Pavićević ukazati šansu...