Board index Košarka Reprezentacije

Reprezentacija CG

Re: Reprezentacija CG

Postby Diktator » 19 Jun 2012, 19:15

hvala...
bice dobrih meceva u ovoj grupi... :basket:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Niksicanin » 19 Jun 2012, 19:18

Pekovic se operisao u maju, i rekao je da sigurno ne igra. Ma i da ima zelju, cisto sumnjam da bi mu Minesota dozvolila.
Niksicanin

Postby bekrinjo » 03 Jul 2012, 13:34

PLEJ LE MANA SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJI NA ZLATIBORU

Ročesti: Došao sam da pomognem ekipi
"Veoma sam počastvovan što sam član reprezentacije Crne Gore", rekao je Tejlor Ročesti
Uvecaj!
Nakon Omara Kuka, koji je dirigovao igrom prethodne tri sezone, košarkaši Crne Gore dobili su novog plejmejkera. U Podgoricu je juče, negdje oko podneva, doputovao Tejlor Ročesti, organizator igre Le Mana. Nakon kraćeg predaha, u društvu ekonoma Darka Stanića uputio se na Zlatibor, bazu „crvenih” u naredne tri sedmice.

Amerikanac je zadužio opremu nacionalnog tima, a prvi trening sa novim saigračima odradiće danas. Prilikom dolaska u glavni grad Crne Gore bio je optimistički raspoložen.

"Ovdje sam da igram i pomognem ekipi da pobjeđuje. Moj cilj je da se Crna Gora plasira na Evropsko prvenstvo i da se kasnije bori za titulu. Prvi put sam ovdje u ulozi reprezentativca i tek treba da upoznam tim. Jedva čekam da počnem sa treninzima i da pomognem Crnoj Gori da napravi dobar rezultat", rekao je Ročesti.

O saigračima u reprezentaciji Crne Gore zna veoma malo, i to iz razgovora koji je imao sa selektorom Lukom Pavićevićem.

"Znam vrlo malo o budućim saigračima, Luka Pavićević mi je pričao o njima. Kada ne igram, kada nisam na parketu, ja se isključim i slabo pratim košarku. Međutim, imam dovoljno vremena da upoznam ekipu, da oni upoznaju mene. Moram da ponovim da sam veoma počastvovan što sam član reprezentacije Crne Gore".

Amerikanac se osvrnuo i na neigranje Nikole Pekovića, kapitena i najboljeg igrača Crne Gore.

"To je isto kao kada se najbolji igrač povrijedi, pa ostatak tima mora da se ujedini i pokuša da nadoknadi njegovo odsustvo. Ako se budemo pripremili na pravi način, mislim da se neće osjetiti odsustvo Pekovića. Ako želimo da ispunimo cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, moramo da pobjeđujemo i bez najboljih."

Ovo nije prvi put da 26-godišnji košarkaš dolazi u Podgoricu. Kao član njemačkog Getingena gostovao je u “Morači” u sezoni 2009/2010.

"Igrao sam u Podgorici, protiv Budućnosti, kao član Getingena. Imao sam loše iskustvo, jer smo izgubili tu utakmicu. Sada sam, međutim, srećan što sam došao i što ću igrati za reprezentaciju Crne Gore", zaključio je Ročesti.

Što se tiče drugog Amerikanca, Brajona Raša, neizvjesno je da li će obući dres Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama. Naime, član Samare je u Košarkaški savez Crne Gore poslao dokumentaciju koja pokazuje da ima problema sa leđima, zbog čega mora da provede na terapijama dvije-tri nedjelje, nakon čega će se priključiti nacionalnom timu. To praktično znači da će propustiti kompletne pripreme na Zlatiboru i teško je očekivati da će mu Luka Pavićević ukazati šansu...
bekrinjo

Postby Stoxan » 29 Jul 2012, 12:46

Преминуо Михајло Шврака

Михајло Шврака, познати кондициони тренер, изненада је преминуо у недељу увече у 57. години. Кондициони тренер кошаркашке селекције Црне Горе допутовао је у Београд, како би извадио радну дозволу за Русију, с обзиром да га је чекао нови ангажман у Униксу из Казања.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby AirBall » 13 Aug 2012, 12:42

Omar Cook se pridruzio reprezentaciji CG na pripremama...
''A ko su oni tudjim slugama da sude''
AirBall

Postby mali_buda » 15 Aug 2012, 00:20

AirBall wrote:Rece Mirotic da ce mozda zaigrati za Crnu Goru, ali da ne idem u off... Nemaju Spanci nikog u reketu od mladjih sem Ibake...

Mitrović: Bez kontakta sa Mirotićem

Direktor reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Crne Gore Danilo Mitrović smatra da igrač Real Madrida Nikola Mirotić nije bio iskren kada je u intervjuu Televiziji Vijesti, kazao da želi da igra za crnogorsku reprezentaciju. Mitrović je kazao da je Mirotić saopštio medijima da želi da igra za crnogorsku reprezentaciju, ali ne i Košarkaškom savezu Crne Gore i da nije tačno da niko iz "crnogorske kuće košarke" nije kontaktirao 21-godišnjeg igrača koji je rođen u Podgorici.

Nikola Mirotić, koji je bivši mladi reprezentativac Španije, početkom jula u intervjuu televiziji Vijestima kazao je da želi da igra za Crnu Goru.

Direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović kazao je da nije tačno da Mirotića nije kontaktirao niko iz Košarkaškog saveza Crne Gore dok nije dobio špansko državljanstvo.

- Na finalnom turniru Evrolige u Atini 2007. godine, razgovarali smo i on mi je obećao da će igrati za Crnu Goru. Poslije toga dobio je špansko državljanstvo i igrao je za njihovu reprezentaciju - rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u hotelu "Podgorica".

Mitrović je kazao da ne vjeruje u iskrenost Mirotićeve izjave.

- Mirotić je ljut na špansku federaciju što nije otišao na Olimpijske igre. On je naturalizovani igrač i umjesto njega u Londonu je za Španiju nastupao Serž Ibaka. Vjerovatno je to rekao iz revolta - rekao je Mitrović.

Direktor reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Crne Gore pojasnio je da i pored brojnih pokušaja nije uspio da stupi u kontakt sa Mirotićem, navodeći da je razgovarao sa njegovim menadžerom Jadranom Vujačićem.

- Kontaktirao sam Svjetsku košarkašku federaciju i Zorana Radovića koji je zadužen za te poslove i on mi je saopštio da je dovoljno da Mirotić pismenim putem izrazi želju da igra za Crnu Goru i da Košarkaški savez Crne Gore to zvanično zatraži od Fibe - rekao je Mitrović.

On je istakao da se zbog načina na koji je "otet" Mirotić, Španska košarkaška federacija neće pitati.

- FIBA neće pitati špansku federaciju jer je tada Mirotić otet i nepravilno registrovan. Tada je FIBA kaznila Španiju sa 220 hiljada franaka. Sve sam to prenio Vujačiću, ali od tada nemamo povratnu informaciju - rekao je Mitrović.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Milutinov Tata » 15 Aug 2012, 05:11

Kako CG ima toliko stranaca, zar nije dozvoljeno samo 1 :confused:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby AirBall » 15 Aug 2012, 09:36

Milutinov Tata wrote:Kako CG ima toliko stranaca, zar nije dozvoljeno samo 1 :confused:

Moze samo jedan da igra koliko ja znam... Zato je i Makedonija uvek morala da bira izmedju McCalebba i Masseya npr...

Golubovic, Bjelica i slicni se ne racunaju kao naturalizovani igraci, jer su se opredelili da igraju za CG kad se drzava raspala...
''A ko su oni tudjim slugama da sude''
AirBall

Postby Statista » 15 Aug 2012, 15:33

Utakmica sa Izraelom počinje u 18.00.
Ima li negde kvalitetnog prenosa, ako nadjete postujte, zanimaju me i jedni i drugi
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby nolinjo » 15 Aug 2012, 15:54

mene zanima oce li crnja igrati za cG ili ce mali ivanovic sam da iznosi :P
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Statista » 15 Aug 2012, 19:11

Dobili Đetići, nisam gledao ali pročitah da je na kraju prelomio Dašić iako u prvom nije vola mogao da ubode i da je Amer sasvim OK odigrao

Spoiler: pokaži
Crna Gora bolja od Izraela

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Sloveniji.

Crna Gora je danas u Podgorici, u prvom kolu A grupe, savadala Izrael 75:69 (17:20, 20:14, 11:22, 27:13).

Izabranici selektora Luke Pavićevića do startnog trijumfa došli su serijom od devet uzastopnih poena u posljednjih minut i po utakmice.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bili su Suad Šehović, Blagota Sekulić i Tejlor Ročesti sa po 12, dok je Vladimir Dašić završio sa deset poena.

U izraelskoj selekciji istakao se Lionel Ilijahu sa 22 koša.

"Sjajna pobjeda protiv jake individualno i timski obrazovane ekipe. U drugom poluvremenu jakim intenzitetom i energijom uspjeli smo da preokrenemo pasivnu igru u koju su nas uveli Izraelci. Sjajno prisistvo duha, prije svega u odbtrani, ali i u napadu, dovelo nas je do važne pobjede", kazao je selektor Pavićević.

Crna Gora će u drugom kolu, u subotu u Beogradu, igrati sa Srbijom.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby nolinjo » 15 Aug 2012, 19:32

uvati me za pisu taj amer sto je igrao a nie trebao ,peder zar nie bio povredjen :(
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Re: Reprezentacija Srbije

Postby nolinjo » 19 Aug 2012, 00:05

mali majstor

inace jedini nacin da se pogodi kos u areni ,je taj da ide bez koske *(sehovic sve bez koske),posto su obruci od BETONA a ne od metala ,takve tvrde obruce nema niko ,cim pipne obruc nema teorije da udje u kos ...

edit:
play amer top klasa :basket:

a zivo islo 160 granica :nisamja: a jok cele sezone roan u minus zbog trenera pavicevica :nisamja:
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby Bane » 19 Aug 2012, 00:50

Sto Mihailovic nije igrao?
Bane

Postby Sasa_Beli » 19 Aug 2012, 08:15

Bravo za Djetice ,pokazali kako se bori za svoju zemlju , za razliku od ovih nasih vucibatina
Sasa_Beli

PreviousNext

Return to Reprezentacije